De beste drone met camera

0
374
Drone

Voor je over gaat tot aanschaf van een drone met camera is het handig om te weten hoe en wanneer je de drone wilt gaan gebruiken. Hieronder hebben wij wat tips neergezet waar je op moet letten bij de aanschaf van een drone. En hierin speelt het natuurlijk ook een rol of je dit als hobby of als professioneel wilt gaan inzetten.

Voor de lol of voor je beroep?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waarvoor en waarom je de drone gaat gebruiken? Mocht je bijvoorbeeld voor het eerst kennis maken met een drone en weet je niet zeker of het wat voor je is? Dan is het een goede optie om te beginnen met een instapexemplaar die een korte vliegduur heeft en dus ook een klein bereik. Ook belangrijk is om voor jezelf te bepalen of je een drone met camera wit of dat dit niet perse noodzakelijk is.

Je kunt nu dus niet extreem lang of ver vliegen, maar zo ontdek je wel of het iets voor je is en bij je past. Wanneer je zeker weet dat je er echt mee aan de slag wilt gaan, dan kun je op zoek gaan naar exemplaren met een wat verder bereik en dan dus ook automatisch een langere vliegduur. Mocht je de drone voor professioneel gebruik gaan aanschaffen, dan is het extra belangrijk om te kijken naar zowel bereik als vliegduur. Het steeds tussendoor moeten opladen kost namelijk veel tijd! En die tijd wil jij dan vast anders benutten!

Drone met camera of een drone zonder camera?

Je kent het vast wel, die prachtige beelden van een gefilmd landschap uit de lucht. Mocht jij dit zelf ook willen nabootsen? Dan is het natuurlijk handig om naar de kwaliteit van de camera te kijken. In het algemeen beschikken drones over een prima beeldkwaliteit. Maar toch zit hierin wel veel variatie. Let op het feit dat hoe beter de camera is, hoe hoger de prijs van de drone zal zijn. Mocht je de camera dus niet of weinig gebruiken, dan is het voordeliger om te kiezen voor een drone zonder een camera. Wil je nou juist wel een drone met een camera omdat je dan vanuit de lucht mooie beelden kunt schieten? Let dan wel goed op de specificaties van de camera van de diverse drones. En vergelijk deze dan goed met elkaar!

Ben jij een snelle leerling?

Toen de drones net op de markt kwamen bleek het vliegen ermee toch lastiger dan op voorhand gedacht. Hierdoor was dit dus ook niet direct voor iedereen weggelegd. Nu we wat jaren verder zijn, leert de praktijk ons dat de besturing een stuk makkelijker is geworden. Vooral de nieuwe DJI drones kunnen praktisch door iedereen bestuurd worden. Wel moeten we zeggen dat de handleiding die erbij geleverd wordt geen overbodige luxe is. Ga je kijken naar de duurdere modellen dan hebben deze naast de mogelijkheid om te vliegen nog veel meer andere opties. We waarschuwen je wel dat het een tijdje kan duren voordat je alle geheimen van de drone kunt doorgronden. Uiteindelijk maakt dat natuurlijk z’n wannahave juist leuk! De DJI drone is uitgerust met gevoelige sensoren, waardoor de kans zeer klein is dat hij ergens tegenaan zal vliegen. We geven je wel als advies mee om voordat je de drone de lucht in laat eerst even te checken of dat wel mag op de plek waar je je dan op dat moment bevindt. Het is in Nederland namelijk zo dat er ook bepaalde no fly zones zijn. Hier mag je dus niet vliegen met je drone. Ook zijn er gebieden waar je toestemming nodig hebt van de beheerder. En in sommige natuurgebieden mag ook niet gevlogen worden. Maar niet getreurd, er blijven gelukkig nog genoeg andere locaties over waar je wel mag vliegen! Tegenwoordig hebben de meeste drones nog een ander technisch snufje: Return to Home! Mocht je dan de verbinding verliezen met je drone dan vliegt deze automatisch weer terug naar het vertrekpunt!

Wat anderen ervan vinden?

We begrijpen maar al te goed dat de aanschaf van een drone vrij lastig kan zijn door de vele opties. Inmiddels zijn er vele drones waaruit je kunt kiezen. Onze tip om een juiste keuze te maken: bedenk welke opties er minimaal op de drone horen te zitten. Kijk vervolgens welke drone er aan jouw eisen voldoet. En ook erg belangrijk, kijk naar de gebruikerservaringen van andere mensen die het product al hebben aangeschaft. Zo krijg je een reëel beeld van hoe de drone het in de praktijk doet. Neem deze ervaringen mee om tot een juiste keuze te kunnen komen, en niet voor verrassingen te komen staan! Onze ervaring is namelijk, dat de omschrijving in de webshop niet altijd overeenkomt met de werkelijkheid!

Top 5 best geteste drones

  1. DJI Mini 2 Fly More Combo drone

Met deze DJI Mini 2 Fly More Combo ben je klaar om letterlijk de lucht in te gaan! Het is dan ook coolblue’s beste keuze product. Deze drone komt samen met onder meer: reserve accu’s, propellers, charging hub en een schoudertas. Het formaat van deze drone is 5,8 x 8,1 x 13,8 centimeter ( ingeklapt), maakt hem zeer compact en makkelijk mee te nemen naar de bestemming waar je de mooiste foto’s en video’s kunt schieten! Hij is dan ook erg geschikt voor de puristen in de foto en videografie. Het beeld is in 4K dus je hebt altijd de scherpste beelden binnen handbereik. Als het weer mee zit, en je accu volledig is opgeladen kun je tot wel 31 minuten met deze drone in de lucht vliegen! Mocht het een keer wat harder waaien geen probleem, deze drone kan windvlagen van maar liefst 38 kilometer per uur handelen. En dat ondanks zijn lichte gewicht van slechts 249 gram. Met een ingebouwde 3 assige beeldstabilisatie zorgt deze drone ook dat het schokken en trillen van beelden worden geminimaliseerd. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je de drone besturen. Dit kan ook middels de DJI App via je smartphone. Met de app kun je ook de verschillende modi instellen. Denk hierbij aan Panorama of Quickshot. Omdat deze drone onder de 250 gram zit hoef je hiervoor geen speciale cursus te volgen.

Pluspunten

+ Volledig geleverd waardoor je er ook mee op reis kunt gaan

+ Compact formaat

+ 4K zorgt voor de mooiste en scherpste beelden

Minpunten

Door het lichte gewicht van de drone kunnen bij windvlagen de beelden wat sneller minder scherp mak

2. DJI Air 2S Fly More Combo drone

Deze DJI 2S Fly More Combo is een vrij voordelige drone! Daarnaast is het ook nog eens Coolblue’s beste keuze product! De DJI 2S Fly More Combo wordt geleverd met extra accessoires. Waar moet je dan aan denken?: 3 accu’s voor een langere vliegduur, extra propellers en een charging hub. Als je de accu volledig hebt opgeladen kun je tot wel 31 minuten met deze drone in de lucht zijn. In de lucht aangekomen zul je versteld staan van de kwaliteit van de beeldopnames. Deze zijn namelijk in 5K! Op deze drone zit ook een MasterShots functie die ervoor zorgt dat je in een handomdraai de leukste video’s kunt maken. Hoe moet je je dit voorstellen? Stel voor je gaat de lucht in en je gaat filmen, dan maakt deze drone 10 verschillende manoeuvres terwijl hij het onderwerp wel in beeld houdt. Ook is hij voorbereid op obstakels hij heeft maar liefst in 4 richtingen obstakeldetectie! De diafragma van de lens is f/2.8, waarmee je ook in het donker heldere beelden kunt schieten of filmen. Omdat deze drone meer dan 500 gram weegt heb je wel een drone cursus nodig om deze drone te mogen besturen. Deze regelgeving is vanaf 2021 ingegaan, houdt hier dus rekening mee!

Pluspunten

+ Extra accu’s meegeleverd waardoor je veel langer met deze drone kunt vliegen

+ 5K zorgt voor de mooiste beelden en plaatjes

+ Zowel voor dag als nacht geschikt

Minpunten

Zwaarder dan 500 gram dus je dient eerst een cursus te volgen om te mogen vliegen

In een gebied met veel interferentie is het vliegbereik van de drone minder groot

3. DJI FPV Combo drone

Bekijk beste prijs!

bol.com

Met deze DJI FPV Drone Combo waan je je een heuse droneracer! Met snelheden tot maar liefst 140 kilometer per uur! Deze drone wordt geleverd met de Goggles V2, de Remote Controller 2 en natuurlijk ook de bescherming voor de camera en drone zelf. Met een zeer aerodynamisch ontwerp heeft de DJI FPV weinig last van luchtweerstand of windvlagen. Op een volle accu vlieg je maar liefst 20 minuten lang. En voor een drone die deze topsnelheden kan bereiken is dit lang te noemen. Je hebt op deze drone een M modus die beschikt over 2 vliegstanden: manual of standaard. Met de manual modus kun je bijvoorbeeld salto’s maken en andere manoeuvres. De camera heeft een beeldhoek van 150 graden, hierdoor zie je de voorste propellers zodat je precieze bewegingen maakt. Met het OcuSync systeem kun je automatisch wisselen tussen 2.4 en 5.8 GHz. Dit alles zorgt dan voor een stabiele verbinding. De beeldkwaliteit bedraagt 4K, en met de full HD film functie met 120fps kun je cinematische slow-motion beelden maken. Let op deze drone weegt meer dan 500 gram dus hiervoor dien je eerst een drone cursus te volgen alvorens je met deze drone de lucht in mag gaan. Deze wet en regelgeving is vanaf 2021 in werking gegaan.

Pluspunten

+ Snelheden tot maar liefst 140 kilometer per uur

+ 20 minuten op een volle batterij wat zeer lang is voor een race drone

+ Je ziet de propellers in beeld waardoor je precieze manoeuvres maakt

Minpunten

Deze drone is zwaarder dan 500 gram dus je dient hiervoor een verplichte online Drone Pilot Basic cursus te voltooien

Goggles kan zorgen voor misselijkheid en duizeligheid als je dit niet gewend ben

4. DJI Mini Pro 3 Drone

Met deze DJI 3 Pro Fly More + Combo + Smart Controller heb je enorm lang vliegplezier. En dit zonder dat jij jouw smartphone hoeft te gebruiken. Dit scheelt ook weer batterijduur van je smartphone. Deze set is zeer compleet te noemen. Hij bestaat namelijk uit: DJI Mini 3 Pro, de Smart Controller afstandsbediening, een setje extra batterijen en reserve propellers. Je kunt jouw avonturen in de lucht nu dus aanschouwen op het scherm van je Smart Controller. Dit maakt de smartphone dus overbodig. Door de extra set batterijen die worden meegeleverd vlieg je extra lang rond en is de accuduur wel het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken. Deze drone is zeer geavanceerd in een compact jasje. Je hebt hier dan ook geen cursus voor nodig om hem te mogen besturen. Het is een kwestie van de handleiding lezen en je vliegt in een mum van tijd weg.

Pluspunten

+ de extra batterijen verleng je de vliegduur van jouw drone met 68 minuten

+ De Smart Controller heeft een ingebouwd scherm, waardoor je geen smartphone nodig hebt om te vliegen

+ In de True Vertical Shooting modus maak je verticale opnamen die je direct op Instagram of Tiktok deelt

Minpunten

Vanwege het lage gewicht van de drone, is het risico groter dat de wind zijn bewegingen beïnvloedt

Bij harde wind vraag je meer energie van de accu om de drone te besturen, waardoor de accu sneller leeg raakt

5. DJI Mavic 3 Drone

We kunnen deze DJI Mavic 3 Classic + DJI RC-N! afstandsbediening met recht een drone voor gevorderden noemen. Hij blinkt uit in zijn veelzijdigheid. Bij de levering van deze drone zit een afstandsbediening met beeldscherm inbegrepen. Hierdoor heb jij geen smartphone meer nodig. Met de grote 4/3 inch sensor maak je heldere opnames. Dit kan ook met verschillende lichtsituaties. Wanneer we kijken naar het dynamisch bereik dan is deze 12,8 stops. Dit betekent dat de camera donkere schaduwen en hooglichten gedetailleerd weergeeft. Het filmen met deze drone gebeurt met een 5,1 K resolutie. En dit met 50 frames per seconde. Mocht je nou in 4 K willen opnemen dan beschik je zelfs over 120 frames per seconde. Maar ook foto’s maken kan zonder probleem, middels de 20 megapixel camera aan boord van deze drone. Wanneer de accu is volgeladen vlieg je tot maar liefst 46 minuten zonder op te hoeven laden. De obstakeldetectie zorgt ervoor dat de drone niet ergens tegenaan vliegt. De sensoren detecteren een gebied van maar liefst 360 graden.

Pluspunten

+ De afstandsbediening heeft een beeldscherm, waardoor je hem gebruikt zonder smartphone

+ Dankzij de grote 4/3 inch sensor neem je scherpe beelden op in 5,1K resolutie

+ Het grote dynamische bereik zorgt ervoor dat donkere schaduwen en hooglichten gedetailleerd zijn

Minpunten

Je mag niet overal vliegen met een drone

Voor een langere gebruiksduur raden we een Fly More Kit aan

 

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com