Samsung Galaxy S23 + S23 Ultra Review

0
52
Samsung Galaxy S23

Het jaar 2023 is nog maar net begonnen en Samsung bracht direct de nieuwste edities van de smartphone op de markt. De Samsung Galaxy S23 en de Samsung Galaxy S23 Ultra zijn nu beide verkrijgbaar en voorzien van de meest nieuwe updates. In vele opzichten zijn deze versies verbeterd ten opzichte van de oudere modellen van de Samsung Galaxy S-lijn.

Samsung blijft zichzelf dan ook innoveren en dit is zeker terug te zien in de S23 en de S23 Ultra. Wil je alles weten over deze twee nieuwe smartphones? In deze review lees je alles over de Samsung S23 en de Samsung S23 Ultra. Ook lees je in welk opzicht de twee toestellen van elkaar verschillen. Zo weet jij straks alles over de S23 (Ultra) en kun jij de juiste keuze maken.

Over de smartphones van Samsung Galaxy S

De oorsprong van de Samsung Galaxy telefoon vindt plaats in 2007. Op dit moment werd de eerste iPhone uitgebracht door Apple. Het Zuid-Koreaanse merk Samsung werd hierdoor getriggerd en besloot een smartphone op de markt te willen brengen die nóg beter zou worden dan de iPhone. In de tussentijd werkte Google druk aan het besturingssysteem Android. De eerste smartphones met een Android systeem ontstonden in het jaar 2008, maar het niveau van de iPhone konden zij niet bereiken.

In 2010 bracht Samsung het eerste Samsung Galaxy-model op de markt. Deze smartphone stond recht tegenover de iPhone en hierdoor zagen de twee merken elkaar als een oprechte concurrent. De eerste Samsung Galaxy smartphone was voorzien van een groot scherm en werd als zeer gebruiksvriendelijk beschouwd. De jaren daarop werden de versies van de Samsung Galaxy steeds meer verbeterd, waarbij het merk echt doorbrak met de Samsung Galaxy III. Binnen een jaar werden er maar liefst vijftig miljoen exemplaren verkocht.

Momenteel is Samsung heel wat edities verder. De Samsung Galaxy is steeds meer verbeterd in allerlei opzichten. Dertien jaar later is de Samsung Galaxy S23 en de Samsung Galaxy S23 Ultra uitgekomen in februari 2023. Twee versies van de S- serie die nóg meer verbeterd zijn ten opzichte van de vorige edities.

De Samsung Galaxy S23

Ten opzichte van de Samsung Galaxy S22 is de S23 aan de buitenkant weinig verandert. De grootste verbetering zit hem vooral aan de binnenkant van de smartphone. De chipset van de smartphone is volledig verandert. De Samsung Galaxy S22 is voorzien van een Exynos 2200. Bij de S23 versie is deze chipset verandert in de Snapdragon 8 Gen 2 van Qualcomm. Wat dit precies betekent? Vooral de duur van de accu is drastisch verbeterd. En dit is nog niet alles. De kwaliteit van foto’s en video’s is nog veel scherper en ook kun je het scherm van de smartphone veel feller instellen. Wil je meer weten over de veranderingen die hebben plaatsgevonden bij de S23? Lees gauw verder.

Het design

De Samsung Galaxy S23 heeft een handig formaat (146.3 x 70.9 x 7.6 mm). Het model is niet al te klein, maar ook niet te groot. Een ideaal formaat om in je broekzak te stoppen. Het model is verkrijgbaar in rustige kleuren die geïnspireerd zijn op de kleuren uit de natuur. De randen zijn voorzien van mooie ronde vormen. Dit zorgt ervoor dat de smartphone comfortabel aanvoelt in de hand. Wist je dat de materialen ontzettend duurzaam zijn? De S23 bestaat uit 22 procent gerecycled glas en dit geldt ook voor de achterkant van het toestel. Dit bestaat 80 procent uit gerecycled PET-folie.

Het display

De Samsung Galaxy S23 is voorzien van een AMOLED-scherm. Een AMOLED scherm bestaat uit allerlei kleine pixels die allemaal stuk voor stuk een bepaalde kleur kunnen weergeven. Kenmerken aan een AMOLED-scherm is dat het beeld ontzettend kleurrijk oogt. Dit is dan ook terug te zien bij de S23 dat beschikt over een 1080×2340 resolutie beeld. De beeldkwaliteit is iets dat er volledig uitspringt en ook de helderheid van het display (1.750 nits) is uniek aan dit model.

Prestaties en accu

Zoals je al hebt kunnen lezen, heeft de vervangen chipset gezorgd voor een nog langere batterijduur. In energiestand kan de S23 wel twee volle dagen meegaan zonder op te hoeven laden. De capaciteit van de batterij ligt dan ook op 3.900 mAh.

Niet alleen de batterijduur is iets dat zichtbaar verbeterd is ten opzichte van de vorige versies, ook levert de S23 nog betere prestaties. Het systeem werkt vloeiend en van haperingen is geen sprake. Daarnaast is de S23 voorzien van heel wat opslagruimte. Kies je voor het basismodel? Dan heb je een opslagruimte van 128 of 256 GB. Hierbij moet worden gezegd dat het model met 128 GB aan opslagruimte over een tragere chip beschikt, namelijk de UFS 3.1-chip. De versie met 256 GB is voorzien van een UFS 4.0- chip. Dit model is dan ook een stuk sneller en neemt minder ruimte in beslag als het gaat om de systeeminstallatie. De systeeminstallatie alleen al neemt namelijk 40 GB ruimte in beslag.

Camera’s

Ten opzichte van de S22 zijn de camera’s die zich in de smartphone bevinden weinig verandert. De S23 heeft de 50 MP hoofdlens van zijn vorige editie overgenomen. Dit geldt ook voor de 12 MP-selfie camera en de 10 MP-telelens. Opvallend aan de smartphone is dat nachtfoto’s ontzettend helder geschoten kunnen worden. Ook zien de foto’s er over het algemeen ietwat warmer en zachter uit dan bij de vorige Samsung Galaxy S- edities. De beelden worden hierdoor nog realistischer op het scherm weergegeven en de kwaliteit is dan ook erg hoogwaardig. Wist je dat je met de S23 zelfs een nacht selfie kunt maken? Dankzij de innovatieve Dual Pixeltechnologie kan de camera zich eenvoudiger focussen, zelfs in donkere ruimtes of in de nacht is dit geen enkel probleem. Ook geldt dit voor het maken van videobeelden.

Geluid

De Samsung Galaxy S23 is compatibel met het prachtige Dolby Atmos geluid. Dolby Atmos is een technologie waarbij het geluid door de hele ruimte wordt weerkaatst. Het geluid komt uit meerdere hoeken en dit geeft een echt bioscoop geluidseffect. Het is wel de bedoeling dat je dit geluid zelf inschakelt op de S23. Dit is gelukkig niet moeilijk, want binnen vijf minuten heb je deze optie geactiveerd.

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 plus

Pluspunten van de Samsung Galaxy S23

+ Scherpe beeldkwaliteit

+ Lange batterijduur (2 dagen in spaarstand)

+ Compatibel met Dolby Atmos geluid

+ Verkrijgbaar in natuurlijke kleurtinten

+ Bestaat uit gerecyclede materialen

Minpunten van de Samsung Galaxy S23

Hoge prijs

Camera weinig verbeterd ten opzichte van S22

De Samsung Galaxy S23 Ultra

Naast de Samsung Galaxy S23, is ook de Ultra versie uitgebracht in februari 2023. De smartphones lijken veel op elkaar, maar het verschil zit hem vooral in de nóg betere opties die je kunt vinden op de Samsung Galaxy S23 Ultra. Lees vooral verder om meer te weten te komen over de S23 Ultra.

Het design

Net als de Samsung S23, is ook het scherm van de S23 Ultra gemaakt uit duurzame materialen. Deze materialen bestaan voornamelijk uit gerecycled plastic dat afkomstig is uit visnetten en Pet-flessen. Ook het glazen scherm bestaat uit gerecycled glas en zelfs de verpakking waarin de smartphone wordt geleverd bestaat uit 100 procent gerecycled materiaal. Samsung laat hierdoor zien dat zij toekomstgericht denken en dat duurzaamheid zeker iets is waar zij aandacht aan besteden.

De Samsung Galaxy S23 Ultra is groter dan de S23. De afmetingen zijn dan ook: 77,97 x 163,32 x 8,89 mm. Dit maakt de Ultra versie lastiger om in de broekzak te steken, maar daarentegen heb je wel een krachtige en robuuste smartphone.

Opvallend is dat de Ultra S23 er net iets anders uitziet dan de Samsung S23. De hoeken beschikken dan wel over afgeronde randen, maar zijn ook stukken rechter en puntiger.

Display

Het AMOLED-scherm van de S23 Ultra bestaat, net als het scherm van de Samsung S23, uit een schermresolutie van 2340 met 1080 pixels. Het grote formaat van de telefoon zorgt er echter voor dat de beelden op de S23 net iets scherper uitkomen. Dit neemt niet weg dat de beeldkwaliteit van de S23 Ultra ontzettend krachtig is. De verversingssnelheid van de beelden komt namelijk uit op 120 Hz. Van soepele beelden ben je dan ook verzekerd.

Hardware

De Samsung Galaxy S23 Ultra is, net als de S23, voorzien van een vernieuwde chip-set. De krachtige Snapdragon 8 Gen-chip van Qualcomm zorgt voor de beste prestaties en een lange batterijduur. Met een accucapaciteit van 5000 mAh, gaat de Samsung Galaxy S23 Ultra extra lang mee.

Bij de Ultra-versie kun je kiezen uit modellen met 256 GB aan opslagruimte en 512 GB aan opslagruimte. Daarnaast heeft de S23 Ultra nog een extra optie ten opzichte van de S23. De S23 Ultra beschikt namelijk over 1 terabyte opslag voor gebruikers die veel ruimte nodig hebben.

De S23 Ultra beschikt tevens over een ingebouwde S Pen. Wat je hiermee kunt? Je kunt met deze pen eenvoudig aantekeningen maken op je scherm. En dit is nog niet alles. Ook schiet je hier eenvoudig beelden mee door de zelfontspanner in te schakelen. Ook kun je de S Pen gebruiken als afstandsbediening bij een diavoorstelling.

Camera’s

De Samsung Galaxy S23 Ultra heeft er een nieuwe camera bijgekregen, namelijk een gloednieuwe 200 megapixels camera waarmee je de meest prachtige beelden kunt schieten. Ook in het donker komt deze camera goed van toepassing, want het licht wordt duidelijk en natuurlijk weergegeven op het scherm. Ook kun je met de S23 Ultra eenvoudiger inzoomen met behulp van de twee telelenzen. Je kunt het beeld drie keer vergroten, maar ook 10 keer. Dit maakt de camera functies van de S23 Ultra extra uniek.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Pluspunten van de Samsung Galaxy S23 Ultra

+ Bestaat uit duurzaam gerecycled materiaal

+ Groot overzichtelijk toestel

+ Ingebouwde S Pen

+ Vijf uitgebreide camera’s

+ Accucapaciteit van 5000 mAh

Minpunten van de Samsung Galaxy S23 Ultra

Ligt groot in de hand

Puntige randen ten opzichte van de S23

De prijs

Waarom overstappen naar de Samsung Galaxy S23 (Ultra)?

Nu je alles hebt kunnen lezen over de Galaxy S23 en de Galaxy S23 Ultra, ben je misschien wel helemaal overtuigd. Het kan ook zijn dat je niet precies weet waarom een overstap naar een van deze modellen een goede keuze is. We zullen daarom een aantal redenen opnoemen waarom het een uitstekende keuze is om over te stappen naar één van deze toestellen.

Grote documenten opslaan en snel presteren

Door de grote opslagcapaciteit die op de toestellen te vinden is, kun je eenvoudig grote documenten opslaan. Wil je de smartphone gebruiken om mee te werken? Dan zijn deze toestellen zeker geschikt. Ook werken deze smartphones ontzettend snel, door de nieuwe Qualcomm Dragon 8 Gen 2 processor. Videobellen kan zonder haperingen en grote bestanden kunnen probleemloos worden gedeeld.

Duurzaam en energiezuinig

Samsung gaat mee in de tijd en heeft ervoor gezorgd dat de toestellen bestaan uit gerecyclede materialen. Dit is een milieubewuste en duurzame keuze en daarmee denkt het merk ook nog eens aan de toekomst van onze aarde. Met de Samsung Galaxy S23 of de S23 Ultra draag je bij aan het vergroenen van onze planeet en dit is natuurlijk al een reden om de smartphone aan te schaffen. Daarnaast is het toestel ontzettend energiezuinig, door de vernieuwde chipset. Over het algemeen gaan deze toestellen twee dagen mee zonder opgeladen te hoeven worden. Let er wel op dat dit in de energiezuinige spaarstand is.

Goede updates en beveiliging

De Samsung S23 (Ultra) smartphones zijn ontzettend goed beveiligd. De toestellen zijn voorzien van een gelaagde beveiliging van het Knox-platform. Dit betekent dat er een extra beveiliging zit op de standaard beveiliging. Ook zullen de toestellen vier grote updates krijgen, waardoor het systeem nog meer verbeterd en beveiligd zal worden. De laatste update, waarover Samsung zelf gesproken heeft, zal begin 2027 zijn.

Conclusie: Samsung Galaxy S23 of Samsung Galaxy S23 Ultra aanschaffen?

De nieuwste versies van de Samsung Galaxy S-serie zijn voorzien van de beste kwaliteit, zijn duurzaam en zijn nog meer verbeterd ten opzichte van hun voorgaande toestellen. Samsung zorgt er namelijk continu voor dat zij innoveren en denken hierbij ook nog eens toekomstgericht. Dit zie je terug in de bouw van de toestellen en de energiezuinigheid ervan. Ook de beeldkwaliteit en de kwaliteit van foto’s en video’s is ontzettend hoogwaardig en dit maakt deze toestellen zeker uniek.

Welk model beter bij je past, is natuurlijk een persoonlijke keuze. Als je op zoek bent naar een smartphone met broekzakformaat, dan is de Samsung Galaxy S23 een uitstekende keuze. Deze smartphone is verkrijgbaar in de mooiste natuurtinten en ook kun je kiezen uit 128 of 256 GB. Met de Samsung S23 schiet je de mooiste beelden, of dit nou overdag is of midden in de nacht.

Ben je op zoek naar een smartphone met een groter formaat en nóg betere cameraopties? De Samsung Galaxy S23 Ultra is dan perfect voor je. Dit toestel heeft een extra 200 megapixels camera waardoor je nóg betere beelden kunt schieten. Uniek aan deze smartphone is dan ook de ingebouwde S Pen. Hiermee maak je aantekeningen op je scherm en kun je de zelfontspanner eenvoudig bedienen om foto’s mee te maken.

Beide toestellen werken soepel en zijn gigantisch snel. Dit maakt deze smartphones dan ook geschikt om op te werken. Twijfel je nog over het maken van een keuze? Denk bij jezelf goed na waar je het toestel voor gaat gebruiken. Vervolgens kun je rustig voor jezelf bedenken van welke specificaties je gebruik gaat maken en welke je belangrijk vindt. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat je tevreden bent met de keuze die je hebt gemaakt en dat je nog jarenlang plezier kunt hebben van het Samsung S23 toestel dat je hebt gekocht.

Bekijk hier een lijst met de overige top 5 beste Samsung smartphone’s.

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com