De beste elektrische tandenborstel

0
414
Elektrische tandeborstel

Uit verschillende onderzoeken is wel degelijk gebleken dat het poetsen met een elektrische tandenborstel beter voor je gebit is dan wanneer je dit handmatig doet. Je tanden worden uiteindelijk dan ook een stuk schoner. Wil je nou overgaan van handmatig naar elektrisch maar weet jij niet waar je moet beginnen met kiezen? Dan helpen wij jou verder met dit artikel.

Top 5 elektrische tandenborstels

Voor dat we verder gaan over de verschillende poetstechnieken en poetsstanden hier allereerst de top 5 best geteste elektrische tandenborstels.

  1. Philips DiamondClean 9000 HX9914/54 duopack

Deze Philips DiamondClean 9000 HX9914/54 is een elektrische tandenborstel die jouw tanden witter maakt! Op deze tandenborstel zitten 4 verschillende poetsstanden en je hebt de keuze uit 3 verschillende sterktes. Hiermee kun je jouw poetservaring personaliseren. Door de BrushSync koppeling wordt de stand automatisch aangepast aan de opzetborstel. Mocht je nou te fantatiek aan het poetsen zijn? Dan helpt de Philips je daaraan te herinneren door middel van de poetssensor. Wanneer je echt feedback wilt ontvangen over jouw manier van poetsen, koppel de tandenborstel dan aan de app. In de app krijg jij tips om jouw poetsgedrag te verbeteren. Het spreekt natuurlijk voor zichzelf dat je de opzetborstels op tijd dient te vervangen. Dit zorgt er ooki voor dat je optimaal blijft poetsen. Maar deze slimme tandenborstel helpt jou daarbij, hij houdt de slijtage bij en geeft jou een seintje wanneer de borstel aan vervanging toe is.

Pluspunten

+ Je haalt 2 complete tandenborstels inclusief 2 oplaadmogelijkheden in huis, dus je poetst gezellig samen je tanden

+ De app toont je poetsfrequentie, timer, poetsdruksensor en geeft je handige tips, zodat je jouw poetsgedrag verbetert

+ Met 4 poetsstanden pas je gemakkelijk de poetsintensiteit aan, zodat je ook gevoelige tanden of bloedend tandvlees zonder problemen poetst

Minpunten

De app toont geen mondkaart, dus je weet niet welke tanden je beter moet poetsen

De tandenborstels hebben geen lichtring, dus je krijgt alleen een trilling van het handvat en melding in de app wanneer je te hard drukt of heen en weer beweegt tijdens het poetsen

2. Oral-B iO 9n Onyx Zwart Speciale Editie

Wie wil er nou niet een fris en stralend gebit? Met deze Oral-B iO9n Onyx Zwart Speciale Editie tover jij je tanden iedere dag weer schoon en wit. Deze tandenborstel beschikt over een technologie die ervoor zorgt dat jouw tanden brandschoon zijn na elke poetsbeurt. Je hebt de beschikking over maar liefst 7 verschillende poetsstanden. Zo zit er altijd wel een poetsstand tussen die het beste bij jou past! De tandenborstel houdt jou tijdens het poetsen nauwlettend in de gaten middels 3D tracking. In de app die gekoppeld zit aan deze tandenborstel krijg je dan feedback over hoe je hebt gepoest. Zo kun jij je resultaten blijven verbeteren en je gebit nog gezonder houden! De accu gaat tot maar liefst 14 dagen mee. Een timer en een poetsdruksensor zijn ook verwerkt in deze tandenborstel. Je krijgt bij bestelling van deze tandenborstel ook nog eens een luxe etui meegeleverd. Hier kun je je accessoires en tandenborstel netjes in opbergen.

Pluspunten

+ Bevat 3D tracking met A.I. die controleert hoe je de voor-, boven- en achterkant van je tanden poetst en helpt je zo grondig mogelijk te poetsen

+ Met 7 poetsstanden inclusief tongpoetsstand pas je gemakkelijk de poetsintensiteit aan en reinig je jouw mond grondig

+ Met maar liefst 17.400 rotaties per minuut reinigt deze tandenborstel veel grondiger dan reguliere elektrische tandenborstels

Minpunten

Om gebruik te maken van de tracking dien je wel je smartphone mee de badkamer in te nemen

3. Oral-B Pro 3 3500 Zwart

Wie wil er nou niet een gezond gebit? Daar streven we allemaal naar! Een gezond gebit begint bij een goede tandenborstel. Elektrisch heeft daarin een bewezen voorkeur boven de handmatige tandenborstel. Neem deze Oral-B Pro Zwart+CrossAction opzetborstels. Met 2 meegeleverde opzetborstels kun je weer enige tijd je tanden poetsen. De borstels geven middels verkleuring aan wanneer het tijd is om je borstel te vervangen. Houdt hierbij rekening met ongeveer een maand of 3. Ook wel eens last van te hard je tanden poetsen? Middels de ingebouwde poetsdruksensor geeft je tandenborstel altijd aan wanneer je te hard poetst en wordt je tandvlees beschermd. Door de 3 poetsstanden die op deze Oral-B Pro 3500 zitten kun je ook met ontstoken tandvlees zo goed als mogelijk je tanden poetsen. Ook is er een stand voor het krijgen van wittere tanden de intense stand genoemd. Met een volle accu gaat de tandenborstel ongeveer 24 minuten mee! Dit zou genoeg moeten zijn voor een week tanden poetsen zonder tussentijds op te hoeven laden.

Pluspunten

+ 3 verschillende poetsstanden

+ 2 opzetborstels meegeleverd voor 0,5 jaar lang zorgeloos poetsen

+ Accu gaat 24 minuten mee wat genoeg is om een week je tanden te poetsen zonder tussentijds op te hoeven laden

+ Poetsdruksensor zodat je nooit te hard je tanden poetst

Minpunten

Niet te koppelen aan je smartphone

4. Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12 + Premium All-in-one HX9092/11

Deze Philips Sonicare Prestige 9900 HX9992/12+ Premium All-in-one HX9092/11 komt samen met 2 opzetborstels jouw kant op! Door deze 2 extra opzetborstels kun je maar liefst 9 maanden vooruit met je poetsbeurten. Philips heeft op deze tandenborstel SenseIQ toegepast, wat wil zeggen dat de tandenborstel tot 100 keer per seconde jouw poetsdruk meet, maar daarnaast ook de poetsbeweging, de poetsduur en ook de plekken waar je poetst. Wat de tandenborstel dan doet is zelf zijn intensiteit aanpassen op jouw poetsgedrag. Hierdoor gebruik je dus altijd de juiste poetsstand voor jouw gebit. Het mooie van deze Philips Sonicare Prestige is ook dat je hem kunt koppelen met je smartphone. In de daarvoor bestemde app zie je je voortgang omtrent je poets gedrag. Je kunt jezelf hier dus mooi in coachen. Ook worden er tips gegeven die je kunt toepassen bij het poetsen. Je handvat op je tandenborstel geeft een seintje wanneer je het opzetborsteltje dient te vervangen.

Pluspunten

+ 9 maanden kunnen poetsen met de 2 meegeleverde opzetborstels

+ SenseIQ past je poetsgedrag aan op de tandenborstel en de intensiteit ervan

+ Handvat geeft signaal bij het moeten vervangen van je opzetborstel

Minpunten

Bij regelmatig gebruik van de diverse poetsstanden raakt de accu sneller leeg, dus vergeet hem niet op tijd op te laden

5. Oral-B Pro 3 3000 Wit

Met de Oral-B Pro 3 kun je op een effectieve en goede manier je tanden zorgvuldig poetsen. De borstels geven middels verkleuring aan wanneer het tijd is om je borstel te vervangen. Houdt hierbij rekening met ongeveer een maand of 3. Ook wel eens last van te hard je tanden poetsen? Middels de ingebouwde poetsdruksensor geeft je tandenborstel altijd aan wanneer je te hard poetst en wordt je tandvlees beschermd. Door de 3 poetsstanden die op deze Oral-B Pro 3500 zitten kun je ook met ontstoken tandvlees zo goed als mogelijk je tanden poetsen. Ook is er een stand voor het krijgen van wittere tanden de intense stand genoemd. Met een volle accu gaat de tandenborstel ongeveer 24 minuten mee! Dit zou genoeg moeten zijn voor een week tanden poetsen zonder tussentijds op te hoeven laden.

Pluspunten

+ 3 verschillende poetsstanden

+ Accu gaat 24 minuten mee wat genoeg is om een week je tanden te poetsen zonder tussentijds op te hoeven laden

+ Poetsdruksensor zodat je nooit te hard je tanden poetst

Minpunten

Niet te koppelen aan je smartphone

Technieken om te poetsen.

We kunnen wel stellen dat het woordje beste in dit geval een beetje relatief te noemen is. In eerste instantie hangt dit echt van jezelf af en waar je naar op zoek bent. Het is sowieso fijn om te weten dat er in de wereld van de elektrische tandenborstels verschillende poetstechnieken bestaan. Als eerste heb je de 2D-techniek. Bij de 2D-techniek draait de borstel rond en beweegt deze op en neer. Mocht het opzetstukje daarbij ook nog pulseren en zich naar de tanden toe bewegen, dan spreken we over een 3D-technologie. Met de 3D-techniek worden je tanden nog beter schoon dan bij de 2D-techniek. Daarnaast zijn er ook nog sonische tandenborstels. Deze maken weer gebruik van een andere poetstechniek. Over het algemeen hebben ze een ovale borstel. Deze ovale borstel beweegt zeer snel op en neer. Wat je dan dus krijgt, is dat er trillingen met een zeer hoge frequentie worden gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat niet alleen het gebied dat de borstel aanraakt wordt schoongemaakt, maar ook een klein gebied daar omheen. Op deze manier kun je dus ook de moeilijk bereikbare plekjes alsnog aanpakken en schoonhouden! Daarnaast zijn er ook nog sonische tandenborstels. Deze maken weer gebruik van een andere poetstechniek. Over het algemeen hebben ze een ovale borstel. Deze ovale borstel beweegt zeer snel op en neer. Wat je dan dus krijgt, is dat er trillingen met een zeer hoge frequentie worden gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat niet alleen het gebied dat de borstel aanraakt wordt schoongemaakt, maar ook een klein gebied daar omheen. Op deze manier kun je dus ook de moeilijk bereikbare plekjes alsnog aanpakken en schoonhouden!

Diverse poetsstanden

We hebben het net al gehad over de verschillende poetstechnieken die je hebt. Daarnaast zijn er ook verschillende poetsstanden. Let wel op dat dit niet bij iedere elektrische tandenborstel zo is. De meer geavanceerde modellen beschikken hier wel over. Waar moet je dan aan denken als we het hebben over verschillende poetsstanden? Voorbeelden hiervan zijn: gevoelige tanden, om je tanden witter te maken, goed en grondig te reinigen, ontstoken tandvlees en natuurlijk ook voor een snelle poetsbeurt tussendoor. Het is natuurlijk ook mogelijk om met slechts 1 stand deze verschillende dingen aan te pakken. Maar wij vinden het een zeer groot voordeel dat iemand anders in dit geval voor je nadenkt en alle instellingen heeft geoptimaliseerd.

Is een poetsdruksensor wel of niet nodig?

Er is schoon en schoon. Dat wil zeggen dat sommige mensen zeer enthousiast worden van hun elektrische tandenborstel en dan zeer hard gaan drukken in de hoop dat hun tanden nog schoner of witter worden. Mocht jij je hier nou in herkennen, dan is het wellicht handig om een elektrische tandenborstel te overwegen die gebruik maakt van een poetsdruksensor met een terugslagfunctie. Het fijne hieraan is, is dat deze tandenborstel voorkomt dat je te hard op je tandvlees drukt en je tandvlees dus beschadigd. Mocht je het nou niet kunnen afleren en begin je toch weer te hard te drukken, dan leert de tandenborstel jou dit vanzelf af. Hij stopt dan namelijk gewoon met poetsen! Bij sommige tandenborstels is het zo dat je enkel een seintje krijgt en dat deze dus wel gewoon blijft doorpoetsen.

De juiste poetsduur

Er bestaan ook tandenborstels met een timer. Deze timer helpt jou er dan aan te herinneren hoe lang je precies aan elke kant dient te poetsen. Mocht dit voor jou een fijne reminder zijn dan kan deze functie erg veel toevoegen. Je hoeft nu namelijk geen timer te zetten of op de klok te letten. Mocht je deze timer een pluspunt vinden let er dan wel op dat je een elektrische tandenborstel koopt die ook echt over deze functie beschikt. Het is namelijk niet altijd standaard dat deze timer erop zit. Mocht het je niet zoveel uitmaken of je nou wel of niet 2 minuten je tanden poetst dan hoef je hier dus logischerwijs niet op te letten.

Slimme tandenborstels

Er zijn tegenwoordig ook de slimme tandenborstels. Deze groep is er nog niet zo heel erg lang. Dit zijn tandenborstels die doorgaans met een bijbehorende app komen. Daarnaast gebruiken ze kunstmatige intelligentie. Deze kunstmatige intelligentie helpt jou bij je poetsbeurten. In de app wordt er dan aangetoond waar je niet goed hebt gepoetst en waar je de volgende keer op dient te letten. Tijdens het poetsen wordt je zorgvuldig begeleid langs alle tanden. Ook zie je in de app hoe je het tijdens het poetsen doet. Het leuke hieraan is dat er echt een spelelement wordt toegevoegd aan het poetsen! Mocht je nou een nieuwe elektrische tandenborstel willen gaan kopen dan is het handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je hiervan verwacht. Dan is het daarna ook makkelijk om te checken welke tandenborstels aan jouw eisen voldoen.

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl