40 inch smart tv

0
624
40 inch smart tv

Tegenwoordig brengen we aardig wat uurtjes door achter de beeldbuis. Zeker tijdens de donkere dagen wanneer de dagen korter worden, de nachten langer en de temperatuur daalt zitten we graag thuis te genieten van een leuke film of serie of een sportevenement. Daarvoor willen we natuurlijk wel een goede televisie in huis hebben om dit in optimaal beeldkwaliteit te kunnen aanschouwen. Het is de afgelopen jaren dan ook hard gegaan met de ontwikkeling van de televisie. Met de huidige beeldtechnieken en de resoluties waarin tv programma’s worden uitgezonden volstaat vandaag de dag wel minimaal een HD televisie en heeft het gemiddelde huishouden wel minimaal een 40 inch smart tv in huis staan.

Geschiedenis van de tv – van zwart zit televisie naar 40 inch smart tv en groter

Daar waar de eerste televisie (toen nog zwart wit televisie) in 1935 werd geïntroduceerd vond er ruim 30 jaar later een nieuwe revolutie plaats op het gebied van televisies. De kleuren televisie werd in 1965 geïntroduceerd. Was dit in de eerste jaren enkel weggelegd voor de elite om een televisie aan te schaffen, tegenwoordig heeft eigenlijk nagenoeg iedereen wel een (smart) televisie in huis.

Waren we in de jaren 90 super tevreden met een breedbeeld televisie van 70 cm, nu hebben de meeste huishoudens op zijn minst wel een televisie met HD kwaliteit en een smart tv functionaliteit. Een 40 inch smart tv (102 cm) of nog hoger komt daarbij het meeste voor als het gaat om de grootte. Het voordeel van een plus minus 40 inch smart tv is dat deze eigenlijk ook wel in iedere woonkamer en op de meeste tv meubels past. De ideale kijkafstand is zo’n 2 tot 2.5 meter.

Functies smart tv 40 inch

Behalve in grootte is ook de kwaliteit aanzienlijk verbeterd in de loop der jaren. Waar je zo’n 15 jaar geleden enkel televisie kon kijken zijn tegenwoordig de nieuwste tv’s voorzien van allerlei features. De zogeheten smart tv. Met een smart tv kun je apps installeren van bijvoorbeeld streamingdiensten zoals Netflix en Videoland maar ook spelletjes kun je makkelijk downloaden en spelen op je televisie. Of wat dacht je van YouTube filmpjes afspelen op je smart tv of gewoon browsen op het wereldwijde web. Tegenwoordig kan het allemaal met de smart tv.

smart tv 43 inch

De televisie is dus een stuk multi functioneler geworden de laatste jaren. Behalve dat televisies groter in formaat en multi functioneler zijn geworden is ook de kwaliteit aanzienlijk verbeterd met de komst van 4k en 8k televisies en technieken zoals Oled en Qled.  Een gemiddeld huishouden heeft tegenwoordig al snel een 40 inch smart tv in de woonkamer staan of zelfs een nog groter formaat.

Grootte van de smart tv

Al klinkt in essentie een 40 inch smart tv erg groot, toch worden momenteel standaard gezien grotere formaten verkocht dan de 40 inch televisies. 55 inch zijn het meest populair maar ook hoger is steeds meer in trek. De vraag die je jezelf kunt stellen of je wel zo’n grote televisie nodig hebt of dat een 40 inch smart tv ook al volstaat. Hoe groot is je woonoppervlakte, hoe ver zit je van de televisie af? Dit zijn allemaal vraagstukken die je mee moet wegen bij het kopen van een nieuwe smart tv.

Hoe groter de tv, hoe duurder de tv ook normaal gesproken. Wanneer je dus bijna nooit televisie kijkt dan zou je ook prima uit de voeten kunnen met een 40 inch tv of misschien zelfs nog kleiner. Is televisie kijken 1 van je grootste hobby’s dan ligt een 55 inch smart tv of hoger misschien meer voor de hand dan om voor de beste 40 inch smart tv te gaan. Uiteraard ook afhankelijk van de grootte van je kamer oppervlakte en budget. De 40 inch smart tv is uitermate geschikt voor gemiddeld grootte huizen die van nature ook een gemiddeld grootte woonkamer hebben.

40 inch smart tv – Wat zijn nu de top 5 beste 40 inch tv’s?

1. Samsung 43TU7020

Onze nummer 1 in de lijst beste 40 inch smart tv is de Samsung 43TU7020. Deze 40 inch smart tv beschikt over een mooie 4k beeldkwaliteit. Ook het online entertainment is hier meer dan op orde. De Crystal Processor zorgt ervoor dat de minder sterke beeldbronnen worden verbetert. Met de Samsung Smart Hub heb je in een mum van tijd verbinding tot het internet en met jouw favoriete streamingdiensten zoals Netflix en Videoland.

Pluspunten

+ Kleine details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 4K UHD resolutie

+ De Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen

Minpunten

Je kunt niet draadloos geluidsapparatuur aansluiten, omdat de televisie niet over bluetooth beschikt

2. Sony Bravia KD-43X85KP (2022)

De nummer 2 in onze lijst beste 40 inch smart tv is de Sony Bravia KD-43X85KP (2022). Deze 43 inch televisie heeft kleurrijkere en vloeiendere beelden dan ooit tevoren. Dit komt door het 4k Triluminos beeldscherm. Deze zorgt ervoor dat kleuren echt tot leven komen. De verversingssnelheid van 100 hertz geeft jou als kijker continue vloeiende beelden. Met Google TV heb je een ideaal platform voor je favoriete apps zoals Spotify en Netflix.

Pluspunten

+ Het Triluminos scherm zorgt voor heldere, gedetailleerde kleurweergave

+ Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven

+ Het Google TV besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen

Minpunten

De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt

3. LG 43UQ80006LB (2022)

Onze top 3 in de lijst  wordt compleet gemaakt door de LG 43UQ80006LB (2022). Deze smart tv bied jou een geweldige 4k ervaring. Waardoor je alles haarscherp ziet en geen detail je ontgaat. Ook heeft de LG 43 inch tv een HDR ondersteuning. Het beeldmateriaal krijgt hierdoor meer kleur en contrast. Je favoriete apps zet je makkelijk op je smart tv via het WebOS smart platform. YouTube, Netflix of Videoland heb je in 1 handomdraai op je tv geïnstalleerd

Pluspunten

+ Kleine details op het scherm zijn duidelijk zichtbaar door de 4K UHD resolutie

+ De HDR ondersteuning zorgt voor contrast- en kleurrijke beelden, waardoor je in een regenboog niet 7, maar ontelbare tinten ziet

+ Het WebOS besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen

Minpunten

Door de 50 hertz beeldverversing worden snelle beelden niet altijd vloeiend weergegeven

4. Samsung The Frame 43LS03B (2022)

Net buiten de top 3 staat de Samsung The Frame 43LS03B (2022). Zelf vind ik dit een zeer fijne televisie die ik ook zelf thuis heb hangen. Het formaat van 40 inch voelt totaal niet als belemmerend. Het mooie en ook leuke aan deze smart tv is dat je hem kunt personaliseren met een achtergrond. Je hebt dan dus ook echt je eigen schilderij aan de muur hangen, wanneer de televisie in standby stand staat. De beeldkwaliteit is ook zeer goed te noemen dankzij 4k. Ook navigeer je makkelijk door de menu’s heen. Ideaal voor op je slaapkamer of in je woonkeuken.

Pluspunten

+ Dankzij het matte scherm en de lichtsensor tover je je televisie om tot een echt schilderij

+ Je sluit al je randapparatuur met een transparante kabel op de tv aan via de One Connect Box

+ Het 10 bit QLED scherm zorgt voor een rijke, gedetailleerde kleurweergave en een hoge helderheid

Minpunten

Je moet de verwisselbare lijst aanvragen bij Samsung wanneer je de tv ontvangen hebt

Door de 50 hertz verversingssnelheid komen snelle bewegingen niet altijd vloeiend in beeld

5. LG 43NANO766QA (2022)

De top 5 wordt compleet gemaakt door de LG 43NANO766QA (2022). Deze 40 inch 4K televisie schotelt jou schitterende en kleurrijke beelden voor. De LG is uitgerust met de NanoCell technologie die hier zijn bijdrage aan levert. Daarnaast zorgt deze techniek ervoor dat onnodige lichtgolven worden tegengehouden. Dit is erg prettig, want nu zie jij alleen de juiste kleuren in beeld. Met het WebOS platform zet je je favoriete apps zo op je smart tv. Denk hierbij aan Netflix, Videoland of Spotify.

Pluspunten

+ Het NanoCell paneel zorgt voor rijke, pure kleuren

+ Kleine details op het scherm zijn duidelijk zichtbaar door de 4K UHD resolutie

+ Het WebOS besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen

Minpunten

Door de 50 hertz beeldverversing worden snelle beelden niet altijd vloeiend weergegeven

Wil je toch liever een andere 40 inch smart tv? Kijk dan op de pagina van Coolblue voor een uitgebreid assortiment. Wil je een nieuwe tv maar je bent er nog niet over uit welk type, welke grootte enzovoorts, klik dijk dan op deze pagina van HelloTV. Zij hebben een top 10 samengesteld.

Samsung 43TU7020

Bekijk beste prijs!

bol.com
blokker.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl
Samsung 43TU7020

Bekijk beste prijs!

blokker.nl
bol.com

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl