De beste robotmaaiers

0
421
Beste robotmaaier

Ben jij er klaar mee om zelf het gras te moeten maaien? Of wil jij je vader een geweldig cadeau geven? Dan kan een robotmaaier wellicht wat voor je zijn. Wij hebben in dit artikel wat tips beschreven waar je op dient te letten bij de aanschaf van een robotmaaier. Daarnaast hebben wij op onze website ook een top 5 staan van de beste en meest actuele robotmaaiers die er te koop zijn op dit moment. De tips om tot een goede keuze te kunnen komen staan hieronder.

Top 5 beste robotmaaiers van 2023

  1. McCulloch ROB S600 robotmaaier

De McCulloch klinkt als een verdediger van het Schotse nationale elftal, maar niets is minder waar! Het is Coolblue’s beste keuze product en wij begrijpen wel waarom. Deze robotmaaier laat zich bedienen middels mobiele app. Hij maait gazons tot wel 600M2! Middels bluetooth koppel je de robotmaaier aan je smartphone of tablet. Hierdoor kun je nu van alles instellen zoals: maaischema’s. Het maaisysteem is intelligent en past het maaischema aan op de groeisnelheid van het gazon. Zo voorkom je slijtage aan je gazon. Mocht je de app niet gebruiken dan kun je alles instellen op het bedieningspaneel bovenop de robotmaaier. Kortom jouw gazon staat er weer mooi en strak bij met deze McCulloch ROB S600!

Pluspunten

+ Stille maaier met slechts 58 decibel

+ Makkelijke bediening middels de app op je smartphone of tablet

+ Geschikt voor gazons tot 600M2

Minpunten

De app staat in verbinding met de robotmaaier via bluetooth, waardoor je hem alleen binnen een bepaalde afstand met de app bedient

2. Gardena Sileno City 350

Heerlijk, jij zit aan je drankje op een zonnige dag en deze Gardena Sileno City 350 neemt je het werk uit handen! Wie wil dat nou niet? Deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot 350M2. Middels bluetooth kun je hem makkelijk bedienen via de Gardena Bluetooth app op je smartphone of tablet. Deze Gardena pakt stroken van 17 centimeter en gras op hoogte tussen de 20 en 50 millimeter. Ook knobbels in het gazon zijn geen probleem voor deze Gardena Sileno City 350 hij maait namelijk gewoon door. De maximale hellingshoek ligt op 35 procent. Met de functie SensorControl past de maaier de maaifrequentie aan op de groei van je gazon. Zo kun je altijd met een glimlach naar buiten kijken naar je strakke gazon! Coolblue heeft deze robotmaaier uitgeroepen tot het beste keuze product.

Pluspunten

+ Makkelijk te bedienen via de app op je smartphone of tablet

+ SensorControl die de groei van je gazon in de gaten houdt, en daarop de maaifrequentie aanpast

+ De vorstensensor zorgt ervoor dat de maaier niet maait bij temperaturen onder de 5 graden

Minpunten

Je bedient hem maximaal op 10 meter afstand

3. Bosch Indego XS 300

Deze Bosch Indego XS 300 wordt vast en zeker je beste vriend! Hij brengt voordat hij gaat maaien eerst het gazon in kaart. Dit doet hij om te bepalen wat de meest efficiënte manier is om het gazon te maaien. Dat noemen we nou nog eens een staaltje AI! De maaibreedte is 19cm dat maakt hem geschikt voor gazons tot 300 vierkante meter. Het topje van je gras wordt dagelijks gemaaid en de snippers blijven achter op je gazon en dienen als natuurlijke brandstof voor je gazon. Je kunt een gebied afzetten waar de robotmaaier in dient te blijven middels het perimeterdraad. Deze gaat door tot 100 meter. Zo kun je dus als je een vijver hebt deze grasmaaier daar ook omheen laten maaien. Verder zit er ook een til- en diefstalbeveiliging op die ervoor moert zorgen dat dieven het uit hun hoofd halen om deze maaier te stelen!

Pluspunten

+ Geschikt voor gazons tot 300M2

+ Je stelt de maaier in tussen 30 en 50 millimeter

+ Kleine maaimes zorgt ervoor dat er buiten het gras nauwelijks iets beschadigd

Minpunten

Niet te bedienen via een app

4. Bosch Indego M + 700

Deze Bosch Indego M+ 700 kun je nu super eenvoudig bedienen met je app. Terwijl jij op de bank naar je favoriete serie kijkt gaat de maaier voor je aan het werk. Daarnaast detecteert deze maaier wanneer hij het beste kan beginnen met maaien. Dit kan zijn wanneer het goed weer is om het gras te maaien. Het gras maait hij in parallelle banen, in plaats van dat hij dit willekeurig doet. Het grote voordeel hieraan is dat hij jouw gazon snel en ook efficiënt zal maaien dan andere robotgrasmaaiers. Liggen er objecten op jouw gazon? Geen probleem want deze Bosch detecteert ze en zorgt hiermee dat hij nergens tegenaan botst. Je hoeft hierdoor ook niet iedere keer je complete tuin op te ruimen als je hem laat maaien. De robotmaaier maait dagelijks het topje af van het gras. Hierdoor blijven de fijne snippers achter in je gazon. Dit dient dan weer als natuurlijke mest voor je gazon. Kortom maak het leven een stuk eenvoudiger en bestel deze mooie en handige grasmaaier!

Pluspunten

+ Je bedient de robotmaaier met een app via je smartphone of tablet

+ De robotmaaier is geschikt voor gazons tot 700 m²

+ Hellingen met een hoek tot 27 graden zijn voor de robotmaaier geen probleem

Minpunten

Afhankelijk van de indeling van je tuin heb je aan de 175 meter perimeterdraad misschien niet voldoende

5. Bosch Indego S+ 500

Deze super hippe Bosch Indego S+ 500 kun je bedienen via een app. Met deze app kun je maaiprogramma’s instellen en je kunt de voortgang van het maaien bijhouden. Ook geeft deze app aan wanneer je grasmaaier weer toe is aan een onderhoudsbeurt. Een zeer fraaie functie op deze grasmaaier is de Smartmowing functie. Deze functie houdt rekening met de weersvoorspelling. Dus mocht het slecht weer worden, dan slaat de robotgrasmaaier zelfstandig een rondje over. Hij maait niet in willekeurige banen, maar brengt eerst het gazon goed in kaart. Dit doet hij om zo efficiënt mogelijk te kunnen maaien. Met het 150 meter perimeterdraad kun jij het gebied afzetten dat de robotmaaier moet maaien. Het mooie hieraan is dat het deze maaier ook geschikt maakt voor tuinen met vijvers of bloemperkjes. Kik hier om deze grasmaaier te bestellen!

Pluspunten

+ Je bedient de robotmaaier met een app via je smartphone of tablet

+ De robotmaaier is geschikt voor gazons tot 500 m²

+ Het kleine maaimes beschadigt nauwelijks spullen, zoals speelgoed, die op je gazon zijn blijven liggen

Minpunten

Afhankelijk van de indeling van je tuin heb je aan de 150 meter perimeterdraad misschien niet voldoende

Wanneer je liever een klassiek model grasmaaier wilt, kijk dan hier.

Grootte van het gazon

Om te beginnen is het erg belangrijk om te weten dat de grootte van jouw gazon bepalend is voor de keuze die je dient te maken op het gebied van robotmaaiers. De robotmaaiers hebben verschillende prijsklassen. Deze prijsklassen hebben te maken met: maaibreedte, batterijduur en softwaremogelijkheden. Wanneer het gaat om het kiezen van de beste robotmaaier voor jouw gazon, dan is de maat dus erg belangrijk! Bij onze top 5 kun je zien welke grasmaaier het beste bij jouw gazon zal passen.

Handmatige bediening of een app?

Het bedieningspaneel van een robotmaaier zit aan de onderkant. Hierop kun je de maairoutine instellen, maar bij sommige robotmaaiers kan dit ook middels een app. Je bedient je robotmaaier dan dus via je smartphone of tablet. Je zult merken dat elk merk deze app weer iets anders inzet. Uiteindelijk is het allemaal zeer gebruiksvriendelijk. Wij merken dat de vraag naar robotmaaiers met een app de laatste jaren enorm is toegenomen.

Functionaliteiten

We kunnen er zeker niet omheen dat robotmaaiers tegenwoordig het overwegen meer dan waard zijn. We leven in een steeds drukkere tijd waarin we graag dingen uit handen geven zodat we zelf meer kunnen ontspannen in de vrije tijd die wij over hebben. Een robotmaaier kan ook functioneren in de regen en ze kunnen obstakels detecteren. Deze botsingsdetectoren worden ook gebruikt om

bomen of andere objecten in en rond de tuin te kunnen vermijden. Zoals we ook zien bij de robotstofzuiger, heeft ook de robotgrasmaaier in veel gevallen een dockingstation. Wanneer de batterij van de grasmaaier leeg is dan zal hij uit zichzelf hierheen rijden om op te laden. Wanneer de batterij weer voldoende is opgeladen zal de robotmaaier afmaken waar hij mee bezig was.

Voordelen van een robotmaaier

Wat wij een zeer groot voordeel vinden van een robotmaaier is dat ze veel sneller kunnen worden geïnstalleerd dan de traditionele grasmaaiers. En vooral voor grote tuinen is dit zeer handig. Een draadloze robotmaaier zet je op je gazon en hij kan direct aan de slag zonder dat je met die vervelende snoeren zit te kijken. En ook hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat je kabel van de elektriciteit kapot zal gaan want deze is er simpelweg niet.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog steeds overtuigd zijn van de robotmaaier, neem dan een kijkje in onze top 5 onder het kopje robotmaaiers en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Beste robotmaaiers

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl