De beste elektrische step

0
344
Beste elektrische step

Mocht je op het punt staan om een elektrische step te willen gaan kopen dan zijn er zeker een aantal punten waar je op dient te letten. Zo weet je namelijk zeker dat jij de step koopt die ook daadwerkelijk bij jou past! Hieronder hebben wij deze punten voor je op een rijtje gezet. Zo kun je de goede keuze maken waar je later geen spijt van zult krijgen. En dat lijkt ons wel zo prettig.

Top 5 elektrische steps

We beginnen met een top 5 van elektrische steps die op dit moment de beste keuze zijn om aan te schaffen.

  1. Denver elektrische step SEL-80140FB (Zwart)

Deze lichtgewicht Denver SEL-80140FBLACK heeft 20.32 cm cellulaire banden. Deze banden zijn 8 inch. Hij heeft een opvouwbaar aluminium frame en ook nog eens een 300 Watt motor. Met slechts 10.70 kilogram neem je hem overal mee naartoe. De maximale snelheid ligt op 25 kilometer per uur. Op een volle accu kom je tot wel 12 kilometer ver. De ingebouwde batterij van deze scooter is een 4000 mAh oplaadbare batterij. Bij de levering van deze step is een 230V oplader inbegrepen. De snelheid en de accuduur hangen nauw samen met het gewicht van de bestuurder. Maar daarnaast ook van: terrein, tempratuur en rijstijl. Houd er rekening mee dat het rijden op de Nederlandse openbare weg over het algemeen niet is toegestaan. Het maximale gewicht van de bestuurder bij deze step is 100 kilogram.

Pluspunten

+ Goede prijs kwaliteitsverhouding

+ Licht in gewicht

+ Makkelijk inklapbaar

Minpunten

Gaat maar 12 kilometer mee op een volle accu

2. Xiaomi elektrische step Mi Pro 2

Woon je in de stad? Of wil je op een snelle en hippe manier van a naar b? Dan is deze Xiaomi Electric Scooter Pro 2 iets voor jou! Je waant jezelf net Max Verstappen met snelheden oplopend tot maar liefst 25 kilometer per uur! De banden die zich onder deze Xiaomi bevinden zijn 8,5 inch, en daarnaast ook schok-absoberend. Op het full-color display heb je een overzicht van de snelheid, en ook je accu niveau van dat moment! Hierop dit display, geeft de step ook aan wanneer hij toe is aan het gewenste onderhoud. De batterij heeft maar liefst 600 Watt, dit betekent dat je op een volle accu tot 45 kilometer ver kunt steppen! En hellingen ben je ook de baas, want deze step kan ze hebben tot aan 20%. Het mooie aan dit product is dat je het ook weer makkelijk op kunt vouwen en daardoor ligt het dus nooit in de weg. Hij is ook zo weer uitgeklapt en dan kun je weer makkelijk opnieuw naar je dan gewenste bestemming toe! Verlichting zit op deze Xiaomi zowel voor als achter, waardoor je ook in het donker van a naar b kunt komen. Je Xiaomi kun je makkelijk met je smartphone verbinden. Hierdoor krijg je extra functionaliteiten zoals onder andere cruise control, dit zorgt weer voor een langere duur van je accu! Hieronder nog even de belangrijkste specificaties voor je op een rij:

  • Ondersteunt personen tot 100 kg
  • Aanbevolen leeftijd: 14+
  • Voor- en achterlicht
  • Voor- en achterrem
  • Ingebouwde oplaadbare batterij
  • Oplaadtijd: maximaal 8,5 uur
  • Actieradius volle accu: 40 km

Inclusief display (snelheid, afstand, batterij en onderhoud). Als afsluiter raden we aan dit product enkel te gebruiken bij droog weer!

Pluspunten

+ Lange accuduur

+ Makkelijk op te vouwen en op te bergen

+ Connectie met App

Minpunten

Prijs

Bij nat wegdek niet te gebruiken

3. Red6 elektrische step Sparrow

Met deze RED6 Sparrow waan je jezelf een heuse coureur! Je behaalt namelijk snelheden tot wel 25 kilometer per uur. De batterij in deze step is voorzien van 7800 mAh en een vermogen van 350 watt. Dit betekent dat jij op een volle batterij tot wel 25 kilometer kunt afleggen! En dit is een stuk verder dan je met de gemiddelde elektrische step zult komen. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat je hem erg makkelijk op kunt bergen. Je klapt hem in 1 handomdraai in en hiermee bespaar jij ruimte!

Pluspunten

+ Goede batterij

+ 25 kilometer actieradius

+ Makkelijk opklapbaar

Minpunten

Ligt in prijs wat hoger dan gemiddeld

In Nederland is het niet toegestaan om op de openbare weg te rijden met deze step

4. Red Bull elektrische step Race All 8.5 inc

Wie wil er nou niet nu Max Verstappen de F1 domineert z’n prachtige step hebben van Red Bull? Deze Red Bull Race All 8.5 inc step is de ultieme step om te gebruiken voor verschillende doeleinden. Het vermogen van deze step is 350 Watt en de accucapaciteit is 7.5 Ah. Hiermee bereik je een top van maar liefst 25 kilometer per uur. Je zou de step dus prima kunnen gebruiken om naar het werk mee te rijden. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon plezier mee beleven. Deze step beschikt ook over een stel handige snufjes en de benodigde veiligheidsmaatregelen. Je moet dan denken aan: heldere verlichting aan zowel de voor als achterzijde en ook een handig LCD display. Op dit display kun je alle rijgegevens aflezen. In no time zit je op de maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Dit komt door de elektromotor die een vermogen heeft van 350 Watt. Het is dus een ideale vervanger van de fiets, scooter of zelfs de auto! Deze Red Bull beschikt over een zeer makkelijk opvouwsysteem waardoor je hem zo overal mee naartoe kunt nemen!

Pluspunten

+ Zeer sportief en makkelijk mee te nemen

+ Topsnelheid van maar liefst 25 kilometer per uur

+ Snel opgeladen

+ Mooi en fijn LCD display met allerlei snufjes!

Minpunten

Elektrische steps zijn officieel nog niet toegestaan op de openbare weg in Nederland

Hoe zit de step in elkaar?

We gaan er van uit dat jij een duurzame koop wilt doen. Dan is het dus goed om te letten op de kwaliteit van de constructie wanneer je overgaat tot aanschaf van je step. Hoe meer solide het frame is, hoe langer je met je step kunt doen. Merken die zeer goed bekend staan om kwaliteitsvolle steps zijn onder andere Xiaomi en Segway. Deze merken produceren wereldwijd en leveren dus ook aan internationale leveranciers zoals bijvoorbeeld: Lime, Bird en Skipp.

Accuduur

Het spreekt voor zich dat een elektrische step is uitgerust met een accu. Voordat je de step koopt is het handig om te weten hoe lang en hoe ver je ermee wilt gaan reizen. Dan is dus de actieradius van belang. Deze bepaalt namelijk welke afstanden je kunt afleggen met een opgeladen accu. Hoe groter het vermogen van de accu, hoe verder je bereik zal zijn. Het vermogen van de accu bepaalt ook mede de prijs van de step. Je betaalt dus ook voor de capaciteit. Doorgaans kun je met een elektrische step tussen de 15 en 30 km rijden. Daar spelen ook nog andere factoren een rol bij. Denk hierbij aan: je gewicht, het wegdek en de weersomstandigheden. Wanneer je de step dagelijks gaat gebruiken voor recreatie of korte ritjes naar je werk dan is deze actieradius meer dan voldoende. Met een laadtijd van ongeveer 2 a 3 uur is de accu dus ook weer snel opgeladen!

Wel of niet inklapbaar?

Het overgrote deel van de steps is inklapbaar. Let hier wel op wanneer je een elektrische step gaat aanschaffen. Er bestaan ook modellen die niet inklapbaar zijn. Het voordeel aan een inklapbaar model is dat je er zeer makkelijk mee kunt reizen. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer. Maar je kunt hem dan ook makkelijk achterin de auto leggen. En ook het opruimen en verplaatsen is dan een fluitje van een cent!

Motorvermogen

Ook het vermogen van de motor is een zeer belangrijk punt om op te letten bij de aanschaf van een elektrische step. Het is niet anders dan bij een auto wat dat betreft. Hoe meer vermogen, des te sneller deze accelereert en op de maximale snelheid komt. Binnen de EU ligt de maximale snelheid op 25 kilometer per uur. Hij valt namelijk veelal onder de wet van de e-bikes. Als we kijken naar hoe het vermogen wordt uitgedrukt bij een elektrische step dan is dat in Watts. Bij kindersteps is 150 watt meer dan voldoende. Voor volwassenen geldt dit echter niet, dan is een motorvermogen van 250 of 300 Watt wel een vereiste. En dit komt dan voornamelijk door het gewicht van de bestuurder.