Siemens EQ 700

0
195

De start van de dag begint voor veel mensen vaak met een vers gezette kop koffie. De ene doet dat vanuit een ouderwets klassiek model, de ander weer uit een Senseo koffiezetapparaat maar de echte koffie liefhebbers willen het liefste een kopje koffie van topkwaliteit. Daarvoor is ook een goed apparaat nodig en dan kom je al snel uit bij de Siemens EQ 700 koffiezetapparaten.

29 verschillende soorten warme dranken

Met de Siemens EQ 700 kun je maar liefst 29 verschillende soorten warme dranken maken wat de Siemens EQ 700 serie ook meteen uniek maakt als het gaat om goede koffiezetapparaten. Buiten de enorme keuzemogelijkheid kun je met de Siemens EQ 700 niet alleen 2 espresso’s tegelijkertijd maken maar ook 2 verschillende melkspecialiteiten. En dat slechts met 1 druk op de knop.

Touchscreen

De Siemens EQ 700 koffiezetapparaten beschikken over een touchscreen waarmee je vrij eenvoudig je favoriete dranken kunt selecteren en met 1 druk op de knop komt deze uit de automaat. Je kunt nadat je jou favoriete drankje hebt geselecteerd deze nog verfijnen. Er zijn 3 verschillende aromaprofielen beschikbaar namelijk licht, gebalanceerd en karakteristiek. Ook kun je eenvoudig zelf de verhouding koffie-melk aan passen. De Siemens EQ 700 pas vervolgens automatisch de koffiesterkte aan voor een heerlijke koffiesmaak. Via de Home Connect app kun je tevens op afstand het koffiezetapparaat bedienen. Handig voor als je thuiskomt en al een vers gezette kopje koffie wilt hebben klaarstaan of voor wanneer je bezoek ontvangt. Je kunt dan op afstand de koffie zetten en hoeft alleen maar naar het apparaat te lopen als de koffie klaar is om het kopje koffie op te halen.

Geluid

Daar waar velen volautomatische koffiezetapparaten nog wel eens de neiging hebben om veel geluid te produceren tijdens het zetten van een kopje koffie zijn de Siemens EQ 700 koffiezetapparaten met 62 decibel een stuk rustiger dan de meeste anderen koffiezetapparaten.

Verschillende varianten van de Siemens EQ 700

De Siemens EQ 700 is niet 1 type koffiezetapparaat maar ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Hieronder zullen we de best getest Siemens EQ 700 koffiezetapparaten verder uitlichten. Kenmerkend aan de Siemens EQ 700 koffiezetapparaten is dat ze allemaal vrij geavanceerd zijn met 29 verschillende koffiespecialiteiten en een stuk minder geluid produceren dan de meeste andere koffiezetapparaten. Ook zijn ze allemaal te bedienen met een touchscreen display of via een app op je telefoon. Waar de verschillende soorten Siemens EQ 700 koffiezetapparaten nog meer om te prijzen zijn en welke features deze bieden vermelden we hieronder.

De best geteste Siemens EQ 700 koffiezetapparaten

1. Siemens EQ 700 Integral TQ705R03

Deze Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 haalt de hele wereld wat betreft koffie in je huis. Hij beschikt namelijk over maar liefst 29 internationale koffiespecialiteiten! Daarnaast heeft hij ook nog eens een geïntegreerd melkreservoir. Je ontdekt werkelijk waar een verscheidenheid aan warme dranken. Via het super fijne en hippe touchscreen selecteer jij je favoriete drankje. Met 1 druk op de knop zet je dankzij de iSelect functie 2 melkspecialiteiten tegelijk. Er is ook keuze tussen 3 aroma profielen: licht, gebalanceerd en karakteristiek. En je hebt zelf de mogelijkheid om de koffie-melk verhouding aan te passen. Aan de hand van het gekozen volume past de machine automatisch de koffiesterkte aan! Met de Home Connect App kun je het koffieautomaat ook op afstand bedienen. Het SuperSilent systeem op deze Siemens zorgt ervoor dat jij lekker door kunt kletsen terwijl de koffie loopt. Hij is namelijk vrij stil!

Pluspunten

+ Maakt met 62 decibel een stuk minder geluid dan andere volautomatische koffiemachines

+ Je zet niet alleen 2 espresso’s, maar óók 2 melkspecialiteiten met één druk op de knop

+ Sla voor 20 personen koffierecepten op door de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aan te passen

Minpunten

Beschikt niet over een warmhoudplaat waarmee je de kopjes voor verwarmd

2. Siemens EQ 700 Classic TP707R06 Midnite Silver Metallic

SIemens EQ 700 Classic TP707R06 Midnite Silver Metallic

Net zoals met elke ander model van de Siemens EQ 700 ziet je ook hiermee 29 verschillende koffiesoorten dankzij het geïntegreerde melkreservoir. Je ontdekt de enorme diversiteit aan dranken via het touchscreen beeldscherm met de bijbehorende Iselect functie. Met een eenvoudige druk op de knop maak je een keuze en kun je 2 melkspecialiteiten tegelijk zetten. Verder beschik je over 3 verschillende aromaprofielen namelijk licht, gebalanceerd en karakteristiek en kun je zelf eenvoudig de verhouding tussen koffie en melk aanpassen. De koffiesterkte wordt automatisch aangepast aan de hand van het gekozen volume. De Siemens EQ 700 koffiemachines zijn behalve een lust voor het oog ook vrij eenvoudig in gebruik, produceren weinig geluid bij het zetten van koffie en het heeft een groot aanbod wat betreft warme dranken.

Pluspunten

+ Dankzij 62 decibel maakt deze koffiezetmachine een stuk minder geluid dan andere volautomatische koffiemachines

+ Behalve 2 espresso’s zet je ook 2 melkspecialiteiten tegelijk met slechts 1 druk op de knop

+ Je kunt voor maar liefst 20 personen tegelijkertijd koffierecepten opslaan (door de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aan te passen na keuze)

Minpunten

Hij beschikt helaas niet over een warmhoudplaat waarmee je de kopjes kunt voorverwarmen

Reinigen van de Siemens EQ 700

De Siemens EQ 700 beschikt over automatische programma’s waarmee je de EQ 700 op eenvoudige wijze kunt reinigen. De EQ 700 is zelfs deels zelfreinigend. Elke keer wanneer je het koffiezetapparaat aan- of uitzet dan spoelt deze automatisch. Wanneer je de Siemens EQ 700 voor langere tijd niet hebt gebruikt dan is het aan te raden of het gehele systeem goed te reinigen. Neem hierin ook het melksysteem en de zetgroep mee. Wanneer je de EQ 700 met enige regelmaat reinigt voorkom je schimmelvorming, Het is dus hygiënisch gezien beter maar het zorgt er ook voor dat de machine veel langer mee gaat.

Wat moet je reinigen en hoe vaak moet je dit doen?

– Voor zowel de lekschaal en koffiedikreservoir als het melksysteem en de melkopschuimer wordt aanbevolen deze dagelijks te reinigen.

– Voor de zetgroep te reinigen volstaat 1 keer per week een reinigingsbeurt.

– Het bonenreservoir dient eens per maand gereinigd te worden.

Lekschaal en koffiedikreservoir

Zoals hierboven al uitgelegd zorgen automatische reinigingsprogramma’s ervoor dat je Siemens koffiezetapparaat eenvoudig gereinigd wordt. Het is dus ook deels zelfreinigend doordat het systeem automatisch spoelt wanneer je deze aan- of uitzet. Wanneer je de EQ 700 voor een wat langere tijd bv doordat je op vakantie was wordt er aangeraden om het gehele apparaat een grondige reinigingsbeurt te geven. Hierbij neem je dus ook het melksysteem en de zetgroep mee.

