Tunturi hometrainer

0
214

Niet alleen in een nieuw jaar kun je goede voornemens hebben, dit kan natuurlijk het hele jaar door. Goede voornemens zoals meer bewegen, minder eten en minder drinken. De sportschool kan een ideale manier zijn om je sportdoelen te behalen. Maar mocht je nou liever thuis blijven om te trainen dan kan een hometrainer ook een ideale uitkomst bieden. In dit artikel bespreken we de 5 beste Tunturi hometrainers. Welke kun je het beste aanschaffen en waar dien je op te letten. Voordat we dieper ingaan op de Tunturi hometrainer en de geschiedenis van hometrainers in het algemeen allereerst de top 5 best geteste Tunturi hometrainers.

Top 5 best geteste Tunturi hometrainers

1. Tunturi FitCycle 70i

Tunturi FitCycle 70i

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl

Zonder twijfel is de Tunturi FitCycle 70i onze nummer 1. Door de lage instap is deze hometrainer voor iedereen makkelijk te gebruiken. Daarnaast verstel je heel eenvoudig zowel het stuur als het zadel in 1 handomdraai. Het grote display geeft je een heldere kijk op de 32 verschillende weerstandsniveau en de 20 verschillende trainingsprogramma’s die je kunt kiezen. Je kunt de hometrainer middels bluetooth verbinden met de Zwift en Tunturi Routes app. Dit geeft jou de mogelijkheid om routes over de gehele wereld te racen. En je kunt het ook nog eens opnemen tegen andere mensen! Dit maakt het wel zo uitdagend.

Pluspunten

+ Je breidt trainingen uit en krijgt meer inzicht in je resultaten dankzij de Tunturi Routes app

+ Tijdens de training houd je je hartslag in de gaten met de ingebouwde hartslagsensoren

+ De hometrainer is geschikt voor revalidatietraining, omdat hij een ergometer en lage instap heeft

Minpunten

Je stelt slechts één gebruikersprofielen in, waardoor je geen trainingsgegevens opslaat van meerdere gebruikers

2. Tunturi FitCycle 50i Ergometer

Net geen nummer 1 maar wel een goede 2 plek is er voor de Tunturi FitCycle 50i Ergometer. Deze hometrainer heeft maar liefst 20 verschillende trainingsprogramma’s. En qua weerstandniveaus kun je kiezen uit 32 standen. Zo kun je dus optimaal je trainingen opbouwen. De hometrainer is makkelijk met bluetooth te verbinden. Hiermee kun je via de Kinomap app routes racen over de gehele wereld. Dit maakt jou training nog leuker en uitdagender.

Pluspunten

+ Dankzij de Tunturi Routes app breid je trainingen uit en krijg je meer inzicht in je resultaten

+ Je gebruikt de hometrainer dankzij de hoge kwaliteit tot 4 uur per dag, wat hem geschikt maakt voor duurtrainingen

+ Tijdens de training houd je je hartslag in de gaten met de ingebouwde hartslagsensoren

Minpunten

Het stuur is niet verstelbaar, dus je neemt minder gemakkelijk een andere fietshoudingen aan

3. Tunturi FitCycle 20

Deze nummer 3 in onze lijst is de Tunturi FitCycle 20. Hij beschikt over 8 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor is er voor iedereen wel een bepaalde uitdaging in te stellen. Ook beschikt deze Tunturi over een 5 kilogram wegende vliegwiel. Je maakt hierdoor volop en makkelijk vloeiende bewegingen. Het mooie ingebouwde LCD scherm laat jou precies zien met welke training jij bezig bent. Ook meet je het verbruik van je calorieën, je hartslag, snelheid en de afstand.

Pluspunten

+ Je gebruikt de hometrainer dankzij de hoge kwaliteit tot 3 uur per dag, wat hem geschikt maakt voor duurtrainingen

+ Tijdens de training houd je je hartslag in de gaten met de ingebouwde hartslagsensoren

+ Je maakt één gebruikersprofiel aan, waarmee je gegevens opslaat en trainingen persoonlijker maakt

Minpunten

Met slechts 8 weerstandsniveaus stel je de training minder nauwkeurig af op jouw niveau

4. Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

Op de nummer 4 positie staat de Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike. Deze hometrainer heeft een rugsteun die zorgt voor een extra steuntje bij het sporten. Met 8 weerstandsniveaus zit er altijd wel de juiste voor jou bij. Hij is makkelijk inklapbaar, waardoor je hem zo onder je bed schuift. Met de tablethouder geniet je tijdens hert sporten van je favoriete films en series.

Pluspunten

+ Dankzij de compacte vorm gebruik je de hometrainer ook terwijl je achter je bureau zit

+ Na gebruik verplaats je de hometrainer eenvoudig dankzij de transportwielen

+ Je zit lange tijd comfortabel op de hometrainer dankzij de rugsteun

Minpunten

De hometrainer is alleen geschikt voor recreatief gebruik en niet voor intensieve trainingen

5. Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike

Onze nummer 5 is de Tunturi Cardio Fit B20 X-Bike. Hiermee train je gemakkelijk vanuit huis. Het voordeel aan deze hometrainer is dat je hem gemakkelijk in kunt klappen en op kunt bergen. Na gebruik schuif je hem dus zo onder je bed. De weerstand kun je handmatig aanpassen. Hij heeft maar liefst 8 verschillende weerstandsniveaus

Pluspunten

+ Dankzij de compacte vorm gebruik je de hometrainer ook terwijl je achter je bureau zit

+ Tijdens de training houd je je hartslag in de gaten met de ingebouwde hartslagsensoren

+ Na gebruik verplaats je de hometrainer eenvoudig dankzij de transportwielen

Minpunten

De hometrainer is alleen geschikt voor recreatief gebruik en niet voor intensieve trainingen

Geschiedenis van de hometrainer

De bekende wielerhistoricus George Hogenkamp beweerde in 1940 dat de eerste hometrainer al uit eind 19de eeuw stamt. Hij vertelde dat de eerste patenten zijn uitgedeeld in het jaar 1891. Een van de landen waar het eerste patent werd uitgegeven is Zwitserland. Louis Morien Guignard was de persoon uit Zwitserland die het patent aan heeft gevraagd. In Duitsland was dit het Magdenburger Vélociped Depot. In het jaar 1892 werden er in Scheveningen wedstrijden gehouden op de hometrainer tijdens de sporttentoonstelling. Maar er gaan zelfs geruchten dat de eerste hometrainer stamt uit het jaar 1796; al ruim voordat de fiets was uitgevonden! Deze hometrainer zou zijn uitgevonden door Francis Lowndes.

Ontwikkelingen Tunturi hometrainer

Nu we weten wanneer de hometrainer het levenslicht zag, gaan we je ook uitleggen welke ontwikkelingen de Tunturi hometrainer heeft doorgemaakt. In 1922 wordt Tunturi opgericht door 2 broers; een fabriekje in Finland met aanvankelijk enkel productie van fietsen. Tunturi betekent letterlijk ‘grote berg’ in het Fins.
In 1969 wordt de eerste Tunturi hometrainer met ergometer geproduceerd; de Tunturi W1. Hiervan zijn er meer dan 1 miljoen geproduceerd. Sindsdien is Tunturi toonaangevend innovator op het gebied van gezond, veilig en comfortabel trainen. Zowel hometrainers als loopbanden en andere cardio fitness apparatuur behoren nu tot hun assortiment.

Uitvoeringen

Een Tunturi hometrainer heb je in verschillende uitvoeringen. Ben je op zoek naar een instapmodel of naar een meer professionele uitvoering? Zoek je een hometrainer, crosstrainer of sprinter bike? In dit artikel gaan wij specifiek de Tunturi hometrainers onder de loep nemen. Je hebt al een Tunturi hometrainer vanaf ongeveer € 100,-. Logischerwijs is deze niet écht te vergelijken met een Tunturi hometrainer van boven de € 1000,-. De specificaties van deze fietsen liggen dan ook ver uiteen. Belangrijk is het dus om te weten waar jouw Tunturi hometrainer aan moet voldoen.

Waarvoor de Tunturi hometrainer gebruiken?

Voordat je een Tunturi hometrainer gaat aanschaffen is het prettig om te weten hoe en waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Dus wil jij afvallen, meer bewegen, of je conditie verder opbouwen? Dan dien je weer naar een andere soort Tunturi hometrainer te kijken dan wanneer je er flinke en stevige trainingen mee wilt doen. En ook hoe vaak je hem gaat gebruiken is een doorslaggevend punt in de keuze voor het apparaat. Deze informatie is van belang om een goede Tunturi hometrainer die bij jou past uit te kunnen kiezen. Zowel qua budget als qua trainingsmogelijkheden.

Verschillende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus

Een duurdere Tunturi hometrainer heeft de beschikking over meerdere en uitgebreidere trainingsprogramma’s. Denk hierbij aan trainingen met daarin verschillende heuvels en zelfs met intervaltrainingen. Ook hier is het weer goed om te weten en te bedenken wat het beste bij jou past. Ook wanneer je rustig met de Tunturi hometrainer wilt werken kan het wisselen van trainingsschema jou helpen om toch jouw conditie te verbeteren.

Naast het aanpassen van de trainingen, is er ook de mogelijkheid tot aanpassing van de weerstandsniveaus. Het is wel per model verschillend of dit handmatig dient te gebeuren of elektronisch. De elektronisch aanpasbare is nauwkeuriger, maar uiteraard ook wat duurder. En ook hier komt weer om de hoek kijken wat jouw uiteindelijke doel is. Dan weet je ook hoeveel weerstandsniveaus jouw Tunturi hometrainer nodig heeft.

Tunturi trainingsprogramma

Gebruikersgewicht

Houd er bij het maken van een keuze ook rekening mee, dat je een Tunturi hometrainer kiest die voldoende stevigheid heeft. Niet alle fietsen zijn geschikt voor alle personen. Ben je nog wat verder van je streefgewicht verwijderd? Kies dan een Tunturi hometrainer die past bij je huidige gewichtsklasse. Maar ook wanneer je al dichterbij je streefgewicht bent; hoe meer gewicht de Tunturi hometrainer aankan, des te steviger en degelijker is het apparaat!

Waar zet jij jouw Tunturi hometrainer neer?

Wat ook een belangrijk punt is bij het maken van de juiste keuze voor jouw Tunturi hometrainer is de plek waar je hem wilt gaan neerzetten. Een zwaarder apparaat geeft doorgaans veel meer stabiliteit tijdens de trainingen. Maar let wel op: deze zijn een stuk moeilijker verplaatsbaar. Mocht je de Tunturi hometrainer vaker van plaats willen veranderen, dan zijn er zijn ook Tunturi hometrainers met wieltjes beschikbaar. Deze rol je na gebruik weer makkelijk aan de kant. En mocht je hem na gebruik echt willen opbergen? Kies dan voor de inklapbare variant! .

Bekijk beste prijs!

bol.com
coolblue.nl

Bekijk beste prijs!

bol.com
blokker.nl

Bekijk beste prijs!

coolblue.nl
bol.com

Bekijk beste prijs!

bol.com
blokker.nl