Bosch vaatwasser inbouw

0
37
Bosch vaatwasser inbouw

Een vaatwasser is dé ideale toevoeging aan jouw keuken. Met een goede vaatwasser hoef je nooit meer af te wassen met de hand en is de vaat ook nog eens schoner dan ooit tevoren. Als je op zoek bent naar een vaatwasser die ingebouwd kan worden, dan is een vaatwasser inbouw van Bosch de perfecte keuze. Bosch is een Duits merk dat al meer dan 130 jaar ervaring heeft in het produceren van huishoudelijk apparatuur van hoogwaardige kwaliteit.

In dit artikel wordt er niet alleen een top 5 beste Bosch vaatwassers inbouw gegeven, ook lees je alles over de geschiedenis van Bosch, de redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een ingebouwde vaatwasser van Bosch en waar je zoal op moet letten. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

De geschiedenis van de Bosch vaatwasser

Als we het hebben over het verleden van het merk Bosch, zullen we terug moeten gaan naar het jaar 1886. In dit jaar begon de Duitse Robert Bosch een winkel in Stuttgart. Het merk begon vooral eerst met het verkopen van gasmotoren en de productie van magneten. In 1897 ontwierp Robert Bosch namelijk een magneetontsteking dat een veelvoorkomend technisch probleem met de auto verhielp. Door deze uitvinding werd Robert Bosch ontzettend succesvol en besloot om samen te gaan met het merk Siemens. Hieruit ontstond uiteindelijk een groep, genaamd BSH. BSH werd vervolgens beschouwd als de grootste producent van huishoudelijke apparatuur in heel Europa. Veel verschillende huishoudelijke apparaten werden verkocht onder de naam ‘Bosch’. Uiteindelijk werd het bedrijf Siemens uitgekocht en het merk Bosch bleef maar groeien. Momenteel is het bedrijf actief in wel 150 verschillende landen en produceert het verschillende huishoudelijke apparaten, waaronder ook de vaatwasser.

De eerste afwasmachine van Bosch werd gelanceerd in 1964. Door de jaren heen heeft Bosch ervoor gezorgd dat de technieken steeds beter werden. Het merk gaat mee met de nieuwste ontwikkelingen en levert vaatwassers in verschillende soorten en maten. Door de vele jaren ervaring, onderscheidt Bosch zich van de rest van alle elektronische huishoudelijke merken.

Waarom kiezen voor een inbouw vaatwasser van Bosch?

Een inbouwvaatwasser zorgt ervoor dat jouw keuken één geheel vormt. De vaatwasser wordt, zoals de naam het al zegt, ingebouwd in de keuken. De vaatwasser wordt altijd ingebouwd onder het aanrechtblad en is vaak voorzien van herstelbare pootjes. Op deze manier kun je zelf de hoogte van de vaatwasser instellen. Over het algemeen is een inbouwvaatwasser ietwat prijziger dan een vrijstaande vaatwasser, maar het biedt dan ook wel veel andere voordelen. Waarom kiezen voor een Bosch vaatwasser inbouw? We zetten de grootste voordelen voor je op een rij.

Veelzijdigheid

Bosch heeft voor ieder wat wils. Als je op zoek bent naar een energiezuinige vaatwasser of juist een vaatwasser voor een aantrekkelijke prijs, dan kun je bij Bosch altijd terecht. Bosch denkt graag mee met de consument en biedt daarom vaatwassers in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en prijsklasse; kun jij een vaatwasser vinden die precies aan jouw wensen voldoet.

Innovatief en duurzaam

Bosch vernieuwt zichzelf continu. Door de jaren heen heeft het merk ervoor gezorgd dat de vaatwassers over steeds meer functionaliteiten beschikken. Ook hebben de meeste Bosch vaatwassers inbouw een eco-functie. Met deze functie help je mee aan het verduurzamen van onze wereld. Bosch heeft hier goed over nagedacht en ontwerpt apparaten die zo duurzaam mogelijk zijn.

Comfortgericht

De apparatuur van Bosch is volledig comfortgericht. Dit houdt in dat er is meegedacht met de consument. De vaatwassers worden zo gebruiksvriendelijk mogelijk geleverd, zodat de bediening ervan eenvoudig zal zijn.

Klantenservice van Bosch

Is er iets kapot aan de vaatwasser of weet je even niet wat je moet doen tijdens het bedienen ervan? De klantenservice van Bosch staat altijd voor je klaar om je te helpen. Zij beantwoorden jouw vragen, maar kunnen ook zorgen voor de juiste reparatie en onderhoud aan huis. Moet de vaatwasser ingebouwd worden? Ook hier kan Bosch voor zorgen.

Soorten inbouw vaatwassers

Als je kiest voor een vaatwasser inbouw, dan kun je kiezen uit twee verschillende soorten vaatwasmachines: de volledig geïntegreerde vaatwasser en de half geïntegreerde vaatwasser. We zullen het verschil tussen deze twee aan je uitleggen.

De volledig geïntegreerde vaatwasser is helemaal geïntegreerd in de keuken. Je vindt het bedieningspaneel van deze machine aan de bovenste rand van de deur en je ziet de vaatwasser helemaal niet zitten. Pas als je de machine opent, komt de vaatwasser tevoorschijn.

Een half geïntegreerde vaatwasser kun je herkennen doordat het bedieningspaneel aan de buitenkant van de deur zit. Hierdoor zie je sneller dat het om een vaatwasser gaat.

Inbouw vaatwassers verschillen nogal van de andere type vaatwassers. Zo heb je ook nog de vrijstaande vaatwassers, deze staan helemaal los. Ook heb je onderbouwvaatwassers. Dit type vaatwasser heeft geen bovenblad, waardoor de machine onder het keukenblad bevestigd kan worden.

Top 5 beste Bosch vaatwassers inbouw

Bekijk hieronder de top 5 beste inbouwvaatwassers van Bosch.

1. Bosch SMV4HAX40N

De Bosch SMV4HAX40N vaatwasser is niet voor niets meermaals uitgeroepen voor ‘Beste koop’ door de Consumentenbond. Deze inbouwvaatwasser is veelzijdig en eenvoudig in gebruik te nemen. Het apparaat is voorzien van maar liefst zes verschillende vaatwasprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een programma dat aangekoekte etensresten verwijderd of kun je kiezen uit een muisstil programma dat je bijna niet hoort. Wist je dat de Bosch SMV4HAX40N zelfs een ExtraDroog functie heeft? Zo hoef je niet meer bang te zijn voor kletsnatte borden of bestek.

Een groot voordeel is dat je de vaatwasser vanaf een afstand kunt bedienen met de HomeConnect app. Je zet de vaatwasser aan via de app en wanneer het programma bijna is afgelopen, krijg je meldingen binnen via de app op je telefoon. Daarnaast is deze vaatwasser voorzien van een aquaStop dat ervoor zorgt dat de vaatwasser direct stopt met draaien als er iets lekt. Wil je minder energie verbruiken? Dit apparaat heeft een ActiveWater functie, waardoor jij minder water verbruikt en zo ook de energiekosten lager houdt.

Pluspunten

+ 6 verschillende vaatwasprogramma’s

+ Bedienbaar met HomeConnect app

+ Minder waterverbruik door ActiveWater-functie

Minpunten

Bestekkorf zorgt voor minder ruimte in vaatwasser

2. Bosch SMS6ZCW08E

Voor wie op zoek is naar een geruisloze vaatwasser die ingebouwd kan worden, is de Bosch SMS6ZCW08E de perfecte keuze. Deze vaatwasser maakt bijna geen geluid (42 dB) en daarom kun je deze aanzetten terwijl je thuis aan het werk bent. De Bosch SMS6ZCW08E beschikt over verschillende programma’s die je in kunt stellen. Denk hierbij onder andere aan een Eco-programma, een nachtprogramma, een Shortprogramma of een programma dat de vaat extra droog weer aanlevert.

Bedien de Bosch SMS6ZCW08E vanaf een afstand met de HomeConnect app. Wist je dat deze app er zelfs kan zorgen dat je bewuster omgaat met energie? Over energie gesproken; de vaatwasser is voorzien van een ActiveWater-technologie. Dit zorgt ervoor dat er minder water en minder energie wordt verbruikt tijdens het reinigen van de vaat.

Pluspunten

+ Wordt beschouwd als een stille vaatwasser

+ Minder verbruik van energie (Energielabel C)

+ Bedienbaar met HomeConnect app

Minpunten

Geen binnenverlichting aanwezig

3. Bosch SMD6TCX00E

Met energielabel A is de Bosch SMD6TCX00E een duurzame keuze. Verbruik minder water met de ActiveWater-functie en geniet van snelle reinigingsprogramma’s. Met het SpeedPerfect+ programma wordt de vaat namelijk 66 procent sneller gereinigd met hetzelfde resultaat. Daarnaast is het een groot voordeel dat de Bosch SMD6TCX00E veel laadruimte heeft. Zo past alles gemakkelijk in de vaatwasser en hoef je minder vaak te draaien.

Wist je dat de vaat uitstekend gedroogd kan worden? De PerfectDry-functie zorgt ervoor dat vaat droog uit de machine komt. Dit geldt zelfs voor plastic vaat en dit hoeft dus niet meer nagedroogd te worden. Is het vaatwasprogramma klaar? Dan wordt er blauw licht geprojecteerd op de vloer. Hierdoor kun je eenvoudig zien dat de vaat weer heerlijk schoon is.

Pluspunten

+ Energielabel A

+ SpeedPerfect+ programma reinigt vaat 66 procent sneller

+ Veel laadruimte

Minpunten

Hogere prijsklasse

  1. Bosch SGV4HAX48E

Veelzijdig is de Bosch SGV4HAX48E zeker weten. Deze inbouwvaatwasser is voorzien van maar liefst zes verschillende reinigingsprogramma’s en voorspoelen is niet eens meer nodig. Het apparaat heeft veel laadruimte waardoor grote pannen eenvoudig te plaatsen zijn. Wist je dat deze vaatwasser ook nog eens geruisloos was? Met een maximaal geluidsniveau van 44 dB kun je de machine laten draaien en tegelijkertijd genieten van de stilte in huis

Met de Bosch SGV4HAX48E kun je ook nog eens energie besparen. Deze veelzijdige vaatwasser heeft namelijk onder andere de volgende functies: een automatische uitschakeling, energiezuinig programma en een programma dat waterverbruik tegengaat. Voor wie op zoek is naar een veelzijdige vaatwasser voor een aantrekkelijke prijs, is de Bosch SGV4HAX48E zeker een goede keuze.

Pluspunten

+ Geruisloze vaatwasser

+ 6 verschillende reinigingsprogramma’s

+ Energiezuinige programma’s

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

Geen koppeling met app mogelijk

5. Bosch SMV4HVX33E

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke vaatwasser tegen een schappelijke prijs? De Bosch SMV4HVX33E is perfect voor je. Allereerst kun je de vaatwasser eenvoudig bedienen met behulp van de HomeConnect app. Zo hoef je nooit meer naar de vaatwasser te lopen om het apparaat te bedienen. Je doet dit namelijk vanaf een afstand met de app. Is het programma bijna klaar? Dan krijg je een melding via je telefoon.

Met het ExtraDry programma komt de vaat extra droog uit de vaatwasser. Op deze manier hoef je de vaat nooit meer na te drogen. Wil je energie besparen? Schakel dan het Eco-programma in. Daarnaast is de Bosch SMV4HVX33E ook nog eens extra beveiligd tegen lekbescherming. Lekt er iets? Dan schakelt de vaatwasser automatisch uit. Het water wordt vervolgens verwijderd uit het apparaat door middel van een dubbelwandige slang. Ook kun je kiezen uit zes verschillende programma’s die zorgen voor de meest schone vaat.

Pluspunten

+ Bedienbaar met HomeConnect app

+ Beveiligd tegen lekbescherming

+ Zes verschillende reinigingsprogramma’s

+ Aantrekkelijke prijs

Minpunten

Geen anti-bacterieel wasprogramma aanwezig

Waarop letten bij het aanschaffen van een inbouw vaatwasser?

Ben je van plan om een vaatwasser aan te schaffen? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden voordat je het apparaat koopt. Om je goed voor te kunnen bereiden op het kopen van een inbouwvaatwasser, hebben we een aantal punten voor je op een rij gezet.

Reinigingsprogramma’s

Één van de belangrijkste punten waar je op kunt letten als je een Bosch vaatwasser inbouw wilt aanschaffen, zijn de reinigingsprogramma’s van het apparaat. Iedere vaatwasser heeft zo zijn eigen unieke programma’s en het is goed om te kijken naar hetgeen wat jij nodig hebt. Vind jij duurzaamheid belangrijk? Kijk dan of de vaatwasser over een eco-programma is voorzien. Ook als je bijvoorbeeld veel kleine hoeveelheden moet afwassen, kun je kiezen voor een kort programma of een programma dat geschikt is voor een halve belading.

Energieverbruik

Iets waar je op kunt letten als je een vaatwasser aanschaft, is het energie- en waterverbruik. Elektronische apparaten zijn allemaal voorzien van een bepaalde energieklasse, waarvan A+++ het meest zuinig is. Hoe verder je terechtkomt in het alfabet, hoe minder zuinig het apparaat is. Heeft de vaatwasser energieklasse D? Dan is deze uiteraard minder zuinig dan een vaatwasser met energieklasse B.

Hoe energiezuiniger de vaatwasser; hoe duurder het apparaat uit kan vallen. Het is echter iets om goed over na te denken, want op de lange termijn bespaar je met een energiezuinige vaatwasser meer geld. De energierekeningen zullen minder hoog zijn en hierdoor haal je het geld van de aanschaf er weer makkelijk uit.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de vaatwasser kan iets zijn waar je rekening mee kunt houden. Een vaatwasser met een geluidsniveau van 40 dB wordt gezien als een stille machine. Kies een vaatwasser met een geluidsniveau tot 44 dB, dan heb je minder last van het geluid. Zeker als je een open keuken hebt zonder deur, is het fijn om over een geruisloze vaatwasmachine te beschikken.

Startuitstel

Beschikt de ingebouwde vaatwasser over een startuitstel? Een startuitstelprogramma zorgt ervoor dat je het programma kunt uitstellen. Stel je voor dat je de vaatwasmachine aanzet om 17.00 uur. Je kunt ervoor kiezen om het programma drie uur later pas te laten starten. Dit is ideaal als de vaatwasmachine nog wel eens wat geluid maakt. Door het programma uit te stellen, kun je ongestoord verder gaan met je werk of kijken van televisie.

De maten van de vaatwasser

Belangrijk bij een inbouwvaatwasser zijn de maten. Er is natuurlijk niets vervelender dan het aanschaffen van een vaatwasser, terwijl deze niet past. Wist je dat er inbouwvaatwassers zijn van maar liefst 45 centimeter breed? Deze vaatwassers zijn geschikt voor kleinere keukens. De meeste standaard vaatwassers zijn 60 centimeter breed.

Veiligheid

Over welke veiligheidsfuncties beschikt de Bosch vaatwasser inbouw? De meeste vaatwassers zijn voorzien van een aquastop-waterbeveiligingssysteem. De kans op waterschade is hiermee nihil. Op het moment dat er een lek ontstaat, stopt de vaatwasser automatisch. Daarnaast wordt het water vaak weggepompt door middel van een slang. Ook als er stroomuitval is, dan zorgt deze waterstop ook voor de beste beveiliging.

Bedienbaar met applicatie

Veel vaatwassers inbouw van Bosch zijn vanaf een afstand bedienbaar met een applicatie. Deze applicatie wordt ook wel de HomeConnect app genoemd. Met deze app bedien je de vaatwasmachine eenvoudig vanaf je telefoon. Ben je boven en staat de vaatwasmachine beneden? Zet de vaatwasser dan aan via deze app. Ook krijg je een melding binnen wanneer de vaatwasser bijna klaar is. Is dit iets wat jou handig lijkt? Kijk dan goed of de vaatwasser over deze functie beschikt.

Prijsklasse

Vaatwassers van Bosch zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Zo heb je een prachtig exemplaar voor meer dan 1000 euro, maar voor een paar honderd euro schaf je ook al een vaatwasmachine aan dat jou van de meest schone vaat kan voorzien. Het ligt maar net aan jouw persoonlijke voorkeur. Zo kun je kiezen voor een vaatwasser van klein formaat, maar je kunt ook een vaatwasser uitzoeken waar veel vaat tegelijkertijd in past. Houd daarom vooral rekening met jouw persoonlijke voorkeuren en kijk naar jouw financiële plaatje.

Hoe reinig je de Bosch vaatwasser inbouw precies?

Er wordt geadviseerd om de vaatwassers van Bosch elke drie maanden grondig te reinigen. Op deze manier zorg je ervoor dat alle inhoud van de vaatwasser optimaal wordt schoongemaakt tijdens het uitvoeren van een reinigingsprogramma. Hoe reinig je de vaatwasser nu eigenlijk precies? We zullen je een aantal tips geven die je kunnen helpen bij het schoonhouden van de vaatwasmachine.

Verwijder voedingsresten regelmatig uit het filter

Het is belangrijk om het filter regelmatig te verschonen. Dit doe je door eerst de stekker uit het stopcontact te steken. Vervolgens verwijder je de rekken. Je draait het filter tegen de klok in om het te kunnen verwijderen. Met stromend water was je het filter vervolgens.

Zet vaatwasser aan zonder vaat

Er wordt aangeraden om iedere drie maanden de vaatwasser aan te zetten zonder vaat. Je doet dit door de hoogste temperatuur te selecteren. Waarom dit nodig is? Het helpt om vet- en kalkresten uit de machine te kunnen verwijderen.

De pomp reinigen

Het kan wel eens zo zijn dat de vaatwasser niet goed afpompt. Dit kan komen door een verstopte of een vervuilde pomp. Belangrijk is dat je de pomp gaat reinigen en hier de tijd voor neemt. Het klusje is namelijk niet zomaar gedaan en kost tijd. Draag hierbij stevige handschoenen en volg de onderstaande stappen:

  1. Zet de vaatwasser uit en haal de stekker uit het stopcontact
  2. Verwijder alle filters
  3. Verwijder het deksel van de pomp
  4. Verwijder vreemde voorwerpen. Let op: er kan ook glas in de pomp zitten.
  5. Controleer of het pompfilter probleemloos kan draaien
  6. Plaats de deksel van de pomp terug en schroef het weer stevig vast
  7. Stel de filters opnieuw goed af

Conclusie over Bosch vaatwassers inbouw

Het Duitse merk Bosch heeft al meer dan 130 jaar ervaring met het produceren van elektronische huishoudelijke producten. Hun eerste vaatwasmachine werd op de markt geïntroduceerd in het jaar 1964. Door de jaren heen heeft bedrijf zich nog meer ontwikkeld en zijn de vaatwasmachines alsmaar verbeterd.

Als je kiest voor een Bosch vaatwasser inbouw, kun je kiezen uit een geïntegreerde vaatwasser of een half geïntegreerde vaatwasser. Het is maar net waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Met Bosch zit je in ieder geval goed, want het merk is innovatief, duurzaam, veelzijdig, comfortgericht en bij de klantenservice kun je altijd terecht als je ergens vragen over hebt.

Bosch beschikt over veel soorten inbouwvaatwassers waar je uit kunt kiezen. Belangrijk is in ieder geval om op een aantal punten te letten als je de vaatwasser aanschaft. Kijk naar de hoeveelheid reinigingsprogramma’s en of je deze echt nodig hebt, welk energielabel heeft de vaatwasser? Als je gericht bent op de lange termijn, is dit zeker iets om naar te kijken. Daarnaast zijn de veiligheid van het apparaat en het geluidsniveau voorbeelden van factoren waar je op kunt letten als jij een Bosch vaatwasser inbouw wilt aanschaffen. Door hier rekening mee te houden, voorkom jij straks een miskoop. Het belangrijkst is namelijk dat jij straks zorgeloos kunt genieten van jouw apparaat en van alle schone vaat die het oplevert.

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com