Dames smartwatch

0
345
Dames smartwatch

De dames smartwatch is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Waar je ook kijkt, overal zie je vrouwen lopen met de meest prachtige smartwatches om hun pols. Deze slimme horloges zijn beschikbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. Daarnaast beschikt iedere watch over allerlei verschillende functies waar je dagelijks veel plezier van kunt hebben.

Doordat iedere smartwatch zo verschilt, zijn de keuzemogelijkheden enorm. Je hoeft maar even op zoek te gaan en je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is de beste smartwatch voor jou en waar dien je allemaal op te letten tijdens het aanschaffen ervan? In dit artikel zullen we je helpen bij het uitkiezen van de beste dames smartwatch. We hebben namelijk een top 5 voor je opgesteld en geven je alle informatie die je nodig hebt. Benieuwd? Lees gauw verder.

Wat is een dames smartwatch precies?

Met een horloge maak je de outfit helemaal af. Vaak worden horloges voor dames, naast het bijhouden van de tijd, ook gebruikt als toevoeging op de outfit. De laatste jaren is het traditionele horloge steeds meer ingeruild voor de smartwatch. Een smartwatch is namelijk nog veel meer dan alleen een horloge. Ze worden meestal ook wel gezien als een aanvulling op de smartphone en dienen ook via de smartphone te worden gekoppeld. Een letterlijke vertaling van smartwatch is dan ook ‘slim horloge’. En dit is helemaal waar. De smartwatch beschikt namelijk over heel wat slimme functies, zoals een geheugen, (meestal) een touchscreen en een besturingssysteem.

Wat dit betekent? Met de dames smartwatch kun je van alles. Doordat het horloge gekoppeld is aan de smartphone, krijg je berichtjes binnen. Je kunt er vaak mee pinnen in de winkel, meestal kun je er muziek op beluisteren en monitort jouw gezondheid. De functies verschillen uiteraard per smartwatch en daarom is het goed om te kijken welke smartwatch het beste bij je past.

Wat zijn de voordelen van een dames smartwatch?

Een smartwatch biedt heel wat voordelen. Wil je weten welke dit zijn? We zetten alle voordelen van de dames smartwatch voor je op een rij.

Altijd bereikbaar

Met de smartwatch ben je nooit meer onbereikbaar. Alle meldingen die je binnenkrijgt op je smartphone, worden automatisch ook naar je smartwatch gestuurd. Zo krijg je WhatsApp meldingen eenvoudig binnen. Ook e-mails en zelfs agenda-afspraken komen binnen op het horloge. Wist je dat soms je zelfs je telefoon ermee kunt opnemen? Met de smartwatch hoef je dus nooit meer iets te missen.

Gezondheid registreren en verbeteren

Een groot voordeel aan de smartwatch is dat het je gezondheid monitort. Ieder horloge heeft natuurlijk zijn eigen functies, maar meestal zit er wel een hartslagmeter in en soms zelfs een bloeddrukmeter. Daarnaast krijg je inzicht in jouw slaapgedrag. Terwijl je slaapt, ga je namelijk vier verschillende fases door: de sluimerfase, de lichte slaapfase, de diepe slaapfase en de REM-slaap. De smartwatch geeft je een handig overzicht van de slaapfases en laat ook nog eens zien hoe lang je precies geslapen hebt. Doordat de smartwatch de gezondheid monitort, krijg je zelf ook meer inzicht over je eigen gezondheid. Hierdoor kun je gemakkelijker bezig gaan met een gezondere leefstijl.

Houd sportprestaties bij

Houd je van sporten? Of wil je graag beter worden in sport? De smartwatch houdt jouw sportprestaties zeer nauwkeurig bij. Vaak zie je hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel calorieën je hebt verbrand en welke afstand je hebt afgelegd. Er zijn ook speciale smartwatches beschikbaar die gericht zijn op het bijhouden van sportprestaties. Deze watches beschikken over een activity tracker. Hiermee wordt alles zeer nauwkeurig bijgehouden en gemeten.

Routebeschrijvingen bijhouden

Als de smartwatch over een ingebouwd Gps-systeem beschikt, dan houdt het eenvoudig bij welke route je hebt bewandeld. Met één druk op de knop zie je direct hoe je precies hebt gelopen of gereden. Als je het lastig vindt om de weg terug te vinden of wanneer je telefoon is uitgevallen, kun je dit eenvoudig terugvinden op de smartwatch. Ook als je dezelfde route nog eens wilt bewandelen, dan vind je dit eenvoudig terug op de kaart.

Kleven er ook nadelen aan de dames smartwatch?

Een smartwatch biedt, zoals je hebt kunnen lezen, heel wat voordelen. Hoe zit het met de nadelen?

Meer schermtijd

Met de smartwatch kijk je nog regelmatiger op het scherm. Werk je achter de computer en zit je regelmatig op je smartphone? Dan kan het wellicht aanvoelen alsof je te veel achter een scherm zit. Met de smartwatch vergroot je de schermtijd nog meer.

Vaak opladen

Met een traditioneel horloge doe je ontzettend lang als het gaat om de duur van de batterij. Een smartwatch moet veel regelmatiger worden opgeladen. Houd rekening met een gemiddelde batterijduur van twee tot drie dagen.

Letten op veiligheid

De gegevens die op je smartwatch staan zijn kwetsbaar. Er kan namelijk van alles over je worden getraceerd door eventuele hackers. Het is daarom erg belangrijk dat je goed let op de beveiliging van de smartwatch. Gebruik hiervoor nooit onofficiële app stores en zorg ervoor dat het apparaat up-to-date blijft. Ook is het zaak om te kiezen voor een horlogemerk dat vertrouwd is. Lees je goed in op de merken en maak niet zomaar een keuze voor het goedkoopste model.

Top 5 beste dames smartwatch

Bekijk hier de top 5 beste smartwatches voor dames.

  1. Huawei Watch GT2

Met de Huawei Watch GT2 hoef je nooit meer te vrezen voor een lege batterij. Het horloge heeft een batterijduur van wel twee weken en binnen een mum van tijd is de smartwatch ook weer opgeladen. Het horloge heeft een stoere uitstraling en houdt sportprestaties precies bij. Tijdens het hardlopen weet je precies op welke locatie je bevindt door middel van de GPS- en GLONASS-sattelietnavigatiesystemen. Hierbij wordt tevens je hartslag nauwkeurig gemeten en dit geldt ook voor de verbrande calorieën en de snelheid waarmee je jezelf verplaatst. Met de TruSleep slaapregistratie wordt ook jouw manier van slapen zo nauwkeurig mogelijk gemeten. Slaapproblemen kunnen hiermee worden opgespoord en vervolgens worden verbeterd.

Wist je dat de Huawei Watch GT2 zelfs het zuurstofgehalte in je bloed kan meten? Dit doet de watch door middel van een SpO2 sensor. Deze smartwatch is perfect voor dames die hun gezondheid in de gaten willen houden en willen verbeteren.

Pluspunten

+ Meet sportprestaties nauwkeurig

+ Spoor slaapproblemen op

+ Meet zuurstofgehalte in het bloed door middel van SpO2 sensor

+ Lange batterijduur

Minpunten

Geen Spotify

Werkt minder goed met iPhone

  1. Actyve Smartwatch Dames

Met de Actyve Smartwatch loop je er stijlvol bij. Het horloge hangt elegant om je pols en is gemaakt van duurzame materialen en hoogwaardige kwaliteit. Het horloge houdt eenvoudig je gezondheid bij. Je vindt namelijk een ingebouwde hartslagmeter, een bloeddrukmeter en een zuurstofmeter. Perfect voor als je dagelijks actief bezig bent. Daarnaast houdt het ook nog eens nauwkeurig bij hoe lang en hoe diep je slaapt. Wist je dat er zelfs een menstruatiemeter in zit? Hierbij kun je zien tijdens welke dagen je vruchtbaar bent en wanneer de ovulatie en menstruatie plaatsvindt.

De Actyve Smartwatch beschikt nog over veel meer verschillende functies. Muziek luisteren en berichtjes sturen doe je zeer eenvoudig en ook is het scherm voorzien van een touchscreen met heldere kleuren. Het horloge heeft een waterdichtheid van IP68 en is krasbestendig. Weet je wat nog het grootste voordeel is? De batterij gaat maar liefst 240 uur mee. Al met al zou je kunnen zeggen dat je met deze smartwatch zeker lang plezier zou kunnen beleven.

Pluspunten

+ Gemaakt met duurzame materialen

+ Ingebouwde menstruatiemeter

+ Waterdichtheid van IP68

+ Eenvoudig je gezondheid bijhouden

Minpunten 

Bevat een klein scherm

  1. Samsung Galaxy Watch 3

De Samsung Galaxy Watch 3 wordt gezien als een chique smartwatch voor dames. De leren band hangt mooi om je pols en ook het scherm bevat een moderne uitstraling. Het handige aan deze smartwatch is dat het te koppelen is aan bijna iedere smartphone. Ben je van plan om je gezondheid niet meer uit het oog te verliezen? De Samsung Galaxy Watch 3 helpt je hierbij. Met de Ecg-meting meet je eenvoudig je hartslag. Ook krijg je te zien hoe lang en hoe diep je hebt geslapen. Jouw slaapkwaliteit wordt namelijk geregistreerd in vier verschillende fasen. Ook je stressniveau wordt hierdoor gemeten. Wist je dat je ook je bloeddruk eenvoudig kunt meten met deze smartwatch? Dit doe je via de Samsung Health Monitor app. Met deze smartwatch weet jij straks hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren bij en loop je er ook nog eens stralend bij.

Pluspunten

+ Modern design

+ Geeft vier slaapfasen weer

+ Ecg-meting

+ Bloeddruk meten met Samsung Health Monitor app

Minpunten

Minder lange batterijduur

  1. Garmyn Venu 2s

De Garmyn Venu 2s is ideaal voor een ideale smartwatch voor de charmante dame. Het horloge is voorzien van een stijlvol design en is beschikbaar in meerdere kleuren. Door middel van het heldere AMOLED display kom je er niet alleen achter wat de tijd is, ook kun je jouw gezondheid monitoren en worden sportprestaties duidelijk weergegeven. Op het horloge vind je wel 25 ingebouwde sport apps waarmee je zowel binnen als buiten kunt trainen. Heb je tijdens het trainen zin in een muziekje? Met de Garmyn Venu 2s luister je eenvoudig jouw favoriete muziek. Je kunt namelijk wel 650 verschillende liedjes downloaden op het horloge. Wist je dat de smartwatch ook gekoppeld kan worden aan een draadloze koptelefoon?

Op de Garmyn Venu 2s mis je nooit meer een melding, want deze krijg je eenvoudig binnen op de smartwatch. Wil je dit liever niet? Dan schakel je dit gemakkelijk uit. Deze smartwatch voor dames heeft een lange batterijduur van maar liefst 264 uur en is zeker veelzijdig. Ben je op zoek naar een stijlvolle en multifunctionele smartwatch? Dan is de Garmyn Venu 2s zeker een geschikte optie.

Pluspunten

+ 25 verschillende sportprogramma’s

+ Lange batterijduur van 264 uur

+ In meerdere kleuren verkrijgbaar

Minpunten

Geschikt voor kleinere pols

Geen temperatuurmeting

  1. Bizoule Smartwatch Dames

De Bizoule Smartwatch voor dames maakt jouw outfit helemaal af. Het horloge hangt prachtig om de pols en is voorzien van een mooi kleurenscherm waarop al jouw prestaties perfect worden weergegeven. Wist je dat je zelfs een eigen wijzerplaat kan ontwerpen? Daarnaast lees je eenvoudig al je binnenkomende berichtjes en maak je eenvoudig foto’s. Ben je benieuwd naar je gezondheid? Met de Bizoule Smartwatch monitor je eenvoudig je gezondheid. Zo wordt niet alleen slaap geregistreerd, ook zit er een menstruatiemeter op. De menstruatiemeter houdt bij wanneer je menstrueert, op welke dagen je vruchtbaar bent en wanneer de ovulatie plaatsvindt. Zo krijg je een goed inzicht in hoe jouw persoonlijke cyclus maandelijks loopt.

Met de Bizoule Smartwatch hoef je niet bang te zijn voor regen. Het horloge heeft een waterdichtheid van IP68 en dit wordt gezien als de hoogste klasse van waterdichtheid. Wist je ook dat deze smartwatch ontzettend lang mee gaat? Het apparaat heeft een batterijduur van 240 uur en kan met standbytijd wel 20 tot 30 dagen mee gaan. Al met al kan er worden gesteld dat de Bizoule Smartwatch perfect is voor elke vrouw.

Pluspunten

+ Ingebouwde menstruatiemeter

+ Lange batterijduur van 240 uur

+ Veelzijdige smartwatch

+ Waterdichtheid van IP68

Minpunten

Display alleen in het Engels

Voor een top beste smartwatch voor heren klik hier.

Voor een top 5 beste smartwatch voor kinderen klik hier.

Voor een uitgebreid overzicht van alle beschikbare smartwatches kijk op de pagina van Coolblue.nl

Waar let je op tijdens het kopen van een dames smartwatch?

Wil je een smartwatch aanschaffen? Dit is een aankoop doe je niet zomaar doet. Er zijn namelijk verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Wil je weten waar je op kunt letten? We hebben alle punten voor je op een rij gezet.

Compatibiliteit met de smartphone

Één van de eerste factoren waar je rekening mee moet houden, is de compatibiliteit met de smartphone. Niet iedere smartwatch kan worden verbonden met iedere smartphone. Lees je daarom van tevoren goed in en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Batterijduur

Er is niets vervelender dan een apparaat dat heel snel leegloopt. De batterijduur van smartwatches loopt nogal uiteen. Zo gaat het ene horloge 18 uur mee en het andere wel een week. Kijk daarom goed naar de duur van de batterij en houd daarbij ook rekening met de oplaadtijd.

Verschillende functies

Iedere smartwatch beschikt over allerlei verschillende functies. Bedenk voor jezelf goed waar je de smartwatch voor wilt gebruiken. Vind je het belangrijk om sportprestaties nauwkeurig bij te houden? Dan kun je kiezen voor een horloge met een activity tracker. Wil je jouw gezondheid verbeteren? Kijk over welke functies de watch allemaal beschikt. Denk hierbij aan de hartslagmeter of een functie die jouw slaapgedrag nauwkeurig registreert.

Waterdichtheid

Niet iedere smartwatch is waterdicht. Je kunt de watch als waterdicht beschouwen als het minimaal een ATM-certificering 5 of een IP-certificering 8 heeft. Hiermee kun je bijvoorbeeld zwemmen of het horloge meenemen onder de douche. Als je ziet staan dat een smartwatch spatwaterdicht is, dan is het geen goed idee om hiermee te gaan zwemmen. De watch kan namelijk wel tegen een paar waterspetters, maar dit is anders dan dat het waterdicht is.

Draagcomfort

Belangrijk is dat het horloge mooi aansluit om je pols en dat het materiaal fijn aanvoelt. Kijk daarom goed naar de polsomtrek van de watch. Bepaalde smartwatches zijn namelijk geschikt voor de smallere pols en anderen hebben juist een breder bandje. Een smartwatch dat niet goed om je pols gesloten zit, kan bijvoorbeeld de hartslag ook niet goed meten.

Design

Niet geheel onbelangrijk is het design van de smartwatch. Een mooie smartwatch is de perfecte toevoeging op je outfit. Kies daarom voor een design dat bij je past en wat jij met plezier zult dragen. Wist je dat je bij sommige smartwatches het bandje kunt verwisselen? Dit is handig als je een keer iets anders wilt proberen. Smaken veranderen nu eenmaal en daar is niets mis mee.