Smartwatch kind

0
100
smartwatch kind

De smartwatch is helemaal van deze tijd. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, ook kinderen hebben veel baat bij het dragen van dit slimme horloge. Het bijhouden van de tijd is namelijk maar een klein onderdeel van de smartwatch. Met dit apparaat kun je namelijk nog veel meer. Het spelen van spelletjes, het maken van foto’s met een ingebouwde camera, het sturen van berichtjes en zo nog heel veel meer. Een smartwatch aanschaffen voor je kind biedt dus vele voordelen.

Een smartwatch houdt het contact tussen kind en volwassenen in stand. Kinderen kunnen eenvoudig contact zoeken met hun ouders of verzorgers. En als ouder heb je veel meer zicht op jouw zoon of dochter. Zo zijn veel horloges namelijk voorzien van een Gps-functie waarmee de locatie van jouw kindje getraceerd kan worden.

Ben je op zoek naar een smartwatch die geschikt is voor kinderen? Er zijn heel veel verschillende soorten smartwatches verkrijgbaar. Hoe weet je welke geschikt is voor jouw zoon of dochter en waar let je op tijdens het aanschaffen ervan? In dit artikel geven we je een top 5 van de beste smartwatches voor een kind en lees je waar je op kunt letten tijdens het kopen van een smartwatch voor kinderen.

Wat is een smartwatch kind precies?

De wereld om ons heen digitaliseert en dit geldt ook voor horloges. Veel mensen ruilen hun traditionele horloge in voor een smartwatch, maar wat is een smartwatch nou eigenlijk precies? Een smartwatch wordt gezien als een horloge, maar dan ‘slimmer’. Dit betekent dat je er niet alleen de tijd mee kunt bekijken. Met een smartwatch kun je namelijk nog veel meer. Je koppelt het horloge eenvoudig aan je smartphone en vervolgens kun je berichten binnenkrijgen, je kunt ermee bellen, je kunt jouw eigen sportactiviteiten waarnemen en zo nog veel meer.

Iedere smartwatch is anders en beschikt over ander soort functies. Als je op zoek bent naar een smartwatch voor kinderen, kan het zijn dat je bepaalde functies meer noodzakelijk vindt dan anderen. Veel smartwatches voor kinderen zijn voorzien van een Gps-functie. Met een Gps-functie kun je als ouder eenvoudig de locatie van jouw zoon of dochter tracken. Via een applicatie op je smartphone kun je exact zien waar jouw kind zich bevindt. Ook bieden veel smartwatches voor kinderen een SOS-functie. Met een druk op de knop kunnen kinderen laten zien dat zij hulp nodig hebben. Als ouder of verzorger is dit natuurlijk ideaal. Je krijgt namelijk een melding binnen en kunt direct actie ondernemen. Dit geeft jou als ouder of verzorger niet alleen een veilig gevoel, ook voor jouw kindje kan het aanvoelen alsof er altijd iemand in de buurt is.

Wat zijn de voordelen van smartwatch voor een kind?

Je hebt al heel wat punten kunnen lezen, waarom het een goed idee is om een smartwatch voor kinderen aan te schaffen. Wil je weten welke voordelen hier allemaal aan kleven? We zetten de voordelen voor je op een rij.

Gevoel van veiligheid met een smartwatch voor je kind

Door te kiezen voor een horloge met een Gps-tracker, kun je jouw zoon of dochter met een gerust gevoel buiten laten spelen. Met één druk op de knop weet je direct waar jouw kindje uithangt en dit zorgt voor veilige gevoelens.

Speel- en leerplezier voor je kindje

Op sommige smartwatches kunnen er allerlei verschillende spelletjes gespeeld worden. Dit kunnen actieve spelletjes zijn, maar ook leerspelletjes. Wil je jouw kindje leren klokkijken? Dan is de smartwatch ook zeker geschikt. Sommige smartwatches bevatten een speciale functie waarbij er eenvoudig kan worden geleerd hoe je kunt klokkijken.

Het instellen van grenzen

In de instellingen kun je aangeven tot waar jouw zoon of dochter mag spelen. Gaat hij of zij over deze grens heen? Dan wordt er een melding naar de smartwatch gestuurd. Hierdoor weet jouw kindje direct dat er niet verder gespeeld mag worden dan een bepaalde grens.

Zelfstandigheid stimuleren

Kinderen hebben er baat bij om zelfstandig te kunnen ontdekken. Als ouder is het belangrijk om dit vooral te stimuleren en het kind niet te veel te beperken. Door alle functies die er op de smartwatch te vinden zijn, kun je als ouder jouw kind eenvoudiger loslaten. Je weet namelijk waar hij of zij zich bevindt en met behulp van een SOS-knop kan jouw hulp direct worden ingeschakeld.

Zijn er ook nadelen?

Aan een smartwatch kleven heel wat voordelen, maar hoe zit het met de nadelen? We stellen je op de hoogte van de mogelijke nadelen die het aanschaffen van een smartwatch met zich meebrengt.

De smartwatch hoeft niet altijd om te zitten

Als ouder kun je gewend raken aan het feit dat jouw zoon of dochter te traceren is via de Gps-functie of dat er een SOS-melding verstuurd kan worden. Het is echter zo dat een smartwatch niet altijd om hoeft te zitten. Jouw kindje kan het horloge thuislaten of afdoen tijdens de gymles. Zorg er daarom voor dat je hier rekening mee houdt en jouw kindje en jijzelf niet te afhankelijk laat worden van het horloge.

Te veel meldingen door SOS-functie

Wat voor een kind kan worden gezien als een probleem, hoeft voor een volwassene niet zo te zijn. Zorg ervoor dat je goed uitlegt wanneer jouw zoon of dochter de SOS-functie kan gebruiken. Hierdoor voorkom je dat de SOS-functie om de haverklap gebruikt wordt voor iets waarbij het eigenlijk niet nodig is.

De top 5 smartwatch kind

Bekijk hieronder de top 5 beste smartwatches voor kinderen.

  1. DEPLAY 4G KidsWatch

De DEPLAY 4G KidsWatch oogt niet alleen stoer, het horloge is ook nog eens voorzien van de meest handige functies. Met de GPS-functie weet je als ouder precies waar jouw zoon of dochter zich bevindt. Om te voorkomen dat de verbinding wegvalt, beschikt de watch over een sterk 4G-netwerk. Toekomstgericht zou je de smartwatches van DEPLAY zeker kunnen noemen. Daarnaast vind je ook een hartslagmeter, een thermometer, een bloeddrukmeter, een camera, een SOS-knop en een belfunctie op de smartwatch. Bang voor waterschade? Dat hoeft niet. De DEPLAY 4G KidsWatch is spatwaterproof. Tijdens het handen wassen kan de watch gewoon worden om gelaten.

Pluspunten

+ Spatwaterproof

+ Is voorzien van sterk 4G-netwerk

+ Verschillende functies, zoals: hartslagmeter, thermometer, bloeddrukmeter, camera, belfunctie

Minpunten

Groot formaat

  1. VTech KidiZoom Smartwatch DX2

Met de VTech KidiZoom Smartwatch DX2 zal jouw kindje zich niet meer vervelen. Op deze stoere smartwatch voor kinderen kunnen er eenvoudig spelletjes worden gespeeld. Met behulp van de augmented reality-technologie worden de monsters binnen een mum van tijd gevangen genomen. Liever sportieve spelletjes spelen? De smartwatch beschikt over een bewegingssensor waarmee drie verschillende soorten spellen gespeeld kunnen worden. Daarnaast is het horloge voorzien van twee ingebouwde camera’s, een stopwatch, een timer, een wekker en een kalender. Wil je jouw kindje leren klokkijken? Met behulp van een gesproken stem leert jouw zoon of dochter binnen de kortste keren om zelf naar de klok te kijken.

Pluspunten

+ Leren klokkijken met behulp van ingesproken stem

+ Leuke spellen beschikbaar

+ Twee ingebouwde camera’s

Minpunten

Beschikt niet over een Gps-functie

  1. One2Track Connect Go- Kinder GPS Smartwatch

Op zoek naar een populaire smartwatch voor kinderen? De One2Track Connect Go is een zeer gewild model en in verschillende kleuren beschikbaar. Het horloge heeft een batterijduur van maar liefst 72 uur en staat bekend om zijn fantastische GPS-functie. De GPS-functie leert als het ware om informatie te analyseren en hierdoor kan de watch locaties op een zeer nauwkeurige manier berekenen. Als ouder houd je hierdoor eenvoudig bij waar jouw zoon of dochter is en hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken. Daarnaast beschikt de smartwatch over nog veel meer verschillende functies, zoals onder andere: een wekker, een telefoonboek, je kunt ermee chatten, een stappenteller en een SOS-knop.

Pluspunten

+ Nauwkeurige GPS-functie

+ Bruikbaar binnen heel Europa

+ Lange batterijduur van 72 uur

Minpunten

Geen camera

  1. Looki Kids Smartwatch

Wil jij graag een veilige smartwatch voor jouw zoon of dochter? De Looki Kids Smartwatch is hiervoor het perfecte model. De smartwatch is voorzien van een SOS-knop, een nauwkeurige Gps-functie, je kunt ermee videobellen, het horloge gebruiken als zaklamp en het apparaat is ook nog eens waterdicht. De Looki Kids Smartwatch heeft een batterijduur van 168 uur en gaat daarom ontzettend lang mee zonder op te hoeven laden. Ideaal om mee te nemen op vakantie.

Pluspunten

+ Voorzien van handige Gps-tracker

+ Lange batterijduur van 168 uur

+ Beschikt over 4G-netwerk

Minpunten

In maar 2 kleuren beschikbaar (blauw en roze)

  1. West Watch Smartwatch Kids Model Wave II

De West Watch Smartwatch Kids Model Wave II is perfect voor de sportieve tiener. Met de activity tracker meet je eenvoudig alle sportieve activiteiten, zoals de afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën en de duur van de activiteit. Ook meet je met deze smartwatch eenvoudig jouw eigen hartslag en kun je zelfs tellen hoeveel stappen je op een dag hebt gezet. Het horloge is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, doordat het een polsomtrek heeft van 14 tot 21 centimeter. Daarnaast is het horloge spatwaterdicht. Dit betekent dat de watch niet direct af hoeft tijdens het handen wassen of als het begint te regenen. Houdt jouw tiener van foto’s maken? Met de ingebouwde camera kunnen er eenvoudig de meest prachtige foto’s worden geschoten.

Pluspunten

+ Spatwaterdicht

+ Voorzien van een activity tracker

Minpunten

Alleen geschikt vanaf 10 jaar en ouder

Geen GPS-functie

Bekijk ook onze top 5 van beste smartwatch voor heren.

Bekijk ook onze top 5 van beste smartwatch voor dames.

Liever een andere smartwatch, kijk dan op de pagina van Bol.com voor een uitgebreid assortiment aan smartwatches.

Waar let je op tijdens het kopen van een smartwatch voor kinderen?

Als je op zoek gaat naar een smartwatch die geschikt is voor kinderen, kun je worden overspoeld met informatie. Het aanbod is eindeloos en iedere watch beschikt weer over ander soort functies. Waar kun je op letten tijdens het aanschaffen ervan? We hebben een aantal punten voor je op een rij gezet.

GPS of LBS?

Werkt de smartwatch met een Gps-systeem of een LBS-systeem? LBS staat voor ‘Location Based Services’. Over het algemeen werkt een GPS-systeem nauwkeuriger dan een LBS-systeem. Het kan ook zijn dat het horloge helemaal niet beschikt over een functie waarbij de locatie getraceerd kan worden. Deze functie kan fijn zijn om te weten waar jouw kindje precies is. Let er hierbij ook op of de functie werkt door heel Europa. Als je met elkaar op reis bent, is het namelijk ook handig om te kunnen gebruiken.

Batterijduur

Hoe zit het met de batterijduur van de smartwatch? Gaat de batterij lang mee of juist niet? Is de accu vervolgens snel op te laden of duurt dit langer? Dit zijn allerlei factoren waar je rekening mee kunt houden als je op zoek bent naar een goede smartwatch voor een kind.

Waterbestendig

Er is niets leukers dan spelen met water. Althans, dit geldt vooral voor kinderen. Kinderen kunnen dol zijn op het stampen in de plassen en het spelen met water. Ook tijdens het handen wassen, kan er behoorlijk wat water in het rond worden gespetterd. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de waterbestendigheid van de smartwatch. Er zijn smartwatches die volledig waterdicht zijn, maar ook smartwatches die spatwaterdicht zijn. Bij spatwaterdichtheid kun je denken aan een regenbui of wat nattigheid tijdens het handen wassen.

Abonnement

Bepaalde smartwatches eisen dat je een abonnement afsluit wanneer je gebruik wilt maken van het apparaat. Er kunnen namelijk belkosten worden gemaakt en er kan gebruik worden gemaakt van het internet. De meeste smartwatches werken met een simkaart, maar let goed op hiervoor een abonnement moet worden afgesloten.

Veiligheid smartwatch kind

Beschikt de smartwatch over een SOS-knop? Als ouder of verzorger geeft dit vaak een gerust gevoel. Als jouw kindje zich onveilig voelt, kan de SOS-knop eenvoudig worden ingedrukt. Er kan hiermee worden ingesteld wie er allemaal een melding krijgt. Het hoeft namelijk niet alleen de ouder of verzorger te zijn. Ook een oppas of een leerkracht kan in het systeem worden ingevoerd. Voor het kindje zelf geeft dit ook een vertrouwd gevoel. Er kan namelijk altijd iemand worden gewaarschuwd als er sprake is van een onveilig gevoel.

Ook lees je wel eens dat er hackers kunnen inbreken op het systeem dat is ingebouwd in de smartwatch. Dit gebeurt gelukkig niet vaak, maar het is belangrijk om het horloge van de nodige updates te voorzien en te kiezen voor een betrouwbare smartwatch. Producten die zijn voorzien van een CE-markering kunnen als veilig worden beschouwd. Deze horloges voldoen namelijk aan de veiligheidseisen die zijn opgelegd door de Europese richtlijnen.

Comptabiliteit met de smartphone

Niet iedere smartwatch past op iedere smartphone. Onderzoek daarom goed of het horloge dat je in gedachten hebt, ook verbonden kan worden met de smartphone van jouw zoon of dochter of van jezelf.

Activity Tracker

Bepaalde smartwatches beschikken over een activity tracker. De activity tracker geeft verschillende sportprestaties weer. Nu wordt deze functie voornamelijk gebruikt door volwassenen, maar ook ietwat oudere kinderen vinden dit leuk om bij te houden. Je kunt namelijk zien hoe hoog je hartslag is, hoeveel stappen je hebt gezet op een dag, hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel uren je geslapen hebt en ga zo maar door. Is dit iets voor jouw zoon of dochter? Dan is dit zeker iets om op te letten tijdens het kopen van een smartwatch voor kinderen.