Het beste koffieapparaat

0
354
Koffiezetapparaat

Wanneer je van plan bent om voor jezelf het beste koffieapparaat aan te schaffen is het goed om te weten wat je eisen zijn en wat jouw smaak is. We weten inmiddels dat veel mensen koffie nodig hebben om de dag goed van start te kunnen gaan. Daarom is een koffieapparaat voor de meeste mensen van onschatbare waarde geworden. Je start jouw dag perfect met een heerlijke kop koffie

Wanneer je tegenwoordig op zoek gaat naar een nieuw koffieapparaat, zul je zien dat de keuze immens is geworden. En dat maakt nou net het kiezen weer ingewikkelder. Want men weet hoe meer keuze, hoe moeilijker het is om de juiste keuze te maken. Elk koffieapparaat heeft weer zijn eigen voor en nadelen. Wanneer je een beetje op de hoogte bent van de basisfuncties van een koffieapparaat kan jou dit enorm goed op weg helpen in het bepalen wat voor jou het beste koffieapparaat is.

Wij zijn van mening dat de basisfunctie die het mogelijk maakt om de koffiepot weg te halen voordat de koffie helemaal klaar is, aanwezig moet zijn bij jouw apparaat. Het is zeer prettig om de koffie direct te kunnen serveren. Ook is het handig wanneer jouw koffieapparaat is uitgerust met de mogelijkheid om koffiepads te kunnen gebruiken. Over het algemeen worden de meeste machines geleverd met een compatibiliteit voor pads. Hierdoor kun je dan dus ook snel een kop koffie zetten.

De top 5 beste koffieapparaten

  1. Miele CM 6160 Obsidiaanzwart koffiezetapparaat

Deze Miele CM 6160 maakt het koffie zetten en drinken persoonlijker dan ooit! Met WIFI connect kun je je machine middels een app bedienen. Daar komt het AromaticSystem bij die zorgt voor een extra intense koffiearoma. Met 1 druk op de knop kun je zo 2 kopjes koffie tegelijk zetten. Met meerdere reinigingsprogramma’s houdt je deze Miele ook ten alle tijden goed schoon en kalk vrij. Het bonenreservoir bedraagt 300 gram en het waterreservoir 1,8 liter. Dat deze Miele CM 6160 zich in een gezin thuis voelt mag duidelijk zijn, want met 4 gebruikersprofielen kun je altijd je favoriete koffie instellen. Even geen zin in koffie? Geen probleem want thee is ook zo gezet en zo ben je dus van alle markten thuis! Met de Thee of Koffiekan instelling vul je zo een kan, erg handig als er visite langs komt. Als je de aroma intensivering instelt kun je de sterkte van je kop koffie bepalen. Ook de hoeveelheid water kan worden ingesteld op maat, zodat je zelf kunt kiezen hoe sterk je je koffie wilt drinken. De uitneembare delen zijn makkelijk schoon te maken onder de kraan of in de vaatwasser! Kortom welke kant je ook op wil deze Miele zal je begeleiden!

Pluspunten

+ WIFI Connect

+ Thee of Koffiekan functie

+ Tot 4 personen instelbaar

+ 2 kopjes koffie tegelijk

Minpunten

Dit koffiezetapparaat is vrij prijzig

2. Philips Senseo CSA230/90 koffiezetapparaat

Geniet van heerlijke SENSEO® koffie en zorg tegelijkertijd voor onze planeet. De Philips Senseo Select CSA230/90 is gemaakt met het oog op het milieu. De koffiepadmachine heeft een lager energieverbruik en bestaat uit meer gereyclede materialen. Met de intuïtieve Intensity Plus-schuifregelaar kun je met één druk op de knop genieten van drie heerlijke, goed uitgebalanceerde smaken. Met behulp van de crema-plus technologie produceert het een heerlijk zacht en fijn crèmelaagje voor elk kopje SENSEO® koffie. Ook kun je de tuit aanpassen aan je favoriete mok of kop. Een prima koffiezetapparaat dus voor een lekker bakje koffie.

Pluspunten

+ Intensity Plus voor milde, intense en espresso-recepten

+ Crema Plus voor een fijner en nog zachter crèmelaagje

+ Verstelbare tuit, zodat jouw favoriete kopje of mok eronder past

Minpunten

Geen melkmogelijkheden voor heerlijke cappuccino of latte macchiato

3. JURA WE8 Dark Inox (EA)

Met deze JURA Dark Inox (EA) geniet je van wel 16 verschillende dranken. Je waant jezelf een heuse barista! Het reservoir waar je je koffiebonen in bewaard is maar liefst 500 gram. En alsof dat nog niet genoeg is, is het waterreservoir maar liefst 3 liter groot. Hiermee bereid je dus met gemak 30 kopjes koffie voordat je het water weer dient aan te vullen. De One-Touch-functie zorgt ervoor dat de machine zeer makkelijk te bedienen is. Het is letterlijk 1 druk op de knop en de machine begint te lopen voor het zetten van een cappuccino, ristretto, espresso doppio, koffie speciaal en water voor groene thee. Het kan ook zijn dat je liever voor een melkspecialiteit kiest. Met de Microschuim G2 melkuitloop wordt jouw cappuccino heerlijk zacht en romig! Wij kunnen stellen na het proeven van verschillende kopjes koffie uit deze automaat dat de koffie vol aroma’s zit en rijk zijn van smaak. De Professional Aroma Grinder heeft hier een groot aandeel in doordat het de bonen snel en precies maalt.

Pluspunten

+ Dankzij het ruime water- en bonenreservoir en het topklasse onderhoudsgemak geschikt voor op kleine kantoren

+ Kies uit 16 koffiespecialiteiten waarvan je zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aanpast

+ De Professional Aroma Grinder laat koffiearoma’s optimaal naar voren komen

Minpunten

Het is niet mogelijk om 2 melkspecialiteiten tegelijk te zetten

Beschikt niet over een warmhoudplaat waarmee je de kopjes voorverwarmt

4. De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B

Met deze De’ Longhi Dinamica ECAM350.55.B waan je jezelf een echte barista! Dit hippe koffiezet-automaat beschikt over maar liefst 9 verschillende koffie- en melkspecialiteiten. Met 1 druk op de knop zet je een heerlijke cappuccino of een latte macchiatto. Bij elke melkspecialiteit is het zo dat je een romige dikke schuimlaag krijgt. Dit komt door het ingebouwde LatteCrema systeem. Het melkreservoir zorgt voor de juiste tempratuur en reinigt zichzelf automatisch na gebruik. Het zeer overzichtelijke en fraaie display begeleid jou tijdens het uitkiezen en het zetten van jouw favoriete smaak koffie! Je kunt per bereiding jouw voorkeuren aangeven en ook aanpassen. En heb je een echte favoriet? Zet deze dan gemakkelijk in jouw gebruikersprofiel. Boven op het koffiezetapparaat vind je een vakje. Dit vakje is bedoeld voor gemalen koffie. Zo kun je voor het slapen gaan nog een kopje koffie drinken waar je wel van kunt slapen! Klik hier om dit koffiezetapparaat te bestellen!

Pluspunten

+ Zet een cappuccino of latte macchiato met één druk op de knop

+ Sla voor jezelf koffierecepten op door de sterkte en hoeveelheid aan te passen

+ Via het tekstdisplay word je tijdens het koffie zetten begeleid door een menu met keuzeopties

Minpunten

Een koffiemachine met een kunststof behuizing is minder duurzaam dan een machine van roestvrijstaal

Beschikt niet over een warmhoudplaat waarmee je koffiekopjes voorverwarmt

5. Krups EA8118 koffiezetapparaat

Deze Krups EA8118 zet met gemak 2 kopjes koffie tegelijk. Daarnaast kun jij de hoeveelheid, sterkte en tempratuur instellen naar jouw persoonlijke behoeften. De draaiknop die zich bevind op deze Krups stelt jou in staat om de koffiehoeveelheid in millimeters nauwkeurig in te kunnen stellen. Krups heeft op dit koffiezetapparaat een Active Speed molen ingebouwd. Deze Active Speed molen maalt de koffiebonen maar liefst 20% sneller dan bij andere espressomachines van Krups. Zo heb je in een handomdraai een kopje koffie op tafel gezet. Maar mocht je nou ineens zin hebben in een luxere kop koffie zoals een cappuccino? Dan is dat ook geen probleem! Je gebruikt dan namelijk het stoompijpje om melk op te schuimen. Het melkschuim giet je bij de koffie en zo geniet jij van je zelfgemaakte cappuccino! De leidingen van deze Krups worden na iedere zetbeurt automatisch schoon gespoeld. Wanneer de machine toe is aan een ontkalkingsbeurt dan zal hij dit aangeven middels een lampje wat gaat branden. Zo kun jij dit niet vergeten.

Pluspunten

+ De Active Speed koffiemolen maalt koffiebonen sneller dan andere Krups volautomaten

+ Sla voor jezelf 2 koffierecepten op door de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aan te passen

+ Dankzij het smalle formaat neemt hij minder ruimte in beslag op je keukenblad dan andere volautomaten

Minpunten

Je schuimt zelf melk op met de stoompijp, waardoor je minder snel en gemakkelijk een cappuccino zet

Maakt met 70,5 decibel veel meer geluid dan andere volautomatische koffiemachines

Digitaal display

Je zult merken dat in de praktijk het zeer prettig is wanneer het koffieapparaat beschikt over een digitaal display met de bijbehorende functies. 1 van die functies is een timer die je kunt instellen. Een ander zeer prettige functie is het uitschakelingsmechanisme. Wij vinden dit een zeer belangrijk punt, zeker bij thuisgebruik. Je kunt jouw aandacht aan andere dingen in het huis besteden. En dit terwijl het apparaat koffie maakt!

Waterfiltersysteem

Wanneer we spreken over koffieapparaten met een zeer goede kwaliteit, dan is een waterfiltersysteem een integraal onderdeel. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat je koffie geen slechte smaak zal krijgen. Dit komt dan weer doordat het systeem een teveel aan ijzer en andere ongewenste stoffen uit het water filtert.

Goede bonen en koffie van baristakwaliteit

Het is ook mogelijk om te kijken naar een koffieapparaat met een geïntegreerde bonenmolen. Het fijne hieraan is dat deze molens precies genoeg bonen malen om de benodigde hoeveelheid koffie te kunnen produceren. Hierdoor krijg jij een zeer lekkere bak koffie met een frisse smaak vol aroma.  Wij gaan er nu even vanuit dat jij een groot koffieliefhebber bent. Dan kan het goed zo zijn dat je verlangt naar koffie met een baristakwaliteit. Hoe gaaf is het wanneer je dit thuis zelf kunt bereiden? Ga dan voor een espressoapparaat. Deze apparaten bieden je daarnaast ook nog een legio aan verschillende drankjes. Zowel met als zonder melkproducten! Deze kun je dan ook heerlijk serveren aan je gasten. Kijk in onze top 5 voor deze machines.

Automatisch koffieapparaat

We kunnen wel stellen dat in de huidige tijd de super automatische koffieapparaten de markt langzaam aan het overnemen zijn. De vraag groeit enorm, en ze staan ook in steeds meer keukens in Nederland. Deze machines komen met verschillende speciale functies. Deze functies maken het zetten van koffie nog makkelijker en tevens ook sneller! Er verlopen slechts enkele seconden van het malen van de bonen tot het aanbieden van de koffie.

Dus ben jij nu in de markt voor een nieuw koffieapparaat? Dan raden wij aan om te gaan voor een apparaat met de nieuwste functies, om in 1 handomdraai te genieten van de koffies met de beste aroma’s. En een kind kan de was doen wat betreft het zetten van een kop koffie! Het is leuk en ook erg lekker geworden met de nieuwste technieken die je tot je beschikking hebt. In onze top 5 vind je de momenteel 5 beste koffieapparaten.

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com