Een stappenplan voor het reinigen van het melksysteem

Wanneer je onderstaande stappen doorloopt dan kun je op eenvoudige wijze het melksysteem reinigen.

 1. Allereerst verwijder je het melkreservoir uit de Siemens EQ 700 koffiezetapparaat.
 2. Het uitloopsysteem schuif je je helemaal naar beneden toe (deksel van het afgiftesysteem mag absoluut niet mee in de vaatwasser).
 3. Je houdt de onderkant van het deksel goed vast en dan verwijder je het melkslangetje.
 4. De witte adapter en het melksysteem trek je naar voren en vervolgens trek je deze eruit.
 5. Haal alle elementen van het melksysteem vervolgens uit elkaar.
 6. Je reinigt nu alle elementen. Dit kun je voorzichtig doen met een zacht doekje. Je kunt hiervoor ook een sopje gebruiken.
 7. Spoel de elementen uit, laat het drogen en zet vervolgens het melksysteem weer netjes in elkaar.
 8. Het uitloopsysteem schuif je helemaal naar onderen toe.
 9. De witte adapter schuif je vervolgens er weer in aan de linkerkant en wanneer je dit gedaan hebt plaats je het melksysteem aan de voorkant van de EQ 700. Zorg er wel voor dat het goed en recht zit.
 10. Het deksel bovenaan maak je vast en draai je vervolgens omlaag totdat het op zijn plaats zit en vastklikt.
 11. Het uitloopsysteem plaats je naar boven toe. Nu kun je het melkreservoir reinigen en daarna terug plaatsen.

Het reinigen van het melkreservoir

In verband met hygiënische reden is het ten zeerste aanbevolen het melkreservoir met enige regelmaat te reinigen. Het melkreservoir mag in de vaatwasser gereinigd worden.

 1. Je haalt het melkreservoir uit elkaar.
 2. Je reinigt alle onderdelen of je doet het melkreservoir in de vaatwasser

Siemens EQ 700 melkreservoir renigen

Het reinigen van de zetgroep

Voor het reinigen van de zetgroep bekijk onderstaand filmpje waarin stapsgewijs staat uitgelegd hoe je deze kunt reinigen.

Het onderhoudsprogramma gebruiken om je Siemens EQ 700 te reinigen

Het onderhoudsprogramma gebruiken om je Siemens EQ 700 te reinigen

 1. Je drukt allereerst op de reinigingsknop.
 2. Druk vervolgens op het symbool voor het vereiste programma.

Doordat de Siemens EQ 700 zeer gebruiksvriendelijk is leiden de instructies die er op het display verschijnen je de weg door het programma heen.

Mocht er een reinigingsmelding op je Siemens koffiezetapparaat verschijnen dan dient deze direct gereinigd of ontkalkt te worden. De functie calc’nClean zorgt ervoor dat je beide taken ook tegelijkertijd kunt uitvoeren.

Het is ten zeerste aanbevolen je aan de instructies te houden met het uitvoeren van onderhoud aan de Siemens EQ 700 want anders zou er schade aan het apparaat kunnen ontstaan. Uiteraard komt dit de koffiesmaak niet ten goede. Je hoeft overigens niet te wachten totdat er een reinigingsmelding op je display verschijnt maar je kunt deze ten alle tijden uitvoeren.

Andere modellen

Siemens beschikt over een groot assortiment aan koffiezetapparaten. Buitenom de fraaie EQ 700 serie zijn er ook andere series in de EQ klassen die zijn sporen ook meer dan verdient hebben. Denk hierbij aan de iets oudere modellen van de EQ 500 en de EQ 6 plus edities maar inmiddels heeft Siemens ook al een Siemens EQ 9 plus lijn op de markt gebracht.

Siemens EQ 700 Integral TQ705R03

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl
SIemens EQ 700 Classic TP707R06 Midnite Silver Metallic

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl