QR code printen

0
47
QR code printen

In dit artikel beschrijven we hoe je een QR code printen kan maar ook wat een QR code nu precies is en wat de geschiedenis van deze QR code is. Verder bespreken we de 5 best geteste QR printers (labelprinters).QR

Top 5 best geteste printers om een QR code te printen

 1. DYMO Labelwriter 550 Turbo

Wanneer je niet de hele dag aan hetzelfde bureau wilt of kunt werken dan is deze DYMO Labelwriter 550 Turbo mogelijk iets voor jou! Deze labelprinter verbindt je namelijk zeer makkelijk met alle computers die op het netwerk zijn aangesloten. Je kunt dus op alle plekken in het kantoor je labels uitprinten. De snelheid is ook echt verbluffend. Hij krijgt het namelijk voor elkaar om maar liefst 90 labels per minuut uit te printen. Daarnaast herkent hij het type label en hoeveel er nog op de rol zitten. Je weet op deze manier precies waar je aan toe bent. Hiermee print je prijskaartjes, qr codes, barcodes en stickers. 

Pluspunten

+ Met de thermische printtechnologie zijn jouw labels na het afdrukken direct droog

+ Bedruk je labels in een hoge resolutie van 300 dpi

+ De DYMO software houdt bij hoeveel labels er nog op de rol zitten

Minpunten 

De labelprinter werkt alleen met originele DYMO labels

2. DYMO Labelwriter 5XL

Met deze DYMO LabelWriter 5XL print je zeer makkelijk en snel brede adreslabels. Ook herkent deze labelprinter automatisch de labels die jij in de printer stopt en ook het aantal stickers die nog op de rol zitten. Je print op deze manier nooit meer per ongeluk op het verkeerde formaat. In 1 minuut is deze DYMO 5XL in staat om tot wel 53 labels te printen. En je kunt deze labelwriter met elke printer binnen het netwerk verbinden. Zodat je niet vastzit aan 1 werkplek. Een bedankbriefje of een persoonlijke boodschap is nu zo uitgeprint. 

Pluspunten

+ Met de thermische printtechnologie zijn jouw labels na het afdrukken direct droog

+ Bedruk je labels in een hoge resolutie van 300 dpi

+ De DYMO software houdt bij hoeveel labels er nog op de rol zitten

Minpunten 

De labelprinter werkt alleen met originele DYMO labels

De software werkt niet met alle pakketdiensten samen

3. DYMO Labelwriter Wireless

Deze DYMO Labelwriter Wireless Labelmaker Zwart print zowel adreslabels als etiketten en allerlei andere soorten stickers met een streepjes of QR code. De wifi verbinding zorgt ervoor dat je overal kunt uitprinten. Vanaf je laptop, desktop of smartphone. Met de DYMO labelsoftware kun je labels ontwerpen op je computer of via de mobiele app. Daarnaast kun je ook nog eens de gewenste instellingen selecteren. Doordat deze labelprinter draadloos werkt, print je vanaf meerdere apparaten. De afdrukken die de DYMO maakt gaan via warmte. Hierdoor hoef jij nooit inkt of patronen te vervangen.  

Pluspunten

+ Je print labels vanaf je smartphone of laptop dankzij wifi

+ Geschikt voor adres-, verzend-, ordner-, naambadge- en barcode-etiketten

+ Met de thermische printtechnologie zijn jouw labels na het afdrukken direct droog

Minpunten 

De labelprinter is door het ontbreken van een batterij niet draagbaar

4. DYMO Labelwriter 550

Deze DYMO Labelwriter 550 stelt jou in staat om makkelijk je eigen labels te kunnen printen. De DYMO Connect software herkent het type label in de printer. Het fijne hieraan is dat je nu dus geen fouten meer maakt door de verkeerde labels te selecteren. Hierdoor ben je ook duurzaam bezig! Daarnaast houdt hij ook bij hoeveel stickers er nog op de rol zitten. Dit zorgt ervoor dat je niet zomaar voor onverwachte verassingen komt te staan. Van naamkaartjes tot aan adresstickers alles kun je printen met deze DYMO.

Pluspunten 

+ Met de thermische printtechnologie zijn jouw labels na het afdrukken direct droog

+ Bedruk je labels in een hoge resolutie van 300 dpi

+ De DYMO software houdt bij hoeveel labels er nog op de rol zitten

Minpunten

De labelprinter werkt alleen met originele DYMO labels

5. Brother QL-800 – Thermische Labelprinter

Met deze Brother labelprinter haal je voor een voordelige prijs absoluut kwaliteit in huis. Het is een veelzijdige 2 kleuren printer die uitermate geschikt is om op je PC of Imac aan te sluiten. Deze Brother QL thermische labelprinter is net zoals een aantal andere modellen in de Brother QL range nieuw in het assortiment van PrintAbout. De QL-800 labeprinter is speciaal ontwikkeld voor het printen op labelrollen met twee kleuren (rood/zwart). De Brother QL-800 heeft een breedtebereik van 12-62 mm. Dit is voldoende voor de meeste labeling activiteiten waaronder het printen van een QR code. De QL-800 labelprinter kan tot 93 labels per minuut printen en doet dat kraakhelder in 2 kleuren. Brother QL-800 kan zeer snel thermisch printen in twee kleuren om belangrijke items te accentueren. Het voordeel van Thermisch printen is dat u én nooit vlekken krijgt én dat u geen extra geld hoeft uit te geven aan inkt. U kunt aangepaste labels tot 1 meter lengte printen met QL-800. De Brother QL-800 labelprinter beschikt over het ENERGY STAR certificaat waarmee het zijn energiezuinigheid aantoont.

Pluspunten

+ Goede kwaliteit, zeker om een QR code te printen

+ Duurzaam en voordelig in aanschaf

Minpunten

Geen WiFi

Wat is een QR code?

Een QR-code, wat staat voor “Quick Response Code”, is een tweedimensionale streepjescode die bestaat uit een matrix van zwarte en witte vierkantjes. Het werd in 1994 uitgevonden door de Japanse fabrikant Denso Wave, een dochteronderneming van Toyota.

QR-codes kunnen informatie opslaan, zoals teksten, URL’s, locatiegegevens, contactgegevens, afbeeldingen en nog veel meer. Het is een handige manier om informatie op te slaan en over te brengen omdat het gemakkelijk kan worden gescand met een smartphone of tablet camera, mits er een QR-scanner app is geïnstalleerd.

Het scannen van een QR-code met een smartphone of tablet leest de informatie die is opgeslagen in de code. Dit kan leiden tot een website, het downloaden van een app, het weergeven van een afbeelding of andere soorten informatie.

QR-codes zijn bijzonder populair in marketing en reclame, omdat het bedrijven de mogelijkheid biedt om klanten te leiden naar hun website, sociale media-pagina’s of andere online bronnen door simpelweg een code af te beelden op fysieke marketingmaterialen.

Om een QR-code af te drukken, volg je deze stappen:

 1. Zoek online een QR-code generator en genereer de code die je wilt afdrukken.
 2. Sla de gegenereerde afbeelding op je computer op.
 3. Open een afbeeldingsbewerkingsprogramma, zoals Microsoft Paint of Adobe Photoshop.
 4. Importeer de opgeslagen afbeelding van de QR-code in het bewerkingsprogramma.
 5. Pas de grootte van de QR-code aan zodat deze past bij het formaat van het papier dat je gaat gebruiken.
 6. Print de QR-code af op papier met behulp van een gewone printer.

Zorg ervoor dat de afgedrukte QR-code van voldoende grootte is en dat de kwaliteit van de afdruk hoog genoeg is om te worden gescand met een QR-code scanner. Controleer ook of de afgedrukte QR-code correct werkt door deze te scannen met een smartphone of QR-code scanner voordat je de afgedrukte code gebruikt.

Om een QR-code te printen, zijn er verschillende opties, afhankelijk van wat je tot je beschikking hebt.

 1. QR-code printen met een printer: Als je een printer hebt die afbeeldingen kan printen, kun je een afbeelding van de QR-code maken en deze afdrukken. Er zijn verschillende gratis online tools beschikbaar waarmee je een QR-code kunt genereren en downloaden als een afbeelding. Eenmaal gedownload, open je de afbeelding in een fotobewerkingsprogramma en print je deze af.
 2. QR-code printen met een smartphone: Als je een smartphone hebt, kun je een QR-code genereren met behulp van een gratis QR-codegenerator-app. Vervolgens kun je de QR-code eenvoudigweg naar een printer sturen om af te drukken.
 3. QR-code printen met een labelprinter: Als je een labelprinter hebt, kun je de QR-code genereren met een online tool en vervolgens de code afdrukken op een etiket. Dit is handig als je veel QR-codes moet printen.
 4. QR-code printen met een speciale QR-code printer: Er zijn ook speciale printers die zijn ontworpen om QR-codes te printen. Deze printers zijn meestal duurder, maar bieden wel

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een QR printer

Bij de aanschaf van een QR-code printer zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste printer kiest voor jouw behoeften. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Printtechnologie: Er zijn verschillende printtechnologieën beschikbaar, zoals inkjet, thermische overdracht en laser. Elk type technologie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is thermische overdracht het meest geschikt voor het afdrukken van duurzame codes die bestand zijn tegen slijtage en weer, terwijl inkjetprinters het beste zijn voor het printen van kleurenafbeeldingen. Kies een printer die past bij de vereisten van jouw toepassing.
 2. Resolutie: Hoe hoger de resolutie van de printer, hoe beter de kwaliteit van de afgedrukte code. Een hoge resolutie zorgt ervoor dat de QR-code goed leesbaar is en dat alle details duidelijk worden afgedrukt. Kies een printer met een hoge resolutie om de kwaliteit van de afgedrukte codes te garanderen.
 3. Grootte van de codes: Overweeg de grootte van de QR-codes die je wilt afdrukken. Sommige printers zijn beter geschikt voor het afdrukken van grote codes, terwijl andere beter geschikt zijn voor kleinere codes. Zorg ervoor dat de printer in staat is om de gewenste grootte van de QR-code af te drukken.
 4. Connectiviteit: Overweeg de connectiviteitsopties van de printer. Sommige printers hebben een Ethernet- of wifi-aansluiting, terwijl andere alleen een USB-aansluiting hebben. Kies een printer die compatibel is met de apparaten en netwerken waarmee je wilt werken.
 5. Kosten: Overweeg de kosten van de printer en de bijbehorende verbruiksartikelen, zoals inkt of thermisch transferlint. Vergelijk de kosten van verschillende printers en overweeg de totale eigendomskosten over de levensduur van de printer.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een QR-code printer vinden die past bij jouw specifieke behoeften.

Als je van plan bent om een QR-printer aan te schaffen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden:

 1. Resolutie: Let op de resolutie van de printer. Een hogere resolutie betekent een scherpere en nauwkeurigere afbeelding van de QR-code.
 2. Afmetingen van de QR-code: Controleer of de printer groot genoeg is om de QR-codes af te drukken die je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld QR-codes op grote schaal wilt printen voor posters, dan heb je een printer nodig die grote afbeeldingen kan printen.
 3. Snelheid: Als je veel QR-codes moet afdrukken, is het belangrijk dat de printer snel werkt.
 4. Connectiviteit: Controleer of de printer gemakkelijk kan worden aangesloten op je computer of mobiele apparaat, zodat je snel en gemakkelijk QR-codes kunt genereren en afdrukken.
 5. Kosten: Houd rekening met de kosten van de printer en de kosten van het vervangen van de inkt of toner. Sommige printers hebben een hogere aanschafprijs, maar lagere onderhoudskosten.
 6. Andere functies: Controleer of de printer ook andere functies heeft die nuttig kunnen zijn, zoals dubbelzijdig afdrukken, wifi-connectiviteit of de mogelijkheid om verschillende formaten af te drukken.

Het is belangrijk om rekening te houden met al deze factoren bij het kiezen van de juiste QR-printer voor jouw behoeften.

Als je op zoek bent naar een QR-printer, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste printer kiest voor jouw behoeften. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Printtechnologie: Er zijn verschillende printtechnologieën beschikbaar, zoals inkjet, laser en thermisch. Kies een technologie die het beste past bij het soort materiaal dat je wilt printen en het beoogde gebruik van de QR-codes.
 2. Printresolutie: De resolutie bepaalt de scherpte en duidelijkheid van de QR-code die wordt afgedrukt. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper en duidelijker de code zal zijn. Kies een printer met een hoge resolutie om ervoor te zorgen dat je QR-codes goed worden afgedrukt.
 3. Connectiviteit: Zorg ervoor dat de printer compatibel is met de apparaten en netwerken waarmee je hem wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, als je de printer wilt aansluiten op een specifieke computer of smartphone, moet je ervoor zorgen dat de printer compatibel is met dat apparaat en de juiste connectiviteitsopties biedt.
 4. Snelheid: Als je veel QR-codes moet printen, is het belangrijk om een printer te kiezen die snel genoeg is om aan je behoeften te voldoen. Let op de printsnelheid en de invoercapaciteit van de printer om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor jouw gebruiksscenario.
 5. Onderhoud en service: Zoals bij elke printer is onderhoud en service belangrijk. Kies een printer van een gerenommeerd merk met een goede klantenservice en ondersteuning. Zorg ervoor dat vervangende onderdelen en verbruiksartikelen, zoals inktpatronen, gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
 6. Kosten: Ten slotte is de prijs een belangrijke overweging bij de aanschaf van een QR-printer. Vergelijk de kosten van verschillende printers en overweeg ook de operationele kosten, zoals de prijs van verbruiksartikelen en de levensduur van de printer. Kies een printer die past binnen jouw budget en die geschikt is voor jouw behoeften.

Geschiedenis van de QR code

De QR-code is in 1994 uitgevonden door de Japanse fabrikant Denso Wave, een dochteronderneming van Toyota. De QR-code is ontwikkeld als een efficiënte manier om informatie op te slaan en te scannen. Het idee was om meer informatie op een kleinere ruimte op te slaan dan bijvoorbeeld met een barcode mogelijk was.

Het oorspronkelijke gebruik van QR-codes was voor het bijhouden van inventaris in de auto-industrie. Later werd het echter steeds vaker gebruikt in de detailhandel, adverteren, en andere toepassingen waarbij het scannen van informatie een rol speelt.

In de beginjaren was het printen van QR-codes nog relatief beperkt. De meeste QR-codes werden digitaal weergegeven op websites of in digitale marketingmaterialen. Het printen van QR-codes op fysieke materialen zoals posters, flyers, verpakkingen en andere materialen was nog niet zo gangbaar.

Met de opkomst van mobiele apparaten met camera’s en QR-code scanning-apps is het printen van QR-codes op fysieke materialen echter steeds populairder geworden. Bedrijven begonnen QR-codes te printen op flyers, visitekaartjes, posters, tijdschriften en vele andere fysieke materialen.

Tegenwoordig is het printen van QR-codes een gangbare praktijk geworden in de wereld van de marketing en reclame. Het wordt veel gebruikt in promotiemateriaal en in point-of-sale materiaal. Bedrijven kunnen QR-codes gebruiken om klanten te leiden naar hun website, hun sociale media-pagina’s, hun e-commerceplatforms of andere online bronnen.

Kortom, het printen van QR-codes is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wordt tegenwoordig op grote schaal gebruikt in vele verschillende toepassingen.

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl