Beste printer voor thuis

0
32
Beste printer voor thuis

Als het gaat om het kiezen van de beste printer voor thuis, zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Het is belangrijk om te overwegen welke functies u nodig heeft, hoeveel u bereid bent te besteden en welke merken en modellen betrouwbaar zijn. In dit artikel bespreken we de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van de beste printer voor thuisgebruik en bieden we aanbevelingen voor de beste opties op de markt.

Overwegingen bij het kiezen van de beste printer voor thuis

Doel van de printer

Het is belangrijk om te bepalen welk doel de printer zal dienen. Wilt u alleen documenten afdrukken, of heeft u ook behoefte aan een printer die foto’s kan afdrukken? Als u van plan bent om veel foto’s af te drukken, wilt u misschien een printer die specifiek is ontworpen voor het afdrukken van foto’s, met functies zoals hogere resolutie en de mogelijkheid om verschillende soorten papier te gebruiken. Als u alleen documenten wilt afdrukken, kunt u misschien besparen door een eenvoudiger model te kiezen.

Inkt- of laserprinter

Inkjetprinters zijn vaak de beste keuze voor thuisgebruik omdat ze minder duur zijn in aanschaf en beter geschikt zijn voor het afdrukken van foto’s. Laserprinters zijn daarentegen vaak sneller en kunnen meer pagina’s afdrukken met één cartridge. Als u voornamelijk documenten afdrukt en niet veel foto’s maakt, is een laserprinter misschien een betere keuze.

Afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit is een belangrijke overweging bij het kiezen van een printer voor thuisgebruik. Als u van plan bent om veel foto’s af te drukken, wilt u misschien een printer die hoge resoluties aankan en scherpe, gedetailleerde afbeeldingen produceert. Als u voornamelijk documenten afdrukt, wilt u misschien een printer die heldere, scherpe tekst produceert.

Draadloos afdrukken

Als u van plan bent om vanaf meerdere apparaten af te drukken, zoals uw laptop, tablet of smartphone, wilt u misschien een printer die draadloos afdrukken ondersteunt. Dit kan u helpen om tijd en moeite te besparen bij het afdrukken vanaf verschillende apparaten.

Multifunctionele printers

Multifunctionele printers kunnen ook een goede optie zijn voor thuisgebruik. Deze printers kunnen niet alleen afdrukken, maar ook scannen en kopiëren. Dit kan handig zijn als u documenten moet scannen of kopiëren voor school of werk.

Kosten van de printer

Natuurlijk wilt u ook rekening houden met de kosten van de printer. Inkjetprinters zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan laserprinters, maar inktcartridges moeten vaker worden vervangen. Laserprinters zijn duurder in aanschaf, maar de tonercartridges gaan langer mee en hoeven minder vaak te worden vervangen.

Onderhoud en ondersteuning

Het is belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk het is om de printer te onderhouden en te repareren als er problemen optreden. Sommige merken en modellen hebben een betere reputatie als het gaat om betrouwbaarheid en gemakkelijke ondersteuning. Het is ook belangrijk om te controleren of er garanties beschikbaar zijn en hoe lang deze duren.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Als u zich zorgen maakt over de impact van uw printer op het milieu, wilt u misschien een model kiezen dat energiezuinig is en is gemaakt van duurzame materialen. Sommige merken en modellen hebben ook programma’s voor het recyclen van cartridges en andere onderdelen.

Wat is de beste printer voor thuis?

Als het gaat om het vinden van de beste printer voor thuisgebruik, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Van de kosten van inkt tot de kwaliteit van de afdrukken, er zijn veel dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van de perfecte printer. In dit artikel zullen we enkele van de beste printers voor thuisgebruik bespreken en u helpen bij het vinden van de printer die het beste bij uw behoeften past.

De 5 beste printers voor thuis

 1. Canon PIXMA TR150

De Canon PIXMA TR150 is een draagbare printer die perfect is voor thuisgebruik. Het is klein, lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen, wat betekent dat u hem overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien is de TR150 uitgerust met een oplaadbare batterij, zodat u hem zonder problemen kunt gebruiken zonder dat er een stopcontact in de buurt is.

Een ander voordeel van de Canon PIXMA TR150 is de hoge afdrukkwaliteit. Deze printer biedt een resolutie van 4800 x 1200 dpi, wat betekent dat uw afdrukken er haarscherp en levendig uitzien. Het nadeel is dat de cartridges relatief duur zijn, dus u moet rekening houden met de kosten van inkt bij het kiezen van deze printer. Na onze mening is deze Canon printer de beste printer voor thuis die je kunt aanschaffen.

2. Epson EcoTank ET-2720

De Epson EcoTank ET-2720 is een van de beste printers voor thuisgebruik als het gaat om de kosten van inkt. In plaats van cartridges gebruikt deze printer inktflessen die veel langer meegaan dan traditionele cartridges. Bovendien zijn de inktflessen relatief goedkoop, wat betekent dat u op de lange termijn veel geld kunt besparen.

De afdrukkwaliteit van de Epson EcoTank ET-2720 is ook uitstekend. Het biedt een resolutie van 5760 x 1440 dpi, wat betekent dat uw afdrukken er scherp en helder uitzien. Bovendien is deze printer ook uitgerust met draadloze connectiviteit en mobiele connectiviteit, zodat u gemakkelijk vanaf elk apparaat kunt afdrukken.

3. Brother MFC-J6540DW

De Brother MFC-J6540DW is een all-in-one printer die een hoge afdrukkwaliteit en veelzijdige functies biedt voor kleine kantoren of thuisgebruikers. Hieronder vindt u een overzicht van de functies en voordelen van deze printer.

Afdrukkwaliteit

De Brother MFC-J6540DW biedt een hoge afdrukkwaliteit voor zowel tekst- als afbeeldingsdocumenten. Met een maximale resolutie van 4.800 x 1.200 dpi en een afdruksnelheid van 22 pagina’s per minuut in zwart-wit en 20 pagina’s per minuut in kleur, is deze printer een uitstekende keuze voor kleine kantoren of thuisgebruikers die hoogwaardige afdrukken nodig hebben.

Functionaliteit

De Brother MFC-J6540DW is een all-in-one printer die kan printen, kopiëren, scannen en faxen. Het heeft ook een automatische documentinvoer (ADF) voor het verwerken van meerdere pagina’s, waardoor het apparaat zeer geschikt is voor het verwerken van documenten van meerdere pagina’s. Daarnaast heeft de printer een dubbelzijdige printfunctie, wat betekent dat u automatisch dubbelzijdig kunt afdrukken en papier kunt besparen.

Connectiviteit

De Brother MFC-J6540DW biedt verschillende connectiviteitsopties, waaronder WiFi, WiFi Direct, Ethernet en USB. Dit betekent dat u gemakkelijk kunt afdrukken vanaf uw smartphone, tablet of computer, en dat u het apparaat gemakkelijk kunt delen met andere gebruikers op uw netwerk. Het heeft ook de mogelijkheid om af te drukken vanaf cloudservices zoals Google Drive, Dropbox en Evernote.

Inktbesparing

De Brother MFC-J6540DW maakt gebruik van Brother’s innovatieve INKvestment-systeem. Dit systeem maakt gebruik van inktcartridges met een hoge capaciteit die tot 2 jaar lang kunnen meegaan. Dit betekent dat u minder vaak inkt hoeft te vervangen en dat u geld kunt besparen op inktkosten.

Prijs

De Brother MFC-J6540DW is een betaalbare all-in-one printer met veel functies. De printer biedt een hoge afdrukkwaliteit, een redelijke afdruksnelheid en de mogelijkheid om draadloos af te drukken. Bovendien zijn de kosten per pagina redelijk, vooral als u gebruik maakt van de inktcartridges met een hoge capaciteit.

Conclusie

De Brother MFC-J6540DW is een uitstekende all-in-one printer voor kleine kantoren of thuisgebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar, veelzijdig en betaalbaar apparaat. Het biedt een hoge afdrukkwaliteit, een redelijke afdruksnelheid en de mogelijkheid om draadloos af te drukken. Bovendien zijn de kosten per pagina redelijk, vooral als u gebruik maakt van de inktcartridges met een hoge capaciteit. Daarom mag deze Brother printer ook niet in de lijst beste printer voor thuis ontbreken.

4. Canon PIXMA TS9550

De Canon PIXMA TS9550 is een alles-in-één printer die is ontworpen voor thuisgebruik en kleine kantoren. De printer heeft een strak en stijlvol ontwerp en biedt veel functionaliteit en veelzijdigheid. Het apparaat heeft de mogelijkheid om te scannen, kopiëren en natuurlijk af te drukken. Hieronder leest u meer over de functies, prestaties en algemene indruk van de Canon PIXMA TS9550.

Functies en prestaties

De Canon PIXMA TS9550 is een A3-printer die ook dubbelzijdig kan afdrukken. Dit betekent dat u documenten, foto’s en afbeeldingen van verschillende afmetingen en formaten kunt afdrukken. De printer heeft een hoge resolutie van 4800 x 1200 dpi, wat zorgt voor scherpe en levendige afdrukken. Bovendien heeft de printer een 6-kleureninktsysteem, wat zorgt voor nauwkeurige kleurenreproductie en een hoge kwaliteit van afbeeldingen.

De printer heeft een groot LCD-kleurenscherm van 10,8 cm, waarmee u de printer gemakkelijk kunt bedienen en configureren. U kunt de printer bedienen met behulp van de knoppen op het apparaat of via de Canon PRINT-app, die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten. Met de app kunt u ook rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet afdrukken en scannen.

De Canon PIXMA TS9550 biedt ook veelzijdigheid als het gaat om connectiviteitsopties. De printer ondersteunt Wi-Fi, Ethernet en USB-connectiviteit, wat betekent dat u de printer kunt gebruiken in een netwerk en erop kunt afdrukken vanaf meerdere apparaten. Daarnaast ondersteunt de printer ook cloud printing, zodat u rechtstreeks vanaf de cloud kunt afdrukken zonder dat u bestanden eerst naar uw computer hoeft te downloaden.

De Canon PIXMA TS9550 heeft ook een ingebouwde automatische documentinvoer (ADF) voor maximaal 20 vellen, wat het gemakkelijk maakt om documenten te scannen of kopiëren zonder dat u elk vel afzonderlijk hoeft te plaatsen. Bovendien kunt u met de dubbele papierinvoer zowel normaal papier als fotopapier in de printer laden, wat het gemakkelijk maakt om snel tussen verschillende soorten papier te wisselen.

Algemene indruk

De Canon PIXMA TS9550 is een indrukwekkende printer die veel functionaliteit biedt in een stijlvol en compact ontwerp. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en biedt een hoge kwaliteit van afdrukken, scannen en kopiëren. De veelzijdigheid van de printer, met betrekking tot de ondersteuning van verschillende papierformaten en connectiviteitsopties, maakt het een geweldige optie voor thuisgebruik en kleine kantoren.

Een ander pluspunt van de Canon PIXMA TS9550 is de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te printen. Dit kan de papierkosten verminderen en de milieuvriendelijkheid van het gebruik van een printer vergroten. Bovendien zorgt het ingebouwde ADF ervoor dat u efficiënt kunt scannen en kopiëren, vooral als u veel documenten heeft die verwerkt moeten worden.

De print- en scanprestaties van de Canon PIXMA TS9550 zijn uitstekend en de hoge resolutie en het 6-kleureninktsysteem zorgen voor heldere en gedetailleerde afdrukken. Bovendien biedt de Canon PRINT-app een handige manier om de printer te bedienen vanaf uw mobiele apparaat, wat handig kan zijn als u niet in de buurt van de printer bent.

Het enige nadeel van de Canon PIXMA TS9550 is misschien de kosten van de inktcartridges. Zoals bij de meeste printers van dit type kunnen de inktcartridges duur zijn en moet u misschien regelmatig inkt bijvullen. Gelukkig biedt de printer echter ook XL-inktcartridges die zorgen voor een lagere kosten per pagina en minder vaak vervangen hoeven te worden.

Conclusie

De Canon PIXMA TS9550 is een uitstekende all-in-one printer die veelzijdigheid en hoge kwaliteit biedt in een compact en stijlvol ontwerp. Het apparaat biedt een hoge resolutie en nauwkeurige kleurreproductie, waardoor het een geweldige optie is voor het afdrukken van documenten, foto’s en afbeeldingen. Het ingebouwde ADF en de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te printen maken het gebruik van de printer efficiënter en milieuvriendelijker.

Hoewel de inktcartridges van de Canon PIXMA TS9550 duur kunnen zijn, bieden de XL-inktcartridges een oplossing voor een lagere kosten per pagina en minder vaak vervangen. Over het algemeen is de Canon PIXMA TS9550 een geweldige keuze voor thuisgebruikers en kleine kantoren die op zoek zijn naar een alles-in-één printer die veelzijdigheid, gebruiksgemak en hoge kwaliteit biedt. Daarom mag deze Canon printer ook niet in de lijst beste printer voor thuis ontbreken.

5. HP ENVY Photo Inspire 6430e

De HP ENVY Photo Inspire 6430e is een all-in-one printer die ontworpen is om hoogwaardige afdrukken te leveren voor thuisgebruikers. Het apparaat heeft een strak en compact ontwerp en biedt veel functies, waaronder printen, scannen, kopiëren en draadloos printen. Hieronder volgt een uitgebreide beoordeling van deze printer.

Kenmerken en specificaties

De HP ENVY Photo Inspire 6430e heeft een aantrekkelijk ontwerp met afgeronde hoeken en een slank profiel. Het apparaat heeft een afmeting van 438 x 310 x 158 mm en weegt ongeveer 6,8 kg, wat het een van de lichtste all-in-one printers maakt die beschikbaar zijn. Het heeft een 2,2-inch touchscreen display dat gemakkelijk te gebruiken is en u kunt het apparaat ook bedienen met de HP Smart app.

De HP ENVY Photo Inspire 6430e biedt een hoge afdrukkwaliteit, met een maximale resolutie van 1200 x 1200 dpi voor zwart-wit afdrukken en 4800 x 1200 dpi voor kleurenafdrukken. Het apparaat heeft ook een afdruksnelheid van maximaal 10 pagina’s per minuut (ppm) voor zwart-wit afdrukken en 7 ppm voor kleurenafdrukken. Het heeft ook een automatische documentinvoer (ADF) voor het scannen en kopiëren van meerdere pagina’s.

De printer maakt gebruik van HP’s Thermal Inkjet-technologie, die zorgt voor een snelle en betrouwbare afdrukkwaliteit. Het apparaat heeft twee inktpatronen – één voor zwart en één voor kleur – en deze kunnen worden vervangen met HP 305 inktpatronen. Er zijn ook optionele XL-inktpatronen beschikbaar voor gebruikers die meer willen afdrukken en de kosten per pagina willen verlagen.

Een andere belangrijke functie van de HP ENVY Photo Inspire 6430e is de mogelijkheid om draadloos af te drukken. Dit kan worden gedaan via Wi-Fi, Bluetooth of de HP Smart-app. Dit maakt het eenvoudig om afdrukken te maken vanaf uw smartphone, tablet of laptop zonder dat u kabels hoeft aan te sluiten.

Gebruiksgemak

De HP ENVY Photo Inspire 6430e is eenvoudig in te stellen en te gebruiken. De meegeleverde handleiding en de eenvoudige installatieprocedure zorgen ervoor dat u snel aan de slag kunt met het apparaat. Het apparaat heeft ook een eenvoudig te gebruiken touchscreen display en een intuïtieve gebruikersinterface.

Een andere handige functie van de HP ENVY Photo Inspire 6430e is de HP Smart app. Deze app biedt u de mogelijkheid om afdrukken te maken, de inktniveaus te controleren, de printerstatus te controleren en nog veel meer, allemaal vanaf uw smartphone of tablet. Het is een handige en gebruiksvriendelijke app die het beheren van uw printer een stuk eenvoudiger maakt.

Milieuvriendelijkheid

De HP ENVY Photo Inspire 6430e

is een milieuvriendelijke keuze voor thuisgebruikers. Het apparaat heeft ENERGY STAR®-certificering, wat betekent dat het voldoet aan strenge normen voor energie-efficiëntie. Het heeft ook een automatische uitschakelfunctie, waardoor het apparaat zichzelf uitschakelt wanneer het niet in gebruik is om energie te besparen.

Daarnaast maakt de printer gebruik van HP’s originele inktpatronen, die zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Deze patronen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en kunnen worden gerecycled via HP’s Planet Partners-programma. Dit programma biedt gebruikers de mogelijkheid om hun gebruikte inktpatronen gratis te retourneren en te laten recyclen, waardoor het milieu wordt beschermd.

Prijs

De HP ENVY Photo Inspire 6430e is verkrijgbaar voor een redelijke prijs en biedt veel functies voor thuisgebruikers. De afdrukkwaliteit is hoog, het apparaat is gemakkelijk in gebruik en het heeft de mogelijkheid om draadloos af te drukken. Bovendien zijn de kosten per pagina redelijk, vooral als u gebruik maakt van de optionele XL-inktpatronen.

Conclusie

De HP ENVY Photo Inspire 6430e is een uitstekende all-in-one printer voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar een apparaat dat betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk is. Het biedt een hoge afdrukkwaliteit, een redelijke afdruksnelheid en de mogelijkheid om draadloos af te drukken. Het apparaat heeft ook een intuïtieve gebruikersinterface en is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken. Kortom, de HP ENVY Photo Inspire 6430e is een uitstekende keuze voor thuisgebruikers die een hoogwaardige all-in-one printer nodig hebben. Daarom mag deze HP printer ook niet in de lijst beste printer voor thuis ontbreken.

Tips bij het schoonmaken van je printer

Je hebt de beste printer thuis staan die je maar kunt wensen maar hoe maak ik deze printer schoon?

Een printer is een apparaat dat regelmatig moet worden schoongemaakt om de afdrukkwaliteit en de levensduur van de printer te behouden. Hieronder vindt u enkele eenvoudige stappen om uw printer thuis schoon te maken:

 1. Zet de printer uit: Voordat u begint met het schoonmaken van uw printer, zet u deze uit en trekt u de stekker uit het stopcontact. Dit is belangrijk om uw veiligheid te waarborgen en om schade aan de printer te voorkomen.
 2. Verwijder het stof: Gebruik een zachte, pluisvrije doek om het stof van de printer te verwijderen. Zorg ervoor dat u ook de toner- of inktcartridge uit de printer haalt en de tonerpoort of inkjetkop schoonmaakt. Verwijder ook het papier uit de lade om het schoon te maken.
 3. Maak de buitenkant van de printer schoon: Gebruik een zachte, vochtige doek om de buitenkant van de printer schoon te maken. Gebruik geen reinigingsmiddelen of oplosmiddelen, aangezien deze de printer kunnen beschadigen. Wring de doek goed uit voordat u deze gebruikt, zodat er geen overtollig water op de printer achterblijft.
 4. Maak de papierlade schoon: Gebruik een zachte, vochtige doek om de papierlade schoon te maken. Zorg ervoor dat u ook de rollen van de papierlade schoonmaakt. Verwijder alle papierstof of vuil dat zich op de rollen heeft opgehoopt.
 5. Maak de inktcartridge of tonerpoort schoon: Als u een inkjetprinter heeft, gebruikt u een pluisvrije doek en wat water om de inktcartridge te reinigen. Als u een laserprinter heeft, gebruikt u een pluisvrije doek en wat alcohol om de tonerpoort te reinigen. Zorg ervoor dat u de tonerpoort niet aanraakt met uw handen, omdat dit de afdrukkwaliteit kan beïnvloeden.
 6. Maak de printerkop schoon: Als uw printer een printerkop heeft, kunt u deze schoonmaken met behulp van de software van de printer. Raadpleeg de handleiding van de printer voor instructies over het uitvoeren van een printerkopreiniging. Als uw printer geen software heeft om de printerkop schoon te maken, kunt u een pluisvrije doek en wat water gebruiken om de printerkop voorzichtig te reinigen.
 7. Zet de printer weer aan: Nadat u de printer hebt schoongemaakt, plaatst u de toner- of inktcartridge weer terug en sluit u de papierlade. Steek de stekker in het stopcontact en zet de printer weer aan. Voer een testafdruk uit om te controleren of de printer goed werkt en of de afdrukkwaliteit is verbeterd.

Door regelmatig uw printer thuis schoon te maken, kunt u de afdrukkwaliteit en de levensduur van de printer behouden. Zorg ervoor dat u de handleiding van de printer raadpleegt voor specifieke instructies over hoe u uw printer schoonmaakt en onderhoudt. Sommige printers hebben speciale reinigingsprogramma’s die u kunt uitvoeren om de printer automatisch schoon te maken. Deze programma’s kunnen helpen bij het verwijderen van vuil en verstoppingen in de printer en bij het verbeteren van de afdrukkwaliteit.

Het is ook belangrijk om te weten dat de manier waarop u uw printer gebruikt, van invloed kan zijn op de frequentie van het schoonmaken. Als u de printer regelmatig gebruikt en veel afdrukken maakt, moet u deze vaker schoonmaken dan wanneer u de printer minder vaak gebruikt.

Hier zijn nog een paar tips om uw printer thuis schoon te houden:

 1. Houd uw printer uit de buurt van stof en vuil: Plaats uw printer op een schone en droge plaats, uit de buurt van stof en vuil. Bedek de printer wanneer u deze niet gebruikt om te voorkomen dat er stof op komt.
 2. Gebruik de juiste papier- en inktcartridges: Gebruik altijd papier dat geschikt is voor uw printer en de juiste inktcartridges of toners die door de fabrikant zijn aanbevolen. Gebruik geen goedkope of onbekende merken, omdat deze de printer kunnen beschadigen en de afdrukkwaliteit kunnen verminderen.
 3. Vermijd het overbelasten van de printer: Probeer de printer niet te overbelasten door grote aantallen pagina’s achter elkaar af te drukken. Dit kan de printer oververhitten en de afdrukkwaliteit verminderen. Als u veel pagina’s moet afdrukken, druk deze dan in batches af met pauzes ertussen.
 4. Voer regelmatig onderhoud uit: Naast het schoonmaken van uw printer, moet u ook regelmatig onderhoud uitvoeren. Dit kan het vervangen van de inktcartridges of toners omvatten, het vervangen van versleten onderdelen of het updaten van de firmware van de printer.

Als u problemen ondervindt met uw printer, zoals strepen of vlekken op de afdrukken, kunt u proberen de printer schoon te maken voordat u contact opneemt met de fabrikant. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en uw printer schoon te houden, kunt u ervoor zorgen dat uw printer optimaal blijft presteren en dat u jarenlang probleemloos kunt afdrukken.

Bekijk ook onze top 5 beste printers om QR codes te printen!

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl