Sonos soundbar

0
28
Sonos Sub G3 Zwart

In dit artikel zal ik alles uitleggen over de Sonos soundbar, een apparaat dat ontworpen is om een uitstekende geluidskwaliteit te bieden voor jouw home entertainment systeem. Ik zal beginnen met het uitleggen van wat een soundbar is, gevolgd door een inleiding tot de Sonos soundbar. Vervolgens zal ik bespreken hoe je de Sonos soundbar kunt gebruiken en hoe het presteert in vergelijking met andere soundbars op de markt. Tot slot zal ik enkele tips geven voor het optimaliseren van de prestaties van de Sonos soundbar.

Wat is een soundbar?

Een soundbar is een slanke luidspreker die is ontworpen om de geluidskwaliteit van een tv te verbeteren. Het is een alles-in-één oplossing die de functie van een traditioneel home theater systeem vervangt. Soundbars zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een verbeterde geluidskwaliteit zonder de rommel van meerdere luidsprekers en kabels. Ze worden meestal geplaatst onder de tv en kunnen worden aangesloten via een enkele kabel.

Introductie van de Sonos soundbar

De Sonos soundbar is ontworpen en ontwikkeld door Sonos, een bedrijf dat zich richt op het creëren van draadloze audio-oplossingen. Het bedrijf is opgericht in 2002 en heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van audio-producten. De Sonos soundbar, die officieel bekend staat als de Sonos Beam, is de nieuwste toevoeging aan het productassortiment van het bedrijf.

De Sonos soundbar is een compacte luidspreker die een krachtig geluid levert. Het heeft een slank en modern ontwerp dat in vrijwel elk interieur past. De soundbar is ontworpen om naadloos te integreren met de andere producten van Sonos, waardoor je een geïntegreerd home audio-systeem kunt creëren.

De top 5 beste Sonos soundbars

 1. Sonos Arc

De Sonos Arc is een high-end soundbar van Sonos die is ontworpen voor gebruik met moderne televisies en home theater systemen. Het apparaat biedt een indrukwekkende geluidskwaliteit en een breed scala aan functies die de kijkervaring verbeteren.

Het ontwerp van de Sonos Arc is strak en modern, met een slanke zwarte afwerking die past bij vrijwel elk interieur. Het apparaat is uitgerust met 11 krachtige drivers, waaronder 8 elliptische woofers en 3 zijwaarts gerichte tweeters. Dit zorgt voor een breed geluidsbeeld en een nauwkeurige weergave van geluidseffecten en stemmen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Sonos Arc is de ondersteuning voor Dolby Atmos, een geavanceerd surround sound-formaat dat gebruik maakt van object-based audio om een indrukwekkende en meeslepende geluidservaring te bieden. Dit betekent dat de geluidseffecten nauwkeurig kunnen worden geplaatst in de ruimte om je heen, waardoor een realistischer en meeslepender geluidslandschap ontstaat.

Naast Dolby Atmos ondersteunt de Sonos Arc ook andere populaire surround sound-formaten, waaronder Dolby Digital 5.1 en 2.0, en stereo. Dit maakt het apparaat compatibel met vrijwel elk soort inhoud, van films en tv-programma’s tot muziek en podcasts.

Een andere handige functie van de Sonos Arc is de integratie met stemassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Hiermee kun je het apparaat bedienen met je stem en heb je toegang tot allerlei handige functies, zoals het afspelen van muziek, het regelen van de verlichting en het stellen van vragen.

Het instellen en gebruiken van de Sonos Arc is eenvoudig en gemakkelijk, dankzij de intuïtieve Sonos-app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Hiermee kun je de instellingen van het apparaat aanpassen, muziek streamen vanaf je favoriete diensten en de soundbar koppelen aan andere Sonos-luidsprekers voor een multi-room audio-systeem.

Al met al is de Sonos Arc een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige soundbar met geavanceerde functies en een prachtig ontwerp. Het apparaat biedt een indrukwekkende geluidskwaliteit, ondersteuning voor Dolby Atmos en andere surround sound-formaten, en handige functies zoals stemassistenten en de Sonos-app.

 1. Sonos Beam gen2

De Sonos Beam gen2 is een geavanceerde soundbar die is ontworpen voor gebruik met moderne televisies en home theater systemen. Het apparaat biedt een uitstekende geluidskwaliteit, een breed scala aan functies en een strak ontwerp dat past bij vrijwel elk interieur.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Sonos Beam gen2 is de ondersteuning voor Dolby Atmos, een geavanceerd surround sound-formaat dat gebruik maakt van object-based audio om een meeslepende geluidservaring te bieden. Dit betekent dat de geluidseffecten nauwkeurig kunnen worden geplaatst in de ruimte om je heen, waardoor een realistischer en meeslepender geluidslandschap ontstaat.

Naast Dolby Atmos ondersteunt de Sonos Beam gen2 ook andere populaire surround sound-formaten, waaronder Dolby Digital 5.1 en 2.0, en stereo. Dit maakt het apparaat compatibel met vrijwel elk soort inhoud, van films en tv-programma’s tot muziek en podcasts.

Een andere handige functie van de Sonos Beam gen2 is de integratie met stemassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Hiermee kun je het apparaat bedienen met je stem en heb je toegang tot allerlei handige functies, zoals het afspelen van muziek, het regelen van de verlichting en het stellen van vragen.

Het ontwerp van de Sonos Beam gen2 is strak en modern, met een slanke afwerking die past bij vrijwel elk interieur. Het apparaat is uitgerust met 5 krachtige drivers, waaronder 4 full-range woofers en 1 tweeter. Dit zorgt voor een breed geluidsbeeld en een nauwkeurige weergave van geluidseffecten en stemmen.

Het instellen en gebruiken van de Sonos Beam gen2 is eenvoudig en gemakkelijk, dankzij de intuïtieve Sonos-app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Hiermee kun je de instellingen van het apparaat aanpassen, muziek streamen vanaf je favoriete diensten en de soundbar koppelen aan andere Sonos-luidsprekers voor een multi-room audio-systeem.

Een andere handige functie van de Sonos Beam gen2 is de Trueplay-technologie. Dit is een geavanceerde akoestische kalibratie-technologie die de geluidsweergave van het apparaat optimaliseert op basis van de akoestische eigenschappen van de ruimte waarin het zich bevindt. Hierdoor krijg je een betere geluidskwaliteit en een meer realistische geluidservaring.

Al met al is de Sonos Beam gen2 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige soundbar met geavanceerde functies en een prachtig ontwerp. Het apparaat biedt een uitstekende geluidskwaliteit, ondersteuning voor Dolby Atmos en andere surround sound-formaten, en handige functies zoals stemassistenten, de Sonos-app en Trueplay-technologie.

3. Sonos Sub G3 Zwart

Deze Sonos Sub G3 zorgt ervoor dat je bas nog dieper en voller klinkt. De subwoofer beschikt over 2 tegenover elkaar geplaatste drivers. Deze drivers zorgen voor krachtige en lage tonen. Dus wanneer jij Jurassic Park kijkt klinken de dreunen van de T-Rex nog realistischer. Je kunt de subwoofer enkel aansluiten op netstroom. Daarna verbind je hem draadloos via wifi met je andere speakers. Mocht je nou willen genieten van een surround opstelling? Dan kun je de Sub combineren met een soundbar en 2 achterspeakers. Je beschikt dan over een ware thuisbioscoop. De opvolger van de Sonos Sub beschikt over NFC. Je zet hiermee snel een bluetooth verbinding op door je smartphone tegen de speaker te houden.

Pluspunten

+ Met de Sub voeg je een diepe bas toe aan je Sonos systeem

+ Door het draadloze ontwerp plaats je de subwoofer overal in de kamer

+ Omdat de behuizing trillingen neutraliseert, klinkt het geluid altijd zuiver

Minpunten

Het is niet mogelijk om de subwoofer te verbinden met andere merken speakers dan Sonos

4. Sonos SL Duo Pack Zwart

Je vormt de basis voor je nieuwe geluidssysteem met deze Sonos One SL Duo Pack. De 2 speakers zijn middels wifi en bluetooth met elkaar te verbinden. Je hoort nu zowel de muziek van rechts als van links. Mocht je al 1 of meer speakers hebben van het merk Sonos dan vorm je eenvoudig een surround opstelling door deze 2 speakers toe te voegen aan de lijst. Je kunt draadloos streamen middels wifi of AirPlay 2. Dankzij Airplay 2 is de verbinding met je iPhone of iPad in een mum van tijd gemaakt. Je bekijkt zo films op je iPad terwijl het geluid via de speakers wordt gespeeld. 

Pluspunten

+ Met deze combinatie creëer je een stereopaar of multiroom systeem

+ Je streamt draadloos muziek via wifi of AirPlay 2

+ Dankzij het vochtbestendige ontwerp zijn deze speakers geschikt voor in de badkamer

Minpunten

De One SL beschikt zelf niet over een ingebouwde spraakassistent, waardoor je hem met een andere Sonos speaker moet verbinden als je met spraakbediening wilt werken

Wanneer je gebruik wilt maken van Trueplay moet je over een iOS apparaat, zoals een iPhone beschikken

5. Sonos Era 100

Deze Sonos Era 100 Wit Duopack vormt de basis voor jouw nieuwe geluidssysteem. Omdat deze 2 speakers een wifi paar vormen kun je zowel van links als van rechts muziek waarnemen. Met bluetooth heb je deze 2 speakers in een handomdraai met elkaar verbonden. En mocht je al meerdere Sonos speakers in huis hebben dan kun je deze toevoegen aan de huidige opstellng. Je kunt dus zo vrij eenvoudig een surround opstelling maken. En wanneer je een multiroom systeem wilt creëren kun je de speakers in verschillende ruimtes plaatsen. Al je onbeantwoorde vragen zijn met de Google Assistant zo beantwoord. Apple Airplay zorgt ervoor dat je jouw speaker snel en makkelijk kunt verbinden met je iPhone. Ook is het mogelijk om muziek snel en makkelijk te streamen via Spotify Connect. Je voorkeuren pas je aan via de Sonos App.

Pluspunten

+ Naast streamen via wifi, stream je ook via bluetooth muziek van een smartphone of laptop naar de speaker

+ Voeg de speaker toe aan het Sonos multiroom systeem en stream muziek door het hele huis

+ Je creëert een surround opstelling wanneer je de speaker aan je Sonos soundbar koppelt

Minpunten

De speaker beschikt niet over NFC, waarmee je eenvoudig een draadloze bluetooth verbinding maakt met je smartphone

Functies van de Sonos soundbar

De Sonos soundbar is een veelzijdig apparaat met verschillende functies. Hieronder staan enkele van de belangrijkste kenmerken van de soundbar:

 1. Spraakbesturing: De Sonos soundbar ondersteunt spraakbesturing via Amazon Alexa en Google Assistant. Dit betekent dat je de soundbar kunt bedienen met spraakopdrachten. Je kunt bijvoorbeeld vragen om het volume te verhogen of te verlagen, of om een specifieke afspeellijst af te spelen.
 2. App-bediening: Je kunt de Sonos soundbar bedienen met behulp van de Sonos-app, die beschikbaar is voor iOS en Android. De app stelt je in staat om muziek te streamen van verschillende bronnen, zoals Spotify, Apple Music en Amazon Music. Je kunt ook het volume aanpassen, de equalizer instellen en de soundbar koppelen aan andere Sonos-producten.
 3. HDMI ARC: De Sonos soundbar ondersteunt HDMI ARC (Audio Return Channel), wat betekent dat je de soundbar kunt aansluiten op je tv via een enkele HDMI-kabel. Hierdoor kun je het volume van de tv en de soundbar tegelijkertijd regelen met de afstandsbediening van de tv. Dit zorgt voor een naadloze en eenvoudige bediening.
 4. Geoptimaliseerd geluid: De Sonos soundbar is ontworpen om een optimaal geluid te everen voor tv-programma’s en films. Het heeft een breed frequentiebereik en kan diepe bassen en heldere hoge tonen produceren. Daarnaast ondersteunt de soundbar ook Dolby Digital, wat zorgt voor een meeslepende geluidservaring.
 5. Multi-room audio: Je kunt de Sonos soundbar koppelen aan andere Sonos-luidsprekers om een multi-room audio-systeem te creëren. Dit betekent dat je dezelfde muziek in meerdere kamers kunt afspelen, of verschillende muziek in elke kamer.

Gebruik van de Sonos soundbar

Het gebruik van de Sonos soundbar is eenvoudig en gemakkelijk. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om de soundbar in te stellen en te gebruiken:

 1. Plaats de soundbar: Plaats de soundbar onder je tv en zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd. De soundbar kan worden bevestigd met behulp van een beugel of kan gewoon op een plank worden geplaatst.
 2. Sluit de soundbar aan: Sluit de soundbar aan op je tv met behulp van de HDMI ARC-kabel. Als je tv geen HDMI ARC-poort heeft, kun je de soundbar aansluiten op de tv met behulp van de optische kabel.
 3. Verbind de soundbar met het internet: Sluit de soundbar aan op het internet via Wi-Fi. Dit kan worden gedaan met behulp van de Sonos-app.
 4. Speel muziek af: Speel muziek af via de Sonos-app of stream muziek vanuit een andere bron, zoals Spotify of Apple Music. Je kunt ook de spraakbesturing gebruiken om muziek af te spelen of het volume aan te passen.

Prestaties van de Sonos soundbar

De Sonos soundbar levert uitstekende prestaties en biedt een geweldige geluidskwaliteit. Het apparaat heeft een breed frequentiebereik en kan diepe bassen en heldere hoge tonen produceren. Het ondersteunt ook Dolby Digital, wat zorgt voor een meeslepende geluidservaring bij het kijken van films en tv-programma’s.

De soundbar heeft een krachtige ingebouwde versterker die ervoor zorgt dat het geluid helder en krachtig is, zelfs bij hoge volumes. De spraakbesturing werkt ook goed en maakt het gemakkelijk om de soundbar te bedienen zonder een afstandsbediening.

Vergeleken met andere soundbars op de markt, is de Sonos soundbar een van de beste in zijn klasse. Het biedt een uitstekende geluidskwaliteit en heeft een slank en modern ontwerp. Het apparaat kan ook worden gekoppeld aan andere Sonos-luidsprekers om een multi-room audio-systeem te creëren.

Tips voor het optimaliseren van de prestaties van de Sonos soundbar

Hier zijn enkele tips om de prestaties van de Sonos soundbar te optimaliseren:

 1. Plaats de soundbar op de juiste locatie: De locatie van de soundbar kan een groot verschil maken in de geluidskwaliteit. Plaats de soundbar op een vlakke en stabiele ondergrond en zorg ervoor dat deze niet wordt geblokkeerd door andere objecten. Het is ook belangrijk om de soundbar niet te ver van de tv te plaatsen.
 2. Gebruik de juiste kabels: De kabels die je gebruikt om de soundbar op je tv aan te sluiten, kunnen ook de prestaties beïnvloeden. Gebruik bij voorkeur een HDMI ARC-kabel in plaats van een optische kabel. Een HDMI ARC-kabel ondersteunt hogere geluidskwaliteit en maakt het mogelijk om de tv en soundbar met één afstandsbediening te bedienen.
 3. Stel de geluidsinstellingen in: De Sonos-app heeft verschillende geluidsinstellingen die je kunt aanpassen om de geluidskwaliteit te verbeteren. Ga naar de app-instellingen en pas de bas, treble en volume-instellingen aan naar jouw voorkeur.
 4. Voeg een subwoofer toe: Als je op zoek bent naar een nog diepere en rijkere bas, voeg dan een Sonos-subwoofer toe aan de soundbar. Dit zal de algehele geluidservaring aanzienlijk verbeteren.
 5. Gebruik de juiste muziekbron: De geluidskwaliteit kan ook worden beïnvloed door de muziekbron die je gebruikt. Gebruik bij voorkeur een hoge kwaliteit streaming-service zoals Tidal of Qobuz om de beste geluidskwaliteit te krijgen.

Conclusie

De Sonos soundbar is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige geluidservaring bij het kijken van films en tv-programma’s. Het apparaat biedt een uitstekende geluidskwaliteit, een slank en modern ontwerp en tal van handige functies, waaronder spraakbesturing en multi-room audio.

Het opzetten en gebruiken van de soundbar is eenvoudig en gemakkelijk, en het apparaat kan worden gekoppeld aan andere Sonos-luidsprekers om een multi-room audio-systeem te creëren. Door het volgen van enkele eenvoudige tips, zoals het plaatsen van de soundbar op de juiste locatie en het gebruik van de juiste kabels, kun je de prestaties van de soundbar verder optimaliseren.

Al met al is de Sonos soundbar een uitstekende investering voor iedereen die op zoek is naar een geweldige geluidservaring bij het kijken van films en tv-programma’s.