Galaxy buds 2 (review)

0
165
Galaxy buds 2

Oordopjes maar ook koptelefoons zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Zagen we jaren geleden al profvoetballers met grote koptelefoons op lopen wat een hype veroorzaakte in de maatschappij bij voornamelijk de jeugd, zo heeft corona ook een extra duit in het zakje gedaan waardoor het dragen van een koptelefoon of oordopjes steeds populairder werden.

Mensen werden gedwongen om thuis te werken dankzij de pandemie en dat zorgde ervoor dat ook meetings niet meer fysiek op kantoor maar voornamelijk virtueel plaats vonden. Een goede koptelefoon of setje oordopjes was daarom wel gewenst. 1 van de veelgebruikte oodopjes was de Galaxy buds 2 die ook nu nog altijd populair is.

Wat maakt de Galaxy buds 2 zo populair?

De Galaxy buds 2 zijn compacte oordopjes en makkelijk in gebruik wat uiteraard een pré is. Je wilt niet eerst een half uur lopen klungelen om je oordopjes goed ingesteld te krijgen maar eigenlijk dat het vrijwel meteen werkt. Via de Samsung wearable app kun je gemakkelijk het geluid afstellen van de Galaxy buds 2 naar je eigen wensen maar ook handige informatie zien over het product zoals de batterijstand.

Noise cancelling

Wat de buds 2 zo goed en populair maakt is de noise cancelling functie waarmee achtergrondgeluid gedempt wordt. Dit is ideaal als je tijdens een meeting bijvoorbeeld in een ruimte met kinderen zit die wat lawaaierig zijn en je normaliter dan minder kunt verstaan wat er aan de andere kant gezegd wordt. Met de krachtige noise cancelling van de buds 2 wordt dit uitstekend gedempt en kun je zowel goed horen wat de ander zegt maar ben je zelf ook goed verstaanbaar. Je kunt dus probleemloos een meeting in. We hebben dit uitvoerig getest en zijn uitermate tevreden over deze feature van Samsung.

Muziek afspelen

De Galaxy buds 2 zijn ook ideaal om muziek mee te luisteren tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of tijdens het beoefenen van een andere sport. Ze zijn lekker compact en zitten lekker in je oren waardoor ze ook tijdens het hardlopen goed blijven zitten. Dit kan natuurlijk voor sommigen ook wel wat minder prettig in de oren zitten maar de vorm van je oren zal hierin ook zeker een rol inspelen.

Over het algemeen zijn mensen dik tevreden over het draagcomfort van de Galaxy buds 2. We hebben deze buds 2 zelf getest tijdens een hardloopsessie en het zat als gegoten, het bleef de hele sessie zitten en de muziek klonk zuiver. Er zijn vast en zeker oordopjes en koptelefoons met een beter bass dan de buds 2 maar wij vonden ook dit meer dan prima bij deze Samsung Galaxy buds 2 oordopjes.

Design en uitstraling

De Galaxy buds 2 zijn klein/compact en wegen nagenoeg niks. Als je niet beter zou weten dan zou je niet denken dat je ze in hebt. Ook het design ziet er bijzonder fraai uit. Het heeft een glinsterend effect wat het design ook alleen maar ten goede komt. Het krijgt zo een luxe uitstraling. Het compacte design heeft echter ook een kleine keerzijde. Het heeft namelijk een touchbediening maar wanneer je de buds 2 oordopjes wat extra wilt aanduwen in je oren om ze beter te laten zitten dan raakte ik steeds de touchbediening aan. Mensen met wat kleinere handen/vingers die zullen hier wel wat minder moeite mee hebben.

Verbinden met je Samsung smartphone

Wanneer je ook een Samsung smartphone ter beschikking hebt dan maakt de galaxy buds 2 oordopjes automatisch verbinding met je telefoon. Dit is heel handig want je hoeft dit niet steeds weer opnieuw in te stellen maar je Samsung telefoon pakt dit meteen op. De Samsung galaxy buds 2 oordopjes zijn ook compatible met een Iphone dus je kunt de oordopjes ook hierop gebruiken.

Alternatieven galaxy buds 2 zwart

De Samsung galaxy buds 2 zijn er in verschillende kleuren maar Samsung heeft ook andere buds oordopjes ontwikkelt. Hieronder enkele goede alternatieven voor de galaxy buds 2.

1. Samsung Galaxy buds 2 wit

Je kunt nu overal genieten van je favoriete muziek met deze Samsung Galaxy Buds 2. Deze volledig draadloze oordopjes beschikken over noise cancelling, waardoor je minder van je omgeving hoort. Met de Samsung Wearable app stel je het geluid af op een manier die voor jou het prettigst voelt. Daarnaast kun je via deze app ook handige informatie terug vinden over de Buds 2. Je kunt bijvoorbeeld de noise cancelling aanpassen, of je batterijstatus bekijken.

Heb je een Samsung smartphone? Dan maken deze oordopjes direct connectie met je telefoon. Zo hoef je dat dus niet iedere keer handmatig in te stellen. Wel zo handig wat ons betreft. Mocht je de oordopjes op je werk gebruiken? Dan kun je Ambient Sound inschakelen om meer van je omgeving te horen. Deze oordopjes dien je wat ons betreft altijd bij je te hebben zodra je je huis verlaat! Buiten de traditionele kleuren zwart en wit zijn deze oordopjes ook te verkrijgen in  de kleuren grijs/zwart, groen en paars.

Pluspunten

+ Actieve noise cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis

+ Met de Samsung Wearable app personaliseer je de geluidsweergave via een equalizer

+ Schakel Ambient Sound in en hoor meer van je omgeving via de oordopjes

Minpunten

De oordopjes zijn waterbestendig en niet waterdicht, waardoor je ze niet schoonmaakt onder de lopende kraan

2. OnePlus buds pro zwart

Je zult ervaren dat de OnePLus Buds Pro jou een unieke geluidsbeleving zullen geven. Je hebt met deze oordopjes een echte persoonlijke geluidsweergave. Dat maakt deze OnePlus Buds Pro zo uniek. Met de HeyMelody app kun je goed uittesten welke frequenties je wel, en welke je niet goed hoort. Zo pas jij het geluid aan op wat voor jou het beste werkt. Noise cancelling voorkomt dat jij last krijgt van storende omgevingsgeluiden. Deze worden namelijk gedempt. Wanneer de batterij volledig vol geladen is gaat hij maar liefst 7 uur mee. Met de oplaadcase laad jij binnen 10 minuten je Buds weer op zodat je er weer 2 uur tegenaan kunt! Kortom een mooie beleving in een kleine verpakking!

Pluspunten

+ De HeyMelody app past het geluid aan op jouw gehoor.

+ Actieve noise cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis.

+ Dankzij de snellaadfunctie gebruik je na 10 minuten laden de oordopjes voor 2 uur.

Minpunten

De noise cancelling van oordopjes dempt het geluid minder goed dan de noise cancelling van koptelefoons.

3. Samsung galaxy buds live zwart

Als je lekker op reis gaat kun je deze Samsung Galaxy Buds Live zo meenemen. Je geniet dan altijd van je favoriete muziek. Deze oordopjes beschikken over noise cancelling, wat omgevingsgeluiden dempt en zorgt dat je helemaal op kunt gaan in waar je op dat moment mee bezig bent. Mocht je de oordopjes even uit je oren willen halen dan kan dat want de oordopjes schieten dan namelijk automatisch op de pauze stand. Doe je ze weer in gaat het geluid weer verder waar je gebleven was! Op een volle batterij gaan de oordopjes maar liefst 5,5 uur mee. Als ze leeg zijn kun je ze opladen aan de oplaadcase. In 15 minuten kun je er weer 100 minuten tegenaan! Ook kun je via Bluetooth makkelijk verbinding met iOS apparaten zoals een iPhone. Dit zelfde geldt natuurlijk ook voor je Samsung smartphone. Plug, play en geniet!

Pluspunten

+ Noise cancelling voor dempen omgevingsgeluiden

+ Bij uithalen oordopjes gaan ze op pauze

Minpunten

Noise cancelling werkt bij gewone koptelefoons beter

4. Samsung galaxy buds live brons

Bekijk de webpagina van Coolblue voor een overzicht van alle soorten oordopjes.

Bekijk beste prijs!

artencraft.nl
bol.com

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com