Bosch wasmachine kopen

0
2426

Een Bosch wasmachine kopen, twijfel je hierover? Dan helpen wij je graag bij het maken van een goede keuze. Voordat je een nieuwe Bosch wasmachine kopen gaat, hierbij de top 5 best geteste Bosch wasmachines. Verder in dit artikel wat achtergrond informatie over het merk Bosch wat zich tot de A merken in het witgoed mag rekenen en zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een Bosch wasmachine.

Een Bosch wasmachine kopen! – Bekijk hier de top 5 best geteste Bosch wasmachines

1. Bosch WGG244A5NL i-DOS

De Bosch WGG244A5NL i-DOS produceert 71 dB tijdens het centrifugeren t.o.v. 70 dB van eerder genoemde machines. Maar daar tegenover staat wel dat deze BOSCH ook een i-DOS functie heeft, welke ervoor zorgt dat je niet teveel wasmiddel gebruikt per wasbeurt. De SpeedPerfect functie is erg goed beoordeeld bij dit apparaat, zodat je erg snel van je schone was kunt genieten.

Pluspunten

+ I-DOS doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch

+ Anti-vlekken systeem verwijdert de meest voorkomende vlekken

+ Met SpeedPerfect was je tot wel 65% sneller met hetzelfde wasresultaat

Minpunten

Niet met een app te bedienen

Beschikt niet op het 4D Wash System

2. Bosch WGG14408NL

De Bosch WGG14408NL is evenals de andere machines uit onze vergelijking erg zuinig en heeft evenals de eerder genoemde machines een vulgewicht van 9 kg. Daarbij heeft deze BOSCH ook een anti-vlekkensysteem waarmee je zelfs rode wijn uit kleding krijgt gewassen.

Pluspunten

+ Zeer energiezuinig met een energielabel A

+ Programma Hygiene Plus

+ Anti-vlekken systeem verwijdert de meest voorkomende vlekken

Minpunten

Beschikt niet over i-DOS

Niet met een app te bedienen

3. Bosch WAV28MH0NL

De Bosch WAV28MH0NL is als enige machine in onze top 5 ook met een app te bedienen. Ook is deze BOSCH wasmachine net wat sneller dan de meeste BOSCH wasmachines die je kunt kopen (214 minuten t.o.v. 224 minuten bij een katoenwasprogramma van 60 graden).

Pluspunten

+ Het 4D Wash System verspreidt het wasmiddel gelijkmatig over je kleding, waardoor je nog schoner wast.

+ Met een energielabel A erg zuinig te noemen

+ Wat sneller dan zijn broers en zusjes binnen de BOSCH familie

+ Met de Home Connect app te bedienen

Minpunten

Beschikt niet over i-DOS

4. Bosch WAV28K70NL i-DOS

Met de Bosch WAV28K70NL i-DOS houd je je was ook lang mooi door dezelfde i-DOS functie als onze nummer 5. Deze Bosch heeft ook een vulgewicht van 9kg en een toerental van 1400 rpm. De machine beschikt daarnaast over 14 wasprogramma’s en heeft een speciale hygiëne functie.

Pluspunten

+ i-DOS doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch

+ Het programma hygiëne plus zorgt ervoor dat dierenharen en pollen verdwijnen uit je wasgoed.

+ Met een energielabel A erg zuinig te noemen

Minpunten

Beschikt niet over een stoomfunctie om strijkwerk te verminderen

5. Bosch WGG244ARNL i-DOS

De grijze Bosch WGG244ARNL houd je was langer mooi met i-DOS en heeft een grote trommel van 9kg, heeft een toerental van 1400 rpm en een geluidsniveau van 70 dB. De machine bevat ook een speed perfect programma, waardoor je super snel een wasje kunt draaien.

Pluspunten

+ i-DOS doseert je wasmiddel en wasverzachter automatisch

+ Het programma hygiëne plus zorgt ervoor dat dierenharen en pollen verdwijnen uit je wasgoed.

+ Met een energielabel A erg zuinig te noemen

Minpunten

Niet via een app te bedienen

Geschiedenis van de Bosch wasmachine

Vroeger waste men met een schrobbord. Deze is uitgevonden in het jaar 1797. In 1851, werd de eerste soort wasmachine gepatenteerd door James King. Deze wasmachine lijkt veel op de hedendaagse variant, allee moest deze nog met de hand aangedreven worden. De elektrisch aangedreven wasmachine kwam voor het eerst op de markt eind 19e eeuw, uitgevonden door de Amerikaan Louis Goldenberg. Sinds die tijd heeft de wasmachine vele ontwikkelingen doorgemaakt.

Het merk Bosch is opgericht in 1886 door Robert Bosch. Daar waar het eerst begon als een merk voor de elektro en auto techniek, heeft het zich later ook toegespitst op witgoed. De eerste succesvolle wasmachine van het merk Bosch verscheen in 1958 op de markt in Duitsland. Sinds 1972 maakte het bedrijf een grote sprong; het merk produceerde enorm veel automatische wasmachines, welke gretig aftrek vonden onder de huisvrouwen van die tijd. Het merk Bosch zette zich vanaf toen op de kaart; zowel hun reputatie als de inkomsten groeiden gigantisch. Inmiddels worden de Bosch wasmachines al lang niet meer alleen in Duitsland geproduceerd, maar gebeurt dit wereldwijd.

Waar de eerste wasmachines nog wat basic waren, beschikken de moderne Bosch wasmachines over vele vernuftige snufjes. Bosch wasmachines kenmerken zich door betrouwbaarheid en kwaliteit en hebben een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. De Bosch wasmachines beschikken over veel moderne technologieën en zijn over het algemeen energiezuinig en waterbesparend. De verschillende modellen variëren behoorlijk in opties en in prijs. Daarom lijkt het ons verstandig om, alvorens een Bosch wasmachine te kopen, de belangrijkste specificaties uit te lichten en de voor en nadelen hiervan te bespreken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Bosch wasmachine?

Voordat je naar de winkel gaat om een Bosch wasmachine te kopen, is het belangrijk om te weten wat voor een wasmachine je graag hebt. Wil je enkel een wasmachine of liever een was-droogcombinatie? Zoek je een inbouw of een vrijstaand model? Het inbouwmodel wordt netjes weggewerkt in een meubel, maar hiervan is wel minder aanbod te vinden. De was-droogcombinatie is handig wanneer je zowel een wasmachine als een droger wilt, maar enkel de ruimte hebt voor 1 apparaat. Dit is dus een persoonlijke overweging en daar kunnen wij geen waarde oordeel over geven.

Vulgewicht

Het vulgewicht van de Bosch wasmachine bepaalt voor een groot deel hoe zuinig de machine is. Wilt u een Bosch wasmachine kopen van 7 of 8 kilo omdat u denkt dat dit zuiniger is dan 9 of 10 kilo, dan heeft u het mooi mis. De hoeveelheid wasgoed dat in de trommel wordt gestopt wordt door de machine gewogen en hier wordt de hoeveelheid water op aangepast. Een klein wasje in een grote trommel verbruikt dus minder water dan een volle lading. Daarbij heeft een klein wasje meer ruimte in de grote trommel, wat maakt dat de kleding zelfs schoner wordt en langer mooi blijft. Een grotere trommel heeft dus als voordeel dat je zowel zuinig kunt wassen als dat je ook een grote was kunt draaien. Indien de prijs-kwaliteit verhouding van de Bosch wasmachine goed is, zou ons advies zijn een grotere trommel te nemen.

Toerental Bosch wasmachine

Het toerental van de wasmachine is ook van belang om in je afweging mee te nemen. Hoe hoger het toerental van de wasmachine, des te droger de was uit het apparaat komt. Koop je een BOSCH wasmachine met 1200 toeren, dan blijft je was een kleine 10% natter, dan wanneer je een 1600 toeren automaat had gekocht. Wanneer je de was hierna in de droger doet, scheelt dit dus veel in de droogtijd en in de energie kosten. Wanneer je géén droger gebruikt, maar de was op een rek droogt, maakt het door het energieverbruik dus geen verschil. Maar het duurt wel langer voordat je was droog is. Wat betreft het toerental adviseren wij, mits het binnen je prijsrange valt, om voor een machine te gaan met een zo hoog mogelijke toerental.

Enegerieverbruik Bosch wasmachines

Het energieverbruik van een Bosch wasmachine hangt, zoals hierboven beschreven, onder andere samen met de grote van de trommel en hoe vol je deze stop. Maar ook met het toerental van de Bosch wasmachine. Deze kunnen per soort wasbeurt dus verschillen. Maar de zuinigheid hangt ook af van andere factoren. Alle elektrische apparaten hebben ook een energielabel toegewezen gekregen op basis van hun verbruik. Een Bosch wasmachine kun je zuinig noemen, wanneer deze een A, B of C label heeft.
Bosch wasmachines hebben verschillende technologieën om hun zuinigheid te vergroten, zoals de i-DOS en ActiveWater Plus. Het automatische doseersysteem i-DOS voor wasmiddel zorgt ervoor dat er nooit teveel wasmiddel bij het wasgoed komt, wat er voor zorgt dat er niet extra gespoeld hoeft te worden. Hiermee bespaar je niet alleen water, maar dus ook wasmiddel. De ActiveWater Plus sensoren meten steeds de hoeveelheid wasgoed dat zich in de trommel bevindt en past hierop de waterhoeveelheid aan.

Geluidsniveau Bosch wasmachines

Het geluidsniveau van de Bosch wasmachine die je wil gaan kopen, kan voor jou ook van belang zijn. Dit hangt vaak af van de locatie waar je de wasmachine wil plaatsen. Staat de wasmachine naast je slaapkamer, of grenst de wasruimte aan de woonkamer, dan kunnen enkele decibel meer of minder dus een wereld van verschil maken. Zo lijkt een verschil van slechts 3 decibel heel weinig, echter betekent dit 2x zo veel ‘lawaai’ tijdens het centrifugeren. Vergelijk hier dus op wanneer het apparaat op eerder genoemde locaties geplaatst gaat worden.

De wasprogramma’s van een Bosch wasmachine zijn al erg uitgebreid te noemen. Toch hebben sommige wasmachines nog extra speciale programma’s voor speciale kledingstukken. Het belang hiervan is voor ieder persoon verschillend en dat hebben wij dan ook nauwelijks mee laten wegen in onze vergelijking.

Toch liever een andere Bosch wasmachine kopen, kijk dan op de pagina van Coolblue voor het assortiment.

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl
Bosch WGG244ARNL i-DOS

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl