Loopband voor thuis

0
7219
Loopband voor thuis

Wanneer je wel wilt bewegen, maar niet de deur uit wilt gaan, dan kan een loopband voor thuis de uitkomst bieden. Het maakt dan niet uit wat voor weer het buiten is, je kunt ten alle tijden thuis aan je conditie werken. Loopbanden voor thuis zijn er in verschillende soorten en maten. Ook zijn er varianten die je kunt inklappen en varianten waarbij dit niet kan. Wanneer je in huis wat minder ruimte hebt, dan is het fijn wanneer je de loopband voor thuis kunt inklappen. Dit zorgt ervoor dat de loopband niet in de weg staat wanneer je niet aan het sporten bent.

De loopband voor thuis is uitgevonden door de Amerikaan William Staub. Dit gebeurde in de jaren zestig van de vorige eeuw. De Amerikaan was hiermee de eerste op de markt. Het idee kwam voort uit feit dat mensen niet buiten wilde sporten. Staub dacht hierbij aan de mensen die wel wilden bewegen, maar niet in weer en wind wilden hardlopen. Op dat moment waren er al wel sportapparaten voor binnen in huis in omloop, maar deze werden uitsluitend gebruikt voor medische doeleinden. Qua vormgeving hadden deze apparaten niets van doen met de loopband die Staub had bedacht.

Nadat Staub dit apparaat in de jaren zestig had geïntroduceerd, ging het hard met de ontwikkeling van de loopband voor thuis. Steeds meer slimme koppen gingen zich over dit apparaat ontfermen. Hierdoor zijn de loopbanden voor thuis steeds beter, uitgebreider en luxer geworden. Een goed voorbeeld hiervan is de loopband voor thuis uit de jaren 70. Deze kunnen we met recht al een stuk veelzijdiger noemen dan de loopband voor thuis die William Staub in de jaren 60 op de markt heeft gebracht.

De laatste 20 jaar is het erg hard gegaan met de ontwikkelingen rondom de loopband. Denk hierbij aan: meer vermogen, een bluetooth verbinding en ze zijn geluidsstil geworden. Ook zijn er zeer mooie displays toegevoegd en heb je een tal van trainingsmogelijkheden op de huidige loopband voor thuis.

In het huidige aanbod loopbanden voor thuis kom je echt allerlei soorten varianten tegen. In de basis heb je 2 soorten loopbanden voor thuis. Dit zijn de gemotoriseerde of elektrische loopband, of de handmatige loopband voor thuis. Wanneer we het hebben over de loopband voor thuis zonder motor, dan wordt deze voortgestuwd door de bewegingen die jij als gebruiker maakt. Elektrische loopbanden daarentegen beschikken over een motor die zowel thuis als in de sportschool worden ingezet.

Voordelen van een loopband voor thuis

Het voordeel aan een loopband voor thuis is dat je altijd het gemak hebt om in je eigen omgeving te kunnen trainen. Daarnaast ben je niet afhankelijk van de weersomstandigheden buiten. Ook kun je met de loopband voor thuis makkelijker je trainingsintensiteit in de gaten houden. En 1 van de trainingsfuncties die er op een loopband voor thuis zitten, is de hellingsfunctie. Hierdoor hoef je buiten niet op zoek naar een heuvel of berg om op te rennen, maar kan dit dus gemakkelijk op je loopband voor thuis.

Nadelen van een loopband voor thuis

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen te noemen aan een loopband voor thuis. Het eerste nadeel is dat ze vrij prijzig zijn. Het is dan ook echt een investering voor de langere termijn. Ook kan een loopband na verloop van tijd wat eentonig gaan aanvoelen. Je loopt namelijk steeds in dezelfde omgeving op dezelfde loopband. Een ander nadeel is dat het loopvlak wat klein en beperkt kan aanvoelen. Je moet dus wel enigszins uitkijken waar je loopt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een loopband?

Wij raden aan om altijd eerst wat verschillende modellen te proberen alvorens je overgaat tot aankoop. Er zit namelijk behoorlijk wat verschil in de loopbanden die er op de markt te verkrijgen zijn. Hieronder een paar punten waar je op dient te letten bij de aanschaf.

  • Kijk goed naar de afmetingen van de loopband
  • Ook de maximale snelheid is fijn om te weten, zodat je weet of dit bij je past
  • Er zijn ook mensen die stijl of op een helling willen lopen. Let dan op de hellingsgraad
  • Kijk naar wat voor trainingsprogramma’s er beschikbaar zijn en of deze bij je passen
  • Kijk of hij inklapbaar is zodat je hem eventueel na gebruik makkelijk kunt opbergen
  • Ten slot let op de veiligheid van de loopband

Bekijk hieronder de top 5 best geteste loopbanden

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
  1.   Tunturi FitRun 70i Loopband

Als je geen zin hebt om buiten een rondje te lopen, gebruik je de Tunturi FitRun 70i. De loopband heeft 14 programma’s die allemaal gebaseerd zijn op intervaltraining. Wanneer je nog meer trainingsmogelijkheden wil, download je de FitShow app op je telefoon of tablet. Met een snelheid tot 20 km/u weet je zeker dat je een goede snelheid kan halen voor je sprintjes. Op het display zie je de tijd, afstand en geschatte calorie verbranding. Wil je liever een filmpje kijken tijdens het lopen? Dankzij de tablethouder kun je tijdens het lopen eenvoudig dingen op je tablet bekijken. Heb je niet veel ruimte in je kamer? Na de training klap je de loopband eenvoudig in. Kortom een loopband voor de fanatieke en ook de mindere fanatieke (hard)loper waarbij ook gedacht is aan comfort.

Pluspunten

+ In te klappen en dus makkelijk op te bergen

+ Uitgebreide programmakeuze

+ Snelheid tot maar liefst 20km

+ Beschikt over een tablethouder

Minpunten

Loopband is behoorlijk zwaar. Je zult met minimaal 2 personen moeten zijn om de loopband bv. een verdieping hoger te tillen

2. VirtuFit Totally Foldable loopband

Wil je fit blijven vanuit huis, maar heb je weinig ruimte voor sport apparatuur? Dan gebruik je de VirtuFit Run Fit Foldable. Deze loopband is volledig inklapbaar, zodat je hem na gebruik eenvoudig plat maakt en onder je bed schuift. Ook over je onderburen of huisgenoten hoef je je geen zorgen te maken dankzij de extra stille motor en demping. Start eenvoudig een training door uit één van de 40 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s te kiezen. Op het ingebouwde lcd scherm bekijk je je afstand, snelheid, tijd, calorieverbruik en hartslag. Of zet je tablet in de speciale houder om je favoriete serie te kijken tijdens het rennen. De Run Fit Foldable heeft transportwielen om hem na gebruik gemakkelijk te verplaatsen.

Let op: je moet dit product na ontvangst zelf in elkaar zetten.

Pluspunten

+ De loopband beschikt over 40 trainingsprogramma’s voor voldoende variatie en uitdaging

+ Na de training klap je de loopband op om ruimte te besparen

+ Dankzij de tablethouder kijk je tijdens het sporten naar je favoriete series

Minpunten

Met een maximale loopsnelheid van 14 kilometer per uur is deze loopband langzamer dan de gemiddelde loopband

3. Flow Fitness Kingston Pro i loopband

Breng variatie in je hardlooptrainingen met de Flow Fitness Kingston Pro i. Deze loopband heeft 28 vooraf ingestelde programma’s en een app verbinding voor nog meer trainingsmogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een hartslag gestuurde training, volg een intervaltraining of stel je eigen programma samen. Wil je interactief trainen en routes volgen over de hele wereld? Dan verbind je de loopband via bluetooth met de Fitshow of Kinomap app. Hiermee ren je door de bergen of langs het strand en race je tegen andere gebruikers. Met een maximale snelheid van 18 km per uur en een hellingshoek van 12% weet je zeker dat je genoeg uitdaging krijgt. Na gebruik klap je de Kingston Pro i in en rol je hem naar de hoek van de kamer.

Pluspunten

+ Je verbindt de loopband met verschillende apps om interactief te trainen en je gegevens inzichtelijk te maken

+ Dankzij de maximale hellingshoek van 12% train je intensiever en boots je heuvellandschappen na

+ Na de training klap je de loopband op om ruimte te besparen

Minpunten

Het loopvlak is 45 cm breed, wat bij een langdurige of intensieve training minder fijn is

4. Tunturi FitRun 30 loopband

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl

Deze Tunturi FitRun 30 is voor zowel een beginnende sporter als voor de ervaren rot. Het is een ideale loopband om aan je conditie te werken vanuit huis. De Tunturi FitRun 30 beschikt over een 20-tal trainingsprogramma’s waarmee je doelgericht kunt trainen. Je kunt tot wel 12 kilometer per uur rennen met een hellingspercentage van 3 procent. Op het display wat voor je is gepositioneerd, kun je de afstand, tijd, calorieverbruik en je hartslag aflezen. Tijdens het sporten is het zeer belangrijk om te blijven drinken, daarom heeft Tunturi een bidonhouder voor je gemaakt zodat je altijd je drinken bij de hand hebt. Na je training is deze loopband in een mum van tijd in te klappen en op te bergen! Zo neemt hij ook geen overbodige ruimte in beslag. Deze loopband is daarnaast ook nog eens Coolblue’s beste keuze product!

Pluspunten

+ De loopband is opklapbaar, waardoor je bij het opbergen ruimte bespaart

+ Met een hellingshoek van maximaal 3% maak je de training intensiever

+ Met de 3 ingebouwde hartslagprogramma’s train je in specifieke hartslagzones om gericht aan doelen te werken

Minpunten

De loopband heeft een lagere bouwkwaliteit dan de gemiddelde loopband, waardoor je het apparaat slechts 2 uur per dag gebruikt

5. Flow fitness runner DTM100i loopband

Mocht je nou toch thuis een loopband willen maar niet zoveel plek hebben in huis? Dan is deze DTM100i mogelijk wel iets voor je. Deze loopband is inklapbaar en kun je na gebruik dus makkelijk weer opbergen. Dit is een echte wandelband zonder handvatten. Er wordt bij deze loopband een afstandsbediening meegeleverd. Hierop kun je de snelheid en het tempo aanpassen. Bij je voeten is een led display geïnstalleerd. Dit display geeft jou een overzicht van: afstand, calorieverbruik, snelheid, tijd en laat het aantal stappen zien. Mocht je nou nog meer uitdaging nodig hebben, dan kun je eenvoudig de loopband koppelen aan de WalkingPad app middels bluetooth. Deze app neemt je mee aan de hand langs verschillende trainingen en mogelijkheden. Hierdoor blijf jij op en top gemotiveerd. Deze loopband is ook gedempt en heeft een maximum snelheid van 6 kilometer per uur. Wel zo fijn voor je onderburen die nu dus geen hinder ondervinden van jou op de loopband!

Pluspunten

+ De wandelband is opklapbaar, waardoor je bij het opbergen ruimte bespaart

+ Je verbindt de wandelband met de WalkingPad app voor meer trainingsmogelijkheden

+ De meegeleverde afstandsbediening gebruik je voor bediening van de loopband tijdens je training

Minpunten

Met een maximale loopsnelheid van 6 kilometer per uur gebruik je deze loopband alleen om te wandelen

Toch liever op zoek naar een andere loopband. Kijk dan eens op Bol.com voor goede alternatieven en mooie aanbiedingen!

Bekijk ook de top 5 best geteste Tunturi hometrainers en de 5 best geteste crosstrainers voor thuis.

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com