De beste wasdrogers

0
309
Beste wasdroger

Een wasdroger is een product die je niet elke week zult aanschaffen. De redenen om een nieuwe droger te kopen kunnen zijn dat je oude kapot is of dat je een energiezuiniger model wilt hebben. Maar de keuze voor een nieuwe droger kan best uitdagend zijn. Er zijn immers veel modellen waaruit je kunt kiezen. Kijk bij onze top 5 beste wasdrogers om een goed inzicht te krijgen in de meest zuinige en kwalitatief goede drogers. Merken waar wij fan van zijn: AEG, Bosch, Miele en ook het sterk verbeterde Samsung.

Top 5 beste wasdrogers

  1. Miele TSD 263 WP Warmtepompdroger

Zowel kleine als grote ladingen was ruiken extra fris na het drogen met deze Miele TSD 263 WP warmtepompdroger. Een geurflacon is makkelijk te plaatsen in de opening van het pluizenfilter. Zo kun je dan ook de hoeveelheid geur instellen zodat je was altijd fris en fruitig ruikt na de droogbeurt. Je kunt kiezen uit maar liefst 12 verschillende droogprogramma’s. Er is een mogelijkheid om te kiezen voor bijvoorbeeld het beddengoed- of wolprogramma. Mocht je ook een Miele wasmachine hebben en deze is verbonden met de app, dan kies je na het wassen eenvoudig voor Wash2Dry. Op basis van het wasprogramma stelt de wasdroger dan het ideale droogprogramma alvast voor je in! Een kind kan letterlijk de was doen! Wij raden deze Miele droger dan ook zeker aan.

Pluspunten

+ Dankzij de vochtigheidssensoren in het PerfectDry systeem droog je nooit te lang, waardoor je kleding niet krimpt

+ De FragranceDos geurflacon geeft je wasgoed, indien gewenst, een frisse geur tijdens het drogen

+ Met de Miele@home app bedien jij je wasdroger waar en wanneer je wilt met je smartphone

Minpunten

Heeft geen SteamFinish om de kreukels in je wasgoed te verminderenMiele TSD 263 WP

2. AEG T8DBE86W

Deze AEG T8DBE86W is naast zeer energiezuinig ook nog eens ruim te beladen met een vulgewicht van maar liefst 8 kilogram. Met de AbsoluteCare functie hoef je zeker niet bang te zijn dat je kleding krimpt. De AEG past zijn trommelbewegingen en droogtempratuur aan op het type stof. Je hebt in totaal de beschikking over 10 verschillende droogprogramma’s. Met een zeer gerust hart kun je dus gaan drogen. Wollen truien, nieuwe overhemden of een zijden blouse, ze vormen allemaal geen probleem voor deze alleskunner. Bij het selecteren van een programma kies je voor de antikreukfase om hardnekkige kreukels te voorkomen. Deze droger is ook nog eens verkozen tot Coolblue’s groene product! En met zijn energielabel A+++ is dit wat ons betreft ook meer dan terecht.

Pluspunten

+ Je droogt 8 kilogram wasgoed zeer energiezuinig in deze warmtepompdroger met energieklasse A+++

+ Het AbsoluteCare-systeem van de droger past zijn droogprogramma’s aan op elk type wasgoed, waardoor je kleding niet krimpt in de wasdroger

+ Je sluit je wasdroger ook aan op de waterafvoer, waardoor je het condensreservoir nooit meer leegt

Minpunten

Beschikt niet over het FiberPro systeem om je wasgoed gelijkmatig te drogen en de textuur van de vezels zacht te houden

3. Samsung DV80TA220AE

Bekijk beste prijs!

prf.hn

Deze mooie Samsung DV80TA220AE beschikt over vochtigheidssensoren. Deze zorgen ervoor dat je wasgoed niet langer droogt dan nodig is. Mochten je handdoeken droog zijjn, dan stopt deze droger direct met drogen. Je kleding en beddengoed blijft hierdoor langer mooi. Het totale vulgewicht van deze droger is 8 kilogram. Dat maakt hem ideaal voor zwel grote gezinnen als kleinere huishoudens. Tevens heeft deze droger maar liefst 14 droogprogramma’s waarmee je alle soorten was goed kunt drogen. En met een energielabel A+++ is deze droger ook nog eens goed voor je portemonnee. Mocht je niet steeds de codensbak willen legen dan kun je de meegeleverde condensafvoerslang aansluiten op je droger. Het condenswater wordt dan direct weggespoeld. Dit is ook nog eens Coolblue’s beste keuze product!

Pluspunten

+ Het OptimalDry systeem voorkomt met vochtigheidssensoren dat je wasgoed krimpt

+ Zeer zuinige warmtepompdroger met energieklasse A+++

+ Je sluit je wasdroger ook aan op de waterafvoer, waardoor je het condensreservoir nooit meer leegt

Minpunten

De condensor is niet volledig zelfreinigend, waardoor onderhoud nodig blijft

4. Miele TSF 763 WP EcoSpeed

Grote en kleine ladingen was droog je makkelijk en snel met deze Miele TSF 763 WP. Met de PerfectDry vochtigheidssensoren zorgt de droger ervoor dat hij stopt wanneer het wasgoed droog is. Hierdoor zul je merken dat onder andere je favoriete overhemd langer mee zal gaan. Komt je wasgoed uit een programma van 40 graden? Dan kun je de DryCare40 functie selecteren en de droger past zijn droogfunctie aan op de stoffen met een maximale was-tempratuur van 40 graden. Dit scheelt een hoop tijd met het sorteren van je broeken en shirts na het wassen. Met de ingebouwde warmtepomp zorgt deze Miele ervoor dat hij je beddengoed en spijkerbroeken energiezuinig droogt. Het allergrootste voordeel in tijden van zeer dure energie is het energielabel A+++. Hiermee bespaar je enorm op je energiekosten. Dit product is ook nog eens Coolblue’s beste keuze product!

Pluspunten

+ Dankzij de vochtigheidssensoren in het PerfectDry systeem droog je nooit te lang, waardoor je kleding niet krimpt

+ De FragranceDos geurflacon geeft je wasgoed, indien gewenst, een frisse geur tijdens het drogen

+ Je sluit je wasdroger ook aan op de waterafvoer, waardoor je het condensreservoir nooit meer leegt

Minpunten

Heeft geen SteamFinish om de kreukels in je wasgoed te verminderen

5. Bosch WTU87675NL

Bekijk beste prijs!

prf.hn

Deze zuinige Bosch WTU876NL heeft een inhoud van maar liefst 8 kilogram. Het is nu dus gemakkelijk om zowel grote als kleine ladingen was eenvoudig te drogen. We kunnen zeker met klem stellen dat dit een apparaat is van topklasse! De bouwkwaliteit is subliem waardoor hij langer meegaat. Op deze Bosch zit ook een SelfCleanining condensor. Hierdoor is er beduidend minder onderhoud nodig en blijft de wasdroger tijdens zijn levensduur efficiënt en energiezuinig drogen. Mocht je nou last hebben van allergie? Met de functie AllergyPlus worden pollen en dierenharen extra goed verwijderd. Met een geluidsniveau van maar 64 decibel kunnen we deze droger ook zeer stil noemen. Hij kan dus zonder problemen bij je slaap of werkkamer worden geplaatst. Daarnaast heeft Coolblue deze droger verkozen tot Coolblue’s beste keuze product! Klik hier om deze Bosch te bestellen.

Pluspunten

+ De SelfCleaning Condenser van deze 8 kilo A+++ droger spoelt automatisch schoon tijdens het drogen, waardoor de wasdroger energiezuinig blijft

+ Met het AllergyPlus programma verdwijnen dierenharen en pollen door de hogere temperatuur uit je kleding en heb je minder last van jeuk

+ Je sluit je wasdroger ook aan op de waterafvoer, waardoor je het condensreservoir nooit meer leegt

Minpunten

De wasdroger heeft geen stoomfunctie om het wasgoed volledig te ontkreuken.

Energieverbruik

In de huidige tijd met de nieuwe energieprijzen is het energieverbruik van je apparaten in huis belangrijker dan ooit. Je wilt niet extreem bij betalen op je jaarafrekening. Let hier dus goed op voordat je een nieuwe wasdroger aan gaat schaffen. Het meest zuinige wat er op de markt te verkrijgen is, is het energielabel A+++. Hierna volgen: A++, A+, A, B, C en ga zo maar door. Hoe verder de letter in het alfabet is, hoe minder zuinig het apparaat is. Eigenlijk wil je in alle gevallen gaan voor minimaal label A. Dit bespaart een hoop kosten op jaarbasis.

Trommelinhoud

Wanneer we kijken naar een gemiddelde droger dan past hier ongeveer 6 a 7 kilo wasgoed in. Bij een doorsnee huishouden van 3 a 4 personen is dit wat ons betreft ruim voldoende. Draai jij nou veel wassen per week of heb je een uitgebreider gezin? Dan is het verstandig om voor een trommelinhoud vanaf 8 kilogram te kijken.

Welk merk wasdroger moet ik kiezen?

Tegenwoordig zijn er niet echt meer slechte merken op de markt. Samsung had in de beginfase nog een naam dat het beter televisies en smartphones kon maken dan drogers, maar ook bij Samsung is de kwaliteit prijsverhouding meer dan prima in orde tegenwoordig. Merken die een zeer goede naam en reputatie hebben zijn: Miele en Bosch. Deze apparaten liggen wat hoger in aanschaf maar gaan ook een stuk langer mee. Dat is dus een keuze die je voor jezelf dient te maken. Een wasdroger gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee.

Droogprogramma’s

Op de drogers van vandaag de dag zitten veel verschillende soorten droogprogramma’s. En deze programma’s hebben net weer een ander effect op de manier van drogen van jouw kleding of beddengoed. Bij geavanceerdere modellen kun je ook exact de droogte van je kleding instellen.

Dit om te voorkomen dat jouw favoriete trui een buiktrui wordt. Het is sowieso handig om een droger te hebben met meerdere droogprogramma’s, want dit is gewoon een stuk beter voor je kleding. Zeker wanneer we het hebben over dure of gevoelige kleding.

Welke soorten wasdrogers zijn er?

Wanneer je al een tijdje op zoek bent naar een nieuwe droger, zal het je vast zijn opgevallen dat er heel wat verschillende drogers op de markt zijn. Je hebt namelijk: warmtepompdrogers, condensdrogers en luchtafvoerdrogers. Wij vinden de warmtepompdrogers zelf het fijnste in gebruik.

Bekijk hier onze top 5 van beste was droog combinaties!

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